ETÜ’nün projesine British Council’den destek

ETÜ’nün projesine British Council’den destek

Genel 6.11.2024 14:31:02 0
ETÜ’nün projesine British Council’den destek
Tarih: 06.11.2024 14:31 Güncelleme: 06.11.2024 14:31
Erzurum Teknik Üniversitesi (ETÜ) Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü öğretim üyelerinden Prof. Dr. Fatih Tosunoğlu ile İngiltere’nin Bath Universitesi öğretim üyelerinden Dr. Thomas Kjeldsen’in Türkiye-Birleşik Krallık Ortaklığında “Uluslararası Bilim Ortaklıkları-Araştırma İş Birlikleri Fonu” (International Science Partnerships Fund-Research Collaborations Grant) kapsamında British Council’a yaptıkları “Developing rainfall frequency models for critical infrastructure design in a changing environment (RainChange)” başlıklı proje başvurusu desteklenmeye hak kazandı.
British Council’a sunulan 130 adet araştırma projesi arasından desteklenen 10 projeden biri olan “RainChange” projesi kapsamında İngiltere’nin Bath Üniversitesi ve Erzurum Teknik Üniversitesi’ndeki bilim insanları, gelecekteki taşkınların yol açabileceği riskleri tam olarak anlamak için makine öğrenimini kullanarak, yeni ve daha gelişmiş ekstrem yağış modelleri geliştirecek.
Geliştirilecek yeni modeller, Türkiye’nin hidrolog, inşaatçı ve planlamacılarının gelecekte olası aşırı yağışlara hazırlık yapmasına ve altyapıyı güvenilir bir şekilde tasarlamasına yardımcı olacak. British Council tarafından finanse edilen araştırma ekibi, bulguların gelecekteki planlama kılavuzlarına (kentsel altyapı tasarım, taşkınlar hidrolojisi tasarım vb.) entegre edilmesini amaçlıyor. Bu kapsamda proje 2 yıl sürecek ve toplamda £96000’lik bir bütçeye sahip olacak.
Proje yürütücüsü Prof. Fatih Tosunoğlu Erzurum Teknik Üniversitesi ve Bath Üniversitesi iş birliğiyle böylesine heyecan verici bir araştırmaya öncülük etmekten büyük mutluluk duyduğunu ifade ederek, söz konusu araştırmanın küresel sorunların çözümünde ve Birleşik Krallık-Türkiye bilimsel iş birliğinin güçlendirilmesinde önemli bir rol oynayacağını belirtti.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Ağrı’da Muay Thai Doğu Anadolu Bölge Şampiyonası başladı


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 5 - MKE Ankaragücü: 0


Van Spor

Kayakla Oryantiringde Milli Takım Seçmeleri Refahiye’de yapıldı


Van Spor

Fenerbahçe, Kadıköy'de Aston Villa'ya Geçildi! UEFA Avrupa Ligi'nde Kritik Maçı Kaybetti


Van Spor

Anderson Talisca'ya Brezilya'dan İki Büyük Talip! Corinthians ve Gremio, Yıldızlı Futbolcu İçin Harekete Geçti


Van Spor

Youssef En-Nesyri, Juventus'a Transfer Oldu! İtalyan Devinden Fenerbahçe'ye 5 Milyon Euro Teklif


Van Spor

Elazığ Atatürk Stadyumu karla kaplandı


Van Spor

BEÜ’den Kick Boks Türkiye şampiyonluğu


Van Spor

BEÜ’de kros takımı Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Uçan Türklerden önemli başarı


Van Spor

Iğdır FK, İbrahim Üzülmez ile yollarını ayırdı


Van Spor

Yusuf Demirtaş boccede Türkiye ikincisi


Van Spor

Atatürk Üniversitesi’ne "Spor dostu kampüs" sertifikası aldı


Van Spor

Elazığlı boksör Buse Özgür, WAKO Kick Boks Avrupa Kupası’nda


Van Spor

Hakkarili sporcular Erzurum’dan 22 madalyayla döndü


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’da yeni yönetim görev dağılımı


Van Spor

Elazığ’ın pehlivanları Türkiye şampiyonası yolunda


Van Spor

Iğdır FK - Sakaryaspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 1 - Sakaryaspor: 0


Van Spor

Elazığspor yoğun kar yağışı altında çalıştı


Van Spor

Adem Çağlayan: "Hayatımda hiçbir zaman bahis oynamadım"


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ