Evlat nöbetindeki anne: "Bu Kürt davası değildir"

Evlat nöbetindeki anne: "Bu Kürt davası değildir"

Asayiş 12.04.2023 13:59:31 0
Evlat nöbetindeki anne:
Tarih: 12.04.2023 13:59 Güncelleme: 12.04.2023 13:59
Muş’ta çocuklarının terör örgütü PKK tarafından kandırılarak dağa kaçırılmasından HDP’yi sorumlu tutan annelerin evlat nöbeti devam ediyor. Evlat nöbetindeki bir anne, "Bu Kürt davası değildir. Bu Amerika davası olmuştur. Bizim çocuklarımızı geri göndersinler" dedi.
HDP önünde evlatlarına kavuşacakları günü umutla bekleyen anneler, eylemlerini sürdürüyor. Parti binası önüne gelerek HDP ve PKK’dan çocuklarını isteyen anneler, HDP ve PKK’yı lanetledi. Evlatlarına geri dönmeleri için çağrıda bulunan anneler, "Yavrumu verin bana", "Anneler direniyor", "Artık yeter, bırakın evlatlarımızı" ve "Artık yeter, yakamızdan düşün" yazılı dövizler açtı. Evlatlarına teslim olmaları çağrısında bulunan aileler, kararlı bekleyişlerini sürdüreceklerini ifade etti.
8 yıldır çocuğumun geri gelmesini hasretle bekleyen baba Halit Altun, davalarından vazgeçmeyeceklerini ifade ederek, “7-8 yıldır çocuğumun geri gelmesini bekliyorum. Diyorlar Kürt meselesidir ama Kürt meselesi ile bir alakası yoktur. Bu sadece Amerika’nın bir oyunudur. HDP’nin başına bir ip sarılmış, HDP de bu ipi getirip bizim başımıza sardı. Çocuklarımızı dağa götürdüler. Çocuklarımızın kaçırılmasına ve geri getirilmesinden HDP sorumludur. Ömrümüzün sonuna kadar olmak üzere biz bu davamızdan vazgeçmeyeceğiz. Bizler çocuklarımızı istiyoruz. Çocuklarımızın sorumlusu HDP ve PKK’dır. Çocuklarımızı getirsinler. Oğlum Muhsin eğer sesimi duyuyorsan gel. Babana, memleketine ve toprağına gel. O bölgenin insanlarının bize faydaları olmamış ve olmazda. Yanlış bir yoldasınız. Gelin yuvanıza, anne ve babanızın yanına dönün. Bağımız bahçemiz buradadır. Onların topraklarında ne işiniz var. Namus şeref sözü olsun senin ne cezan olursa ben çekeceğim. Gel devletin şefkatine, güvenlik güçlerimize teslim ol” dedi.
2 yıldır evlatları için eylem yaptıklarını ifade anne Ayten Koçhan ise “Evlatlarımızın geri gelmesi için buradayız. HDP’den ve PKK’dan evlatlarımızı istiyoruz. Bu Kürt davası değildir. Bu Amerika davası olmuştur. Bizim çocuklarımızı geri göndersinler. Bak Ramazan Bayramı yaklaşıyor, bizim bir yanımız eksik. Bizler evlatlarımızın hasretini çekiyoruz. Ersin oğlum gel teslim ol. Yeter analar babalar ağladı. Bir tek çocuk dağda kalana kadar bizler eylemimize devam edeceğiz. Gel yavrum yolunuz yol değil” şeklinde konuştu.
Dağa kaçırılan abisine seslenen Cuma Teker de, “5 yıldır ağabeyimi bekliyoruz. HDP’nin önünde annem ile birlikte nöbet tutuyoruz. Ağabey, annem ve ben hastayım artık gelmeni istiyorum. Gel bizlere sahip çık. HDP; Amerika uşağıdır, onların yolundan gitme. Ağabey sesimizi duy ve gel teslim ol” dedi.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Serkan Özbalta: "Beni memnun eden şey oyuncuların pes etmemesiydi"


Van Spor

Elazığ’da amatör maçta kavga


Van Spor

Sefer Yılmaz "Üst sıralardaki yerimizi korumak istiyoruz"


Van Spor

U14 Türkiye Şampiyonası’nda Malatya’yı Doğanşehir Belediyespor temsil edecek


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 2 - Bodrum FK: 2


Van Spor

Elazığ’da 4 branşta müsabakalar sona erdi


Van Spor

Elazığspor’dan olaylara ilişkin açıklama


Van Spor

Hakkari’de karlar üzerinde ilk adımlar


Van Spor

Güreşte Elmira Yasin Türkiye Şampiyonu oldu


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 4 - İnegölspor: 2


Van Spor

Karslı atletler Avrupa Kros Şampiyonası’nda altın madalya için koçacak


Van Spor

TFF, Yeni Malatyaspor’u hükmen mağlup saydı


Van Spor

Malatya’da spor tesislerinin hizmet kalitesi değerlendirildi


Van Spor

Erzurum’da Basketbol hakem kursu açıldı


Van Spor

Malatya Büyükşehir’den amatöre 43 milyonluk yatırım


Van Spor

Ağrı’da taekwondo çalışmaları geleceğin sporcularını yetiştiriyor


Van Spor

Oltulu liseliler bilek güreşinde rakiplerine geçit vermedi


Van Spor

Sakaryasporlu Kaleci Yunus Emre Tekoğul'un "İlla Ki Gol Yerim Ben" Mesajlarıyla Tutuklanması Şike Soruşturmasını Alevlendirdi


Van Spor

Elazığ Belediyespor Kadın Voleybol Takımı, deplasmandan galibiyetle ayrıldı


Van Spor

Teknik Direktör Adem Çağlayan: "Kötü günler geride kalacak"


Van Spor

Çakmur’dan spor tesislerinde çalışan personele teşekkür belgesi


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ