ETÜ’lü akademisyen ödülünü Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın elinden aldı

ETÜ’lü akademisyen ödülünü Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın elinden aldı

Eğitim 29.12.2022 10:18:44 0
ETÜ’lü akademisyen ödülünü Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın elinden aldı
Tarih: 29.12.2022 10:18 Güncelleme: 29.12.2022 10:18
Türkiye Bilimler Akademisi Üstün Başarılı Genç Bilim İnsanları (TÜBA-GEBİP) ödülleri düzenlenen törenle sahiplerine verildi.
Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde düzenlenen törene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, TÜBA Başkanı Prof. Dr. Muzaffer Şeker, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, Erzurum Teknik Üniversitesi (ETÜ) Rektörü Prof. Dr. Bülent Çakmak, üniversite rektörleri, TÜBA üyeleri ve ödül almaya hak kazanan bilim insanları katıldı.
Programda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin en saygın bilim ödülleri töreni olan TÜBA ve Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu Bilim Ödülleri Töreni münasebetiyle bilim insanlarını ve misafirleri Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, çığır açıcı çalışmalarından ötürü ödül almaya hak kazanan bilim insanlarını tebrik etti.
Doğa Bilimleri, Mühendislik Bilimleri, Sosyal Bilimler, Sağlık Bilimleri ile Ahmet ve Nezahat Keleşoğlu TÜBA-GEBİP Eczacılık Özel Ödülü olmak üzere 5 farklı kategoride verilen ödüller çerçevesinde ETÜ Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü öğretim üyelerinden Doç. Dr. Uğur Uzunkaya Sosyal Bilimler alanında kazandığı ödülü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın elinden aldı.
Törenin ardından Doç. Dr. Uzunkaya’yı tebrik eden ETÜ Rektörü Çakmak: “Hocamızın Budist Uygur Edebiyatına ilişkin yapmış olduğu çalışmalar neticesinde böylesine önemli bir ödüle layık görülmesi ve ödülünü Sayın Cumhurbaşkanımızın elinden alması tüm ETÜ Ailesi adına gurur verici. Kendisini bir kez daha gönülden tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum” şeklinde konuştu.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Çakmur’dan stadyum açıklaması


Van Spor

Elazığspor’da Erkan Sözeri galibiyetle başladı


Van Spor

Beşiktaş, Göztepe'yi Farklı Geçerek Süper Lig'de Puanını 3'e Çıkardı


Van Spor

Erzurumspor FK - Serikspor maçının ardından


Van Spor

Kars 36 Spor: 2 Doğubayazıt Spor: 1


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 1 - 68 Aksaray Belediyespor: 1


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 1 - Diyarbekirspor: 0


Van Spor

Trendyol 1. Lig Erzurumspor FK: 4 - Serikspor: 0


Van Spor

Hakkârili sporculardan büyük başarı


Van Spor

Iğdır FK - Esenler Erokspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 0 - Esenler Erokspor: 3


Van Spor

TFF 3. Lig: 12 Bingölspor: 0 - Kırşehir FSK: 1


Van Spor

Digor Gençlik ve Spor Müdürü Bahattin İnce ve milli sporcu Tuğba Toptaş’tan, Kaymakam Kahraman’a ziyaret


Van Spor

Elazığspor’da Enes Soy sakatlandı


Van Spor

Yeşilyurtspor-Diyarbekir Spor karşılaşmasının hakemi belli oldu


Van Spor

Erzincan’da "Spor Güvenliği Semineri" düzenlendi


Van Spor

Engelleri aştı, Türkiye 5’incisi oldu


Van Spor

Türkiye şampiyonu oldu


Van Spor

Kafkas Üniversitesi’nden ÜNİLİG Kar Boccesi Türkiye Şampiyonası’nda çifte başarı


Van Spor

Kars 36 Spor: 1 Batman Sason Spor: 1


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor Başkanı Ramazan Ayhan: "Kurumsal kimliği olan bir kulüp inşa etmek için yola çıkıldı"


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ