ETÜ’den akademik iş birliği atağı

ETÜ’den akademik iş birliği atağı

Eğitim 2.06.2025 16:21:47 0
ETÜ’den akademik iş birliği atağı
Tarih: 02.06.2025 16:21 Güncelleme: 02.06.2025 16:21
Erzurum Teknik Üniversitesi (ETÜ), Amerika’da düzenlenen NAFSA 2025’te uluslararası akademik iş birliklerini güçlendirdi
ETÜ, 27-30 Mayıs 2025 tarihleri arasında Amerika Birleşik Devletleri’nin San Diego şehrinde düzenlenen ve dünyanın en büyük uluslararası eğitim etkinliklerinden biri olarak kabul edilen NAFSA 2025 Annual Conference & Expo’ya katıldı Bu yıl "Amaç, Mekân ve Ortaklık" temasıyla gerçekleştirilen NAFSA 2025, 100’ün üzerinde ülkeden yükseköğretim kurumlarının ve uluslararası eğitim kuruluşlarının temsilcilerini ve çok sayıda bilim insanını bir araya getirerek küresel ölçekte akademik iş birlikleri için önemli bir zemin oluşturdu.
Çeşitli panel ve ağ kurma etkinliklerinin gerçekleştirildiği fuara ETÜ’yü temsilen Rektör Prof. Dr. Bülent Çakmak, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Fatih Yetim ve Dış İlişkiler Ofisi Koordinatörü Prof. Dr. Eyüphan Manay katıldı.
Fuar süresince Amerika, Avrupa, Asya ve Orta Doğu’dan birçok üniversite ve uluslararası kuruluşun temsilcileriyle görüşen Rektör Çakmak ve beraberindeki heyet, öğrenci ve akademik personel hareketliliği, değişim programları ve ortak araştırma projeleri konularındaki iş birliği imkanlarını değerlendirdi.
Fuara ilişkin açıklamalarda bulunan Rektör Çakmak, NAFSA 2025’in ETÜ’nün uluslararası arenadaki görürlüğünü artırmak ve küresel ölçekteki iş birliklerini güçlendirmek adına önemli bir fırsat sunduğunu belirterek: "Erzurum Teknik Üniversitesi olarak, uluslararasılaşmayı yükseköğretim vizyonumuzun önemli bir parçası olarak görüyoruz. Bu kapsamda, dünyanın birçok ülkesinden üniversiteleri ve eğitim kurumlarını bir araya getiren NAFSA 2025 gibi büyük organizasyona katılmak bizim için hem yeni iş birlikleri geliştirmek hem de üniversitemizin tanınırlığını artırmak açısından oldukça değerli oldu. Etkinlik süresince farklı ülkelerden yükseköğretim temsilcileriyle bir araya gelerek öğrenci ve akademik personel hareketliliği, değişim programları ve ortak proje fırsatları hakkında verimli görüşmeler yaptık. Bu temasların, ilerleyen dönemde üniversitemizin uluslararası bağlantılarını güçlendireceğine inanıyorum. Öğrencilerimizin farklı kültürleri tanıyarak kendilerini uluslararası ortamlarda geliştirebilmeleri ve akademik personelimizin küresel düzeyde iş birliği imkanlarından faydalanabilmeleri bizim için büyük önem taşıyor. Bu vesileyle bizlere bu imkanı sunan Türkiye Ulusal Ajansına teşekkürlerimi sunuyorum" ifadelerini kullandı.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Digor Gençlik ve Spor Müdürü Bahattin İnce ve milli sporcu Tuğba Toptaş’tan, Kaymakam Kahraman’a ziyaret


Van Spor

Elazığspor’da Enes Soy sakatlandı


Van Spor

Yeşilyurtspor-Diyarbekir Spor karşılaşmasının hakemi belli oldu


Van Spor

Erzincan’da "Spor Güvenliği Semineri" düzenlendi


Van Spor

Engelleri aştı, Türkiye 5’incisi oldu


Van Spor

Türkiye şampiyonu oldu


Van Spor

Kafkas Üniversitesi’nden ÜNİLİG Kar Boccesi Türkiye Şampiyonası’nda çifte başarı


Van Spor

Kars 36 Spor: 1 Batman Sason Spor: 1


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor Başkanı Ramazan Ayhan: "Kurumsal kimliği olan bir kulüp inşa etmek için yola çıkıldı"


Van Spor

Rektör Hacımüftüoğlu, Milli takıma seçilen özel sporcuları misafir etti


Van Spor

ETÜ kayaklı koşuda Türkiye şampiyonu oldu


Van Spor

Elazığ’da yurtlar Ramazan’a hazır


Van Spor

Erzurum Teknik Üniversitesi Snowboard Türkiye şampiyonu oldu


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor, ligin ikinci yarısına 35 milyon TL yatırımla başladı


Van Spor

Beytepe Koleji öğrencilerinden basketbolda çifte galibiyet


Van Spor

Ünilig kış oyunlarında Atatürk Üniversitesi rüzgârı


Van Spor

Rize’de çifte şampiyonluk: Oltulu Erhan Şahin Azerbaycan yolcusu


Van Spor

Oltu’da yeni öğretmenevinin temelleri açılıyor


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor, Diyarbekir Spor’u ağırlayacak


Van Spor

Ata sporu cirit Erzincan’da yaşatılıyor


Van Spor

Elazığspor’da Erkan Sözeri dönemi


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ