EYT son dakika haberleri 22 Kasım bugün | Bakan Bilgin'den açıklamalar: EYT nedir, ne zaman çıkacak, şartları neler, kimleri kapsıyor?

EYT son dakika bugün haberleri gündemdeki yerini koruyor. Başkan Erdoğan'ın peş peşe açıklanacak dediği konu başlıkları arasında yer alan emeklilikte yaşa takılanlar yasası formüller ile değerlendiriliyor.

22.11.2022 20:54:00 0
EYT son dakika haberleri 22 Kasım bugün | Bakan Bilgin
Tarih: 22.11.2022 20:59

EYT yasası ne zaman çıkacak, kimleri kapsıyor, son durum ne gibi sorular binlerce vatandaşın gündeminde. Staj, çıraklık, prim, yaş, kıdem tazminatı, borçlanma gibi konu başlıkları ile araştırılan düzenlemede sona gelindi. Peki, EYT nedir, şartları neler? İşte, 2022 EYT son dakika bugün gelişmeleri…

EYT son dakika haberleri bugün de arama geçmişlerindeki yerini aldı. Düzenlemeyi bekleyen emeklilikte yaşa takılanlar 1,5 milyon kişiyi kapsıyor. Ocak zammı öncesinde emekli maaşı alıp alamayacağını öğrenmek isteyen vatandaşlar EYT ne zaman çıkacak, şartları nedir, kimleri kapsıyor gibi sorulara yanıt arıyor. Yasa öncesi borçlanma ile eksik primleri tamamlamak isteyenler harekete geçti. İşte, EYT son dakika haberleri 2022…

EYT SON DURUM: ARALIKTA MECLİSTE!

Düzenlemeyle ilgili yanıltıcı birçok haberin yer alması sebebiyle Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı yazılı bir açıklama yaptı. Buna göre:

"Bakanlığımız, emeklilikte yaşa takılanlar için yapılacak düzenleme konusunda başta işçi ve işveren örgütleri olmak üzere, odalar ve diğer ilgili sivil kuruluşlarla sürdürdüğü görüşmeleri tamamladıktan sonra çalışmaya nihai halini verip TBMM'ye sunacak ve uygulama takvimi, TBMM tarafından belirlenecektir." Denildi.

Ayrıca Bakan Bilgin'in son EYT açıklaması şöyle oldu:

"EYT'yi, aralık ayı içerisinde Meclise takdim edeceğiz. EYT yasası ile emekli olacak 1,5 milyon kişi var"


Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem