ETÜ’de Mevlid-i Nebi programı

ETÜ’de Mevlid-i Nebi programı

Genel 4.10.2023 09:25:53 0
ETÜ’de Mevlid-i Nebi programı
Tarih: 04.10.2023 09:25 Güncelleme: 04.10.2023 09:25
Erzurum Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü öncülüğünde ve Erzurum Teknik Üniversitesi’nin katkılarıyla (ETÜ) Mevlid-i Nebi Programı düzenlendi.
Erzurum Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’ne bağlı Nene Hatun Çocuk Evleri Sitesi Müdürlüğü Bünyesinde ikamet eden çocuklar tarafından Peygamber Efendimiz’in doğumunun 1452. yıldönümünü kutlamak amacıyla Mevlid-i Nebi Programı düzenlendi.
ETÜ Yaşam Merkezi Konferans Salonu’nda düzenlenen programa ETÜ Rektörü Prof. Dr. Bülent Çakmak, Erzurum Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Cemil İlbaş, akademisyenler ve çok sayıda çocuk katıldı.
İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programın açılışında konuşan Rektör Çakmak, böylesine anlamlı bir programa ev sahipliği yapmaktan duydukları memnuniyeti dile getirerek: “Şehrimizde 300’e yakın çocuğumuz sevgi evlerinde yaşıyor. Burada hocalarımız ve eğitmenlerimiz tarafından özenle yetiştiriliyor ve eğitim alıyorlar. Bizler de birer eğitimci olarak üniversitemize gelen öğrencilerimize aynı özeni göstermeye çalışıyoruz. Nitekim onlar evlerinden, anne ve babalarından ayrılarak bir amaç ve hedef doğrultusunda buraya geliyorlar. Bizler de bu emanetlere sahip çıkıp, incitmeden ve kırmadan en iyi eğitimi verme gayretini gösteriyoruz. Çünkü bizler İslam Dini’nin mensupları olarak sevgi ve şefkat medeniyetini kurmak için mücadele etmeliyiz. Sevgi evlerinde bu sürecin içerisinde yer alan eğitmenlerimiz, hocalarımız ve annelerimiz o kadar kıymetli bir iş yapıyorlar ki inşallah bunun mükafatını alacaklarına inanıyorum. Bugün burada onların çocuklarımıza gösterdiği sevgi ve şefkati göreceğiz. Hocalarımızın emekleriyle her sene yapılan bu etkinlikler çocuklarımız için çok güzel bir anı olarak kalacak. Bu vesileyle bu özel programın düzenlenmesinde emeği geçen Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü çalışanlarına, hocalarımıza ve eşim Behtiye hanımefendiye gönülden teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Rektör Çakmak’ın konuşmasının ardından Kuran-ı Kerim tilaveti, sinevizyon izletisi ve şiirlerin okunmasıyla devam eden program çocukların hazırlamış olduğu tiyatro gösterisi ile sona erdi.
Haber Kaynak : İHA
Anahtar Kelimeler: etü’de mevlid-i nebi programı
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Sarıkamış’ta Uluslararası FIS Sarıkamış Cup başladı


Van Spor

Sokak basketbolu Hakkâri’de nefes kesti


Van Spor

Hakkâri’de kurumlar arası basketbol heyecanı başladı


Van Spor

Tarihi 7 Gollü Düello! Gençlerbirliği, Trabzonspor'u 4-3 Mağlup Etti


Van Spor

Erzincan, Siyah Kuşak ve Dan Terfi Sınavına ev sahipliği yaptı


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 1 - İskenderunspor: 3


Van Spor

25 Mart Spor liderlik koltuğuna oturdu


Van Spor

Elazığlı sporcu Türkiye 3’üncüsü oldu


Van Spor

Uluslararası arenada Tunceli’den 6’da 6 şampiyonluk


Van Spor

Türkiye’nin en genç hokey takımından büyük başarı


Van Spor

Furkan Akar ve Denis Örs’ün hedefi olimpiyat madalyası


Van Spor

Tatvan’da Uluslararası Muaythai Şampiyonası düzenlendi


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Takımı, Silopi’den 3 puanla döndü


Van Spor

Battalgazi Belediyespor’dan Millî Takıma bir genç sporcu daha


Van Spor

Mergabütan Kayak Merkezi’nde sezon açıldı


Van Spor

Elazığspor U16 Ligi’nde şampiyon oldu


Van Spor

Iğdır FK - Sivasspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 1 - Sivasspor: 1


Van Spor

Aşkale voleybolda il ikincisi oldu


Van Spor

Ağrı Spor Lisesi hentbolda Türkiye yarı finallerine yükseldi


Van Spor

Teknik Direktör Çağlayan: "Atmaktan çok, kaçırdıklarımızı sorgulamalıyız"


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ