Fabrika patlamasında yaralanan Çinli işçi Van’da tedavi ediliyor

Fabrika patlamasında yaralanan Çinli işçi Van’da tedavi ediliyor

Van Haberleri 30.06.2025 09:47:00 0
Fabrika patlamasında yaralanan Çinli işçi Van’da tedavi ediliyor
Tarih: 30.06.2025 09:47 Güncelleme: 30.06.2025 10:01

Ağrı’da çakmak fabrikasında meydana gelen patlamada ağır yaralanan 54 yaşındaki Çinli işçi Cıyong Qıu, Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yapılan başarılı ameliyatlarla hayata tutundu.

Ağrı’da 19 Haziran tarihinde fabrikanın üretim bölümünde yaşanan şiddetli patlamada baş, boyun, kol ve bacak bölgeleri yanan Qıu, fabrika çalışanlarının yardımıyla ilk olarak Ağrı’daki sağlık kuruluşuna kaldırıldı. Buradaki ilk müdahalenin ardından durumu ağır olan Çinli işçi, Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yanık Merkezi’ne sevk edildi. Yoğun bakımda 4 gün boyunca tedavi altında tutulan Qıu, daha sonra Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Ali Rıza Karayıl ve ekibi tarafından art arda gerçekleştirilen 4 başarılı ameliyatla hayati tehlikeyi atlattı.

Hastanın tedavi sürecine ilişkin bilgi veren Yanık Merkezi Sorumlu Hekimi Op. Dr. Ali Rıza Karayıl, kabul ettikleri hastanın meydana gelen patlama sonucunda vücudunda ikinci ve üçüncü derece derin yanıklar oluştuğunu belirtti. İlk geldiğinde genel durumu oldukça kötü olduğunu hatırlatan Dr. Karayıl, "Bu nedenle yoğun bakımda takibe aldık. Yaklaşık 3-4 gün süren bir yoğun bakım süreci geçirdi. Bu süreçte ilk tedavisine başladık, gerekli ameliyatlarını ve debridmanlarını gerçekleştirdik. Ardından servise aldık. Serviste de tedavisine ve takibine devam ediyoruz. Ameliyatları ve debridmanları sürüyor. Yaklaşık 10 gün daha hastamızı takip etmeyi, sonrasında da inşallah şifayla taburcu etmeyi planlıyoruz" dedi.

“Ülkesinin sıcaklığını hissettiriyoruz”

Hastaya kendi ülkesinin sıcaklığını hissettirdiklerini dile getiren Karayıl, "Hastamız, ülkesinden kilometrelerce uzakta. Biz de ona kendi ülkesinin sıcaklığını hissettirmek için yanık merkezi ekibimizle birlikte elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Hastamıza hem aile, hem doktor, hem de arkadaş olmaya gayret ediyoruz. Umuyoruz ki en kısa sürede sağlığına kavuşur ve bir daha böyle bir kaza yaşamaz. Şu an hastamızın genel durumu iyi. Türkçeyi çok iyi bilmediği için doğrudan iletişim kuramıyoruz. Ancak Türkiye’de yaşayan yeğeni aracılığıyla sağlıklı bir iletişim sağlıyoruz. Hastamız geldiği güne göre hem tıbbi açıdan hem de moral olarak çok daha iyi durumda" diye konuştu.

“Dayımla çok iyi ilgilendiler”

Yaralanan işçinin 27 yaşındaki yeğeni Yifei Wu ise "Dayım iki hafta önce gözünü bile açamıyordu, yemek yiyemiyordu. Şu an durumu çok daha iyi. Gözünü açıyor, konuşuyor. Buradaki doktor ve hemşirelere çok teşekkür ediyorum. Hepsi çok ilgililer" şeklinde konuştu.

Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Evinde hata yapmadı! Fenerbahçe, Karagümrük engelini 2 golle geçti


Van Spor

Iğdır FK - Boluspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 1 - Boluspor: 1


Van Spor

Malatya temsilcisi Mardin deplasmanından puansız döndü


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 3 - Yeni Malatyaspor: 1


Van Spor

Erzurum Şengel Atlı Spor Kulübü finale yükseldi


Van Spor

Ardahan’ın koşan yıldızları Posof’ta parladı


Van Spor

Elazığspor ve Şanlıurfaspor’dan kardeş paylaşımlar


Van Spor

Yeşil beyazlı sevda sınır tanımıyor


Van Spor

Galatasaray hata yapmadı! Başakşehir'den 3 puanı 2 golle aldı


Van Spor

Rize'yi iki golle geçtiler! Karadeniz derbisinin kazananı Trabzon


Van Spor

Kartal evinde yıkıldı! Beşiktaş Gençlerbirliği'ne mağlup oldu


Van Spor

Vanspor, Pendikspor Karşısında Kazançtan Döndü: Penaltı Kaçırıldı, Puan Paylaşıldı


Van Spor

20. Uluslararası Turgut Özal Karakucak Güreşleri görkemli başladı


Van Spor

Kamu Spor oyunları sona erdi


Van Spor

A Milli Futbol Takımı, FIFA sıralamasında 26. sıraya yükseldi


Van Spor

ETÜ, Türkiye şampiyonu oldu


Van Spor

Evindar, güreşte Türkiye 3’üncüsü oldu


Van Spor

Elazığspor’a para cezası


Van Spor

Yeni Malatyaspor-Muşspor maçının hakemi belli oldu


Van Spor

Öğrenciler ve aileleri futbol maçı yaptı, ortaya renkli görüntüler çıktı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ