Faizsiz Hayat Kurtaran Kredi! SGK'dan 400 Bin TL'ye Kadar Nakit Desteği

Faizsiz konut kredisi müjdesi SGK'dan geldi.

Ekonomi 13.09.2024 17:28:00 0
Faizsiz Hayat Kurtaran Kredi! SGK
Tarih: 13.09.2024 17:31

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), vatandaşları yüksek kredi faiz oranlarından kurtaracak bir adım atarak, uygun şartları sağlayan maaş alıcıları için yüzde sıfır faiz oranıyla 400 bin TL'lik konut kredisi imkanı sunduğunu açıkladı. 

KREDİ İÇİN GEREKLİ ŞARTLAR NELER?

SGK tarafından yapılan açıklamada, 5434 sayılı T.C. Emekli Sandığı Kanunu, 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu, 2330 sayılı Nakdi Tazminat ve Aylık Bağlanması Hakkında Kanun gibi yasalar kapsamında aylık alan harp veya vazife malulleri, dul ve yetimlerin; ayrıca faizsiz kredi hakkından yararlanamadan vefat edenlerin dul ve yetimleri ile 15 Temmuz Gazilerinin faizsiz konut kredisinden faydalanabileceği belirtildi. 

NASIL BAŞVURU YAPILACAK?

Kredi başvuruları, hak sahibi belgeleri olmaksızın direkt olarak T.C. Ziraat Bankası veya T.C. Halk Bankası şubeleri aracılığı ile gerçekleştirilebilecek. 

GERİ ÖDEME DETAYLARI AÇIKLANDI

Kredinin geri ödeme koşulları hakkında da bilgi verilen açıklamada, kredinin SGK tarafından, alınan aylığın dörtte biri kesilerek geri ödenmesi işlemi yapılacağı ifade edildi. Aylık almayan ya da kesilen çocuklar için farklı koşulların uygulanacağı da belirtildi. Çalışan maluller için ise kredinin son aylığın dörtte birinden %25 fazlası olarak belirlenen aylık taksitlerin borç bitene kadar bankaya yatırılması gerektiği açıklandı.

 

DETAYLI BİLGİ İÇİN TIKLAYIN: SGK