Evlatları için HDP önünde nöbet tutan anne: "Evlatlarımızı HDP’den, PKK’dan istiyoruz"

Evlatları için HDP önünde nöbet tutan anne: "Evlatlarımızı HDP’den, PKK’dan istiyoruz"

Asayiş 23.11.2022 14:01:16 0
Evlatları için HDP önünde nöbet tutan anne:
Tarih: 23.11.2022 14:01 Güncelleme: 23.11.2022 14:01
Muş’ta çocuklarının terör örgütü PKK tarafından kandırılarak dağa kaçırılmasından HDP’yi sorumlu tutan annelerin eylemi devam ediyor. Yaklaşık 2 yıldır evlatları için HDP önünde evlat nöbet tutuklarını anlatan anne Ayten Koçhan, "Evlatlarımızı HDP’den, PKK’dan istiyoruz" dedi.
HDP önünde evlatlarına kavuşacakları günü umutla bekleyen anneler, 83. haftada da eylemlerini sürdürdü. Parti binası önüne gelerek HDP ve PKK’dan çocuklarını isteyen anneler, HDP ve PKK’yı lanetledi. Evlatlarına geri dönmeleri için çağrıda bulunan anneler, "Yavrumu verin bana", "Anneler direniyor", "Artık yeter, bırakın evlatlarımızı" ve "Artık yeter, yakamızdan düşün" yazılı dövizler açtı. Evlatlarına teslim olmaları çağrısında bulunan aileler, kararlı bekleyişlerini sürdürüyor.
Yaklaşık 2 yıldır evlatları için HDP önünde evlat nöbet tutuklarını anlatan anne Ayten Koçhan, oğluna seslenerek geri dönmesini istedi. Askerlerin operasyon da olduğunu ve onları da kendi evlatları yerine koyduğunu ifade eden Koçhan, “Askerlerimiz bizim ciğeri ciğerimiz. Allah onlara yardımcı olsun. Evlatlarımız gelse de gelmese de biz devletimizin arkasındayız. PKK’dan HDP’den korkmuyoruz. Biz evlatlarımızdan kıymetli değiliz. Ciğerimiz yandığı için buradayız. Evlatlarımızı HDP’den, PKK’dan istiyoruz” dedi.
2014 yılından bu yana haber alamadığı oğlu Muhsin için eyleme katılan baba Halit Altun ise “2014 yılında çocuğumu Malatya İnönü Üniversitesinde okurken kandırıp dağa götürdüler. 7-8 yıldır çocuklarımızı bulmak için bu yollarda gidip geldik. Netice itibariyle hedefimize de ulaşamadık. Gitmediğim yer, gezmediğim yer kalmadı. Çocuğumu sakladılar, bana göstermediler. Çocuklarımızı bize teslim edin. Biz HDP’li değiliz. Çocuklarımızı istiyoruz. Bir canımız var, onu da çocuklarımızın yolunda veririz. Çocuklarımızı gönderin gelsinler” diye konuştu.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Iğdır’da öğrenciler floor curling ile tanışıyor


Van Spor

Spor Köyü atletizm pisti inşaatına başlandı


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası: Erzurumspor: 4 - Keçiörengücü: 2


Van Spor

Muş’ta karate antrenmanları hız kesmeden sürüyor


Van Spor

ETÜ 2026 kış oyunlarının şampiyonu oldu


Van Spor

Oltu’ya dev yatırım: Modern spor salonu için imzalar atıldı


Van Spor

Elazığspor’dan seremoni açıklaması


Van Spor

Kars 36 Spor Başkanı Osman Yaşar Uluman görevi bıraktı


Van Spor

24Erzincanspor ailesi iftar sofrasında buluştu


Van Spor

Elazığspor üst üste 2. kez kazandı


Van Spor

Elazığ Valisi Hatipoğlu, iftarda gençlerle buluştu


Van Spor

İstanbul Doğa Sporları Kulübü’nden Süphan Dağı’na kış tırmanışı


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 1 - Şanlıurfaspor: 0


Van Spor

24Erzincanspor yönetimi iftarda basınla buluştu


Van Spor

Deniz Çınar Doğan taekwondoda Türkiye 3’üncüsü


Van Spor

Elazığ’da amatör maçlar ertelendi


Van Spor

Elazığ’da basketbol bölge şampiyonası sona erdi


Van Spor

Avrupa ve dünya şampiyonu Erivan Barut, mezun olduğu okulda öğrencilerle buluştu


Van Spor

Elazığspor’dan 17 Yaş altı taraftarlara ücretsiz bilet


Van Spor

Elazığ’dan 4 büyük başarı


Van Spor

Erzurum GSK araç filosunu güçlendiriyor


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ