ETÜ’nün idari kadrosu yapay zekâ ile güçleniyor

ETÜ’nün idari kadrosu yapay zekâ ile güçleniyor

Genel 20.10.2025 11:57:55 0
ETÜ’nün idari kadrosu yapay zekâ ile güçleniyor
Tarih: 20.10.2025 11:57 Güncelleme: 20.10.2025 11:57
Erzurum Teknik Üniversitesi’nde (ETÜ) idari personele yönelik "İdari İş ve İşlemlerde Yapay Zekâ Araçlarının Etkin Kullanımı" konulu eğitim programı gerçekleştirildi.
Kurum içi dijital dönüşümü hızlandırmak ve idari süreçlerde verimliliği artırmak amacıyla düzenlenen eğitim seminerine Genel Sekreter Prof. Dr. Ahmet Dumlu, Yapay Zekâ Teknolojileri Koordinatörü Prof. Dr. İrfan Kaymaz, Bilgi İşlem Daire Başkanı Dr. Naci Bayrak ve idari personel katıldı.
Programda konuşan Genel Sekreter Prof. Dr. Ahmet Dumlu, teknolojik dönüşümün kurumsal yapılar üzerindeki etkilerine değinerek yapay zekânın idari süreçlerde verimliliği artırma potansiyeline vurgu yaptı. Geçmişten günümüze teknolojik geçiş süreçlerine değinen Dumlu, elektronik belge yönetim sistemlerinin ilk uygulanma dönemlerinden örnekler vererek: "Bugün de benzer bir eşikteyiz. Bu kez gündemimizde Yapay Zekâ var. Belki ilk etapta, ‘Gerek var mı? Yapay zeka kanundan, yönetmelikten ne anlar; ben yıllarımı verdim bu işe’ diyenleriniz olabilir. Ancak yapay zekâ araçlarını kullanmaya başladıkça göreceksiniz ki, bu teknolojiler uzmanlığınızı gölgelemek için değil, desteklemek için var. Sizleri tekrar eden, zaman alan işlemlerden kurtarıp daha nitelikli ve yönetsel düşünmeyi gerektiren alanlara odaklanmanıza yardımcı olacak" ifadelerini kullandı.
Açılış konuşmasının ardından Yapay Zekâ Teknolojileri Koordinatörü Prof. Dr. İrfan Kaymaz, "İdari İşlerde Yapay Zekâ Entegrasyonu" başlıklı sunumuyla yapay zekânın kurumsal süreçlere entegrasyonu, karar destek mekanizmalarındaki rolü ve örnek uygulamalar hakkında bilgi verdi.
Programın ikinci bölümünde Bilgi İşlem Daire Başkanı Dr. Naci Bayrak, idari işleyişte kullanılabilecek yapay zekâ tabanlı araçlar, verimlilik artırıcı uygulamalar ve pratik kullanım örneklerine yönelik bir sunum gerçekleştirdi. Katılımcılara yapay zekâ araçlarının doküman yönetimi, yazışma süreçleri, toplantı planlaması ve veri analizi gibi alanlarda sağlayacağı kolaylıkları anlattı.
Eğitim programı soru-cevap bölümüyle sona erdi.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Furkan Akar: "Hedefim ülkemi en iyi şekilde temsil etmek""


Van Spor

Turgut Özal Gençlik Merkezi’nin temeli atıldı


Van Spor

Elazığspor’da hazırlıklar başlıyor


Van Spor

Şampiyon taekwondocular ödüllendirildi


Van Spor

Hakemler iftar yemeğinde buluştu


Van Spor

Atatürk Üniversitesi sporcularından dünya arenasında çifte gurur


Van Spor

Milli sporcu Furkan Akar çiçeklerle karşılandı


Van Spor

Elazığspor’da 3 gün izin


Van Spor

Elazığ, trıatlonda yeni bir döneme ev sahipliği yaptı


Van Spor

Ardahan Kura Kadın Futbol Takım’ının yeni başkanı Songül Çelik oldu


Van Spor

Süphan Dağı tırmanışına tipi ve kar engeli


Van Spor

Kars’ta "Kadınlar Satranç İl Birinciliği Turnuvası" tamamlandı


Van Spor

Beşiktaş, Gençlerbirliği'ni 2-0 Mağlup Etti: Orkun Kökçü ve Olaitan Farkı Yarattı


Van Spor

Elazığspor son 5 maçından 13 puan çıkardı


Van Spor

Erzurumspor FK - Hatayspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 3 - Hatayspor: 0


Van Spor

Kopspor maçı ertelendi


Van Spor

Bitlisli taekwondocu Nurcihan Ekinci’nin hedefi 2032 Paralimpik Oyunları


Van Spor

Furkan Akar’dan tarihi madalya


Van Spor

Zirvede fark açılıyor! Galatasaray 10 kişilik Başakşehir'e fark attı


Van Spor

Rize'yi tek golle geçtiler! Karadeniz derbisi Trabzonspor'un!


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ