Evlat nöbetindeki anne: "Bu Kürt davası değildir"

Evlat nöbetindeki anne: "Bu Kürt davası değildir"

Asayiş 12.04.2023 13:59:31 0
Evlat nöbetindeki anne:
Tarih: 12.04.2023 13:59 Güncelleme: 12.04.2023 13:59
Muş’ta çocuklarının terör örgütü PKK tarafından kandırılarak dağa kaçırılmasından HDP’yi sorumlu tutan annelerin evlat nöbeti devam ediyor. Evlat nöbetindeki bir anne, "Bu Kürt davası değildir. Bu Amerika davası olmuştur. Bizim çocuklarımızı geri göndersinler" dedi.
HDP önünde evlatlarına kavuşacakları günü umutla bekleyen anneler, eylemlerini sürdürüyor. Parti binası önüne gelerek HDP ve PKK’dan çocuklarını isteyen anneler, HDP ve PKK’yı lanetledi. Evlatlarına geri dönmeleri için çağrıda bulunan anneler, "Yavrumu verin bana", "Anneler direniyor", "Artık yeter, bırakın evlatlarımızı" ve "Artık yeter, yakamızdan düşün" yazılı dövizler açtı. Evlatlarına teslim olmaları çağrısında bulunan aileler, kararlı bekleyişlerini sürdüreceklerini ifade etti.
8 yıldır çocuğumun geri gelmesini hasretle bekleyen baba Halit Altun, davalarından vazgeçmeyeceklerini ifade ederek, “7-8 yıldır çocuğumun geri gelmesini bekliyorum. Diyorlar Kürt meselesidir ama Kürt meselesi ile bir alakası yoktur. Bu sadece Amerika’nın bir oyunudur. HDP’nin başına bir ip sarılmış, HDP de bu ipi getirip bizim başımıza sardı. Çocuklarımızı dağa götürdüler. Çocuklarımızın kaçırılmasına ve geri getirilmesinden HDP sorumludur. Ömrümüzün sonuna kadar olmak üzere biz bu davamızdan vazgeçmeyeceğiz. Bizler çocuklarımızı istiyoruz. Çocuklarımızın sorumlusu HDP ve PKK’dır. Çocuklarımızı getirsinler. Oğlum Muhsin eğer sesimi duyuyorsan gel. Babana, memleketine ve toprağına gel. O bölgenin insanlarının bize faydaları olmamış ve olmazda. Yanlış bir yoldasınız. Gelin yuvanıza, anne ve babanızın yanına dönün. Bağımız bahçemiz buradadır. Onların topraklarında ne işiniz var. Namus şeref sözü olsun senin ne cezan olursa ben çekeceğim. Gel devletin şefkatine, güvenlik güçlerimize teslim ol” dedi.
2 yıldır evlatları için eylem yaptıklarını ifade anne Ayten Koçhan ise “Evlatlarımızın geri gelmesi için buradayız. HDP’den ve PKK’dan evlatlarımızı istiyoruz. Bu Kürt davası değildir. Bu Amerika davası olmuştur. Bizim çocuklarımızı geri göndersinler. Bak Ramazan Bayramı yaklaşıyor, bizim bir yanımız eksik. Bizler evlatlarımızın hasretini çekiyoruz. Ersin oğlum gel teslim ol. Yeter analar babalar ağladı. Bir tek çocuk dağda kalana kadar bizler eylemimize devam edeceğiz. Gel yavrum yolunuz yol değil” şeklinde konuştu.
Dağa kaçırılan abisine seslenen Cuma Teker de, “5 yıldır ağabeyimi bekliyoruz. HDP’nin önünde annem ile birlikte nöbet tutuyoruz. Ağabey, annem ve ben hastayım artık gelmeni istiyorum. Gel bizlere sahip çık. HDP; Amerika uşağıdır, onların yolundan gitme. Ağabey sesimizi duy ve gel teslim ol” dedi.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Vali Hatipoğlu, başarılı gençlerle bir araya geldi


Van Spor

Speed Skating spor kulübü yönetiminden Çakmur’a ziyaret


Van Spor

Sporla yükselen şehir Erzincan!


Van Spor

Teknik Direktör Gül, "Eksiklerimizi biliyoruz ve kendi içimizde analiz edip düzeltmek için yoğun çalışıyoruz"


Van Spor

Malatya Büyükşehir’den okullara spor malzemesi desteği


Van Spor

Yüksekova Spor, Trabzonspor maçına Kars’ta hazırlanıyor


Van Spor

Kayseri'de Rafa şov! Beşiktaş gol olup yağdı


Van Spor

Bodrumspor Deplasmanda Puan Peşinde: Vanspor Maçı Ne Zaman, Saat Kaçta, Hangi Kanalda?


Van Spor

Serkan Özbalta: "Çok ciddi bütçesi olan takımlara karşı yarışıyoruz"


Van Spor

Sedat Ağçay: "İki takım hak etiği puanı aldı"


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 1 - Ankara Keçiörengücü: 1


Van Spor

Elazığspor maçında Batman Petrolspor’a seyirci yasağı


Van Spor

Mehmet Kırık, sporda başarının adı oldu


Van Spor

Iğdır FK - Hatayspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK 4 - Hatayspor: 2


Van Spor

Çakmur; "Yeni stat projesi hız kesmeden sürüyor"


Van Spor

Zirvede fark açılıyor! Aslan evinde hata yapmadı


Van Spor

Anadolu Karate Ligi'nde İstanbul'da Nefes Kesen Mücadeleler!


Van Spor

MHK Başkanı Gündoğdu'nun Görevine Devam Ettiği Açıklandı: TFF'den İstifa İddialarına Yalanlama


Van Spor

Fenerbahçe'de Yeni Dönem: Sadettin Saran Resmen Başkan


Van Spor

Futbol Dünyasını Sarsan İddia: Aydınus'tan MHK ve Hakem Kardeşler İçin Bomba Açıklamalar


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ