ETÜ’de sürdürülebilirlik ve sıfır atık eğitimi düzenlendi

ETÜ’de sürdürülebilirlik ve sıfır atık eğitimi düzenlendi

Genel 8.12.2022 17:35:20 0
ETÜ’de sürdürülebilirlik ve sıfır atık eğitimi düzenlendi
Tarih: 08.12.2022 17:35 Güncelleme: 08.12.2022 17:35
Erzurum Teknik Üniversitesi’nde (ETÜ) yenilenebilir enerji uygulamalarının teşvik edilmesi ve bu çerçevede farkındalık oluşturulması amacıyla Sürdürülebilirlik ve Sıfır Atık Eğitimi semineri düzenlendi.
ETÜ Sıfır Atık Birimi ve Ekoloji İklim Kulübü iş birliğiyle Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Konferans Salonu’nda düzenlenen etkinliğe Genel Sekreter Doç. Dr. Tuba Yetim ile Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Ali Fatih Yetim ve çok sayıda öğrenci katıldı.
Programın açılışında konuşan ETÜ İklim Elçisi Meryem Payveren Ekoloji İklim Kulübü’nün sürdürülebilir yeşil kampüs çalışmalarından bahsederek “Öğrenciler olarak biz üniversite eğitimimizi tamamladığımızda geriye dönüp bakınca geçen yılların verimli olmasını görmek istiyoruz. Bu nedenle biz sürdürülebilir iklim dostu ve daha yeşil bir kampüs oluşturmak hedefiyle kulüp faaliyetlerimize devam ediyoruz. Bu doğrultuda üniversitemizin desteğiyle çeşitli etkinlikler, yarışmalar ve kampanyalar düzenliyoruz. Kasım ayında başlatmış olduğumuz elektronik atık toplama kampanyamızla hocalarımızın ve öğrenci arkadaşlarımızın bozulan veya kullanılmayan cihazlarını toplayıp üniversitemiz için değerlendiriyoruz. Yeşil kampüs için bize gereken her türlü imkânı sağlayan başta Rektörümüz Prof. Dr. Bülent Çakmak ve Genel Sekreterimiz Doç. Dr. Tuba Yetim’e teşekkürlerimi sunuyorum” ifadelerini kullandı.
Seminere konuşmacı olarak katılan Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ece Ümmü Deveci küresel ısınmanın yıkıcı etkilerine dikkat çekerek katılımcılara sıfır atık ve sürdürülebilir yaşam ile ilgili bilinmesi gereken önemli hususları aktardı. Dünyanın tüm insanların evi olduğuna dikkat çeken Deveci, iklim değişikliğine karşı her bireyin üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmesi gerektiğini vurguladı.
Program, katılımcılara sertifika verilmesi ve hatıra fotoğrafı çekilmesi ile sona erdi.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığspor’da 3 sakat, 1 cezalı


Van Spor

Erzincanlı sporcular Havalı Silahlar Coşkun Abiş Kupası’ndan derecelerle döndü


Van Spor

Erzincan Anadolu Lisesi badmintonda Türkiye ikincisi oldu


Van Spor

Kars Emniyet Futbol takımı Doğu Anadolu Şampiyonu oldu


Van Spor

Iğdır FK’de Kenan Koçak dönemi sona erdi


Van Spor

Fenerbahçe’nin Süper Lig’de namağlup serisi 26. haftada bitti


Van Spor

Digorlu kızlar Türkiye yarı finallerinde Kars’ı temsil edecek


Van Spor

Curling kadın milli takımı, Dünya şampiyonası yolunda


Van Spor

Elazığspor, PFDK’ya sevk edildi


Van Spor

Malatya’ya 4 milyar TL’lik spor yatırımı


Van Spor

Hakkari’de üç bant bilardo heyecanı


Van Spor

Iğdır FK - Bodrum FK maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 2 - Bodrum FK: 3


Van Spor

Elazığspor’da Fuat Bavuk’un burnu kırıldı


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası'nda Kura Çekimi Heyecanı: Çeyrek ve Yarı Final Eşleşmeleri Belli Oldu


Van Spor

TFF 3. Lig: 12 Bingölspor: 2 - Ağrı 1970 Spor Kulübü: 2


Van Spor

24Erzincanspor sahasında farklı kazandı: 4-0


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 1 - Muğlaspor: 0


Van Spor

Yüksekovalı kayakçılar Türkiye şampiyonasına damga vurdu


Van Spor

Galatasaray, Liverpool'u tek golle devirdi!


Van Spor

Şampiyona çiçekli karşılama


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ