ETÜ’de madalya kazanan sporcular için tören düzenlendi

ETÜ’de madalya kazanan sporcular için tören düzenlendi

Genel 15.12.2022 10:52:51 0
ETÜ’de madalya kazanan sporcular için tören düzenlendi
Tarih: 15.12.2022 10:52 Güncelleme: 15.12.2022 10:52
Dünya Kick Boks Organizasyonları Birliği (WAKO) tarafından düzenlenen Avrupa Kick Boks Şampiyonası’nda Erzurum Büyükşehir Belediyesi Gençlik Spor Kulübü sporcusu ve aynı zamanda Erzurum ETÜ Spor Bilimleri Fakültesi öğretim elemanı Arş. Gör. Cebrail Gençoğlu ve Beden Eğitimi ve Spor Bölümü 3. sınıf öğrencisi Hakan Koç için ödül töreni düzenlendi.
Spor Bilimleri Fakültesi Konferans ve Sergi Salonu’nda düzenlenen programa ETÜ Rektörü Prof. Dr. Bülent Çakmak, Rektör Yardımcısı ve Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Birol Soysal, akademisyenler ve çok sayıda öğrenci katıldı. Kasım ayında Antalya’da düzenlenen ve 38 ülkeden 1500 sporcunun mücadele ettiği şampiyonada kendi kategorisinde altın madalyanın sahibi olan Arş. Gör. Cebrail Gençoğlu ve bronz madalya kazanan Hakan Koç hediyelerini Rektör Bülent Çakmak’ın elinden aldılar.
“Olimpiyatlarda madalya bekliyoruz”
Programın açılış konuşmasını yapan Dekan Prof. Dr. Birol Soysal ETÜ’lü sporcuların elde ettiği başarının çok özel ve anlamlı olduğunu dile getirerek: “Hem akademisyenliği hem sporculuğu birlikte götüren Cebrail hocamız ve başarılı bir öğrenci olduğu kadar iyi de bir sporcu olan Hakan önemli başarılar elde ettiler. İnanıyoruz ki bundan sonra da daha büyük başarılara imza atacaklardır. Özellikle kendilerinden olimpiyatlarda da madalya beklediğimizi buradan bir kez daha söylemiş olalım” diye konuştu.
“Elde edilen başarılar tanıtımımız için çok önemli”
Dekan Soysal’ın ardından konuşan Rektör Bülent Çakmak, sporcuların daha önce yapılan organizasyonlarda da başarılı sonuçlar aldıklarını vurgulayarak “Sporcularımızın ulusal ve uluslararası müsabakalarda kazanmış olduğu kupaların ardından Avrupa Şampiyonası’nda aldığı dereceler mutluluğumuza mutluluk kattı. Elde ettikleri bu başarılar kendi kariyerleri kadar ülkemiz, şehrimiz ve üniversitemizin tanınırlığı ve bilinirliği için de son derece önemli katkılar sağlıyor. Bu anlamda sporcularımızın gerek karakterleriyle gerekse de başarıyla burada bulunan diğer öğrenci arkadaşlarımıza örnek teşkil edeceğine inanıyor, kendilerini bir kez daha yürekten kutluyorum. “dedi.
“Birincilik kürsüsüne çıkınca tüm acılar kayboluyor”
Programda konuşan Cebrail Gençoğlu altın madalyaya uzanan yolun uzun ve meşakkatli olduğunu belirterek: “insanlar sadece başarınızı veya kazandığınız madalyayı görebiliyor. Ancak bu süreçte nice anılarımız oldu. Sadece bu turnuvaya hazırlanırken 2 kere burnum kırıldı, ayak tarak kemiğimde çatlaklar oluştu. Tüm bunlar anlatması zor olaylar ve yaşayarak tecrübe etmek gerekiyor. Ama yaşadığım tüm zorluklar ülkemizi temsil ederek birincilik kürsüsüne çıktığımda kayboldu. Bu duygularla öncelikle antrenörüm Emre Şahin’e Rektörümüze, hocalarımıza ve benim gelişimime katkı sunan herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
“Erzurum’a altın madalya ile döneceğim”
Spora ve sporcuya değer veren bir üniversitede eğitim görmekten dolayı büyük mutluluk duyduğunu belirten Hakan Koç ise şunları söyledi: “Gerçekten çok emek verdik, çok çalıştık. Bu turnuvada 3.lük kürsüsüne çıkarak bayrağımızı dalgalandırdım. Bu benim büyükler kategorisinde ikinci yılım. İnşallah önümüzdeki süreçte daha çok çalışıp dünya şampiyonu olarak şehrimize döneceğim. Bu düşüncelerle başta ailem ve antrenörüm olmak üzere bize her daim destek olan rektörümüze ve hocalarımıza teşekkürlerimi sunuyorum.”
Program sporculara hediyelerinin takdim edilmesi ve hatıra fotoğrafı çekilmesinin ardından sona erdi.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Tarihi Gece: Ay-Yıldızlılar Bulgaristan'da Fırtına Gibi Esti!


Van Spor

Arda Güler'den Coşkulu Mesaj: "Sesimizi Yer, Gök, Su Dinlesin!"


Van Spor

A Milli Takım'dan Bulgaristan'da 6 gollü tarihi zafer


Van Spor

Kars’ta sporun enleri ödüllendirildi


Van Spor

Yeşilyurtspor evinde ilk galibiyetini almak istiyor


Van Spor

Kars 36 Spor, Şırnak Petrol Spor karşılaşmasının hakemleri belli oldu


Van Spor

Okan Buruk'tan Berkan Kutlu Kararı: Galatasaray'da Yol Ayrımı


Van Spor

Yıldız Futbolcudan Jose Mourinho İtirafları: "Her Gece 'Miki, Lütfen Git' Mesajı Atıyordu"


Van Spor

Galatasaray Başkanı Özbek'ten Flaş Kerem Açıklaması: "TFF İnceleme Başlattı, FIFA ve UEFA Cezaları Var"


Van Spor

Erol Bulut, Süper Lig'e Antalyaspor ile Dönüyor: "2 Yıllık İmza"


Van Spor

Real Madrid'den Kritik Hamle: Nico Paz'ın Geri Dönüşü Arda Güler'in Önünü Kesecek mi?


Van Spor

Galatasaray, Okan Buruk ile Yeni Sözleşmeyi Açıkladı: "Resmileşti"


Van Spor

Galatasaray'da Transfer Rüzgarları: Icardi'nin Geleceği ve Barış Alper'in Yeni Sözleşmesi


Van Spor

Hakkari’de Okul Sporları Kros Yarışları yapıldı


Van Spor

A Milli Futbol Takımı, Bulgaristan deplasmanında


Van Spor

Bulanık’ta stadyum yenileniyor


Van Spor

Elazığ Belediyespor’un hedefi 2’de 2


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor- Erciyes 38 FK maçını Ertuğrul Kösterelioğlu yönetecek


Van Spor

A Milli Takım'ın Bulgaristan Maçında Görev Yapacak Hakem Belli Oldu


Van Spor

Muş’ta yetenek taraması devam ediyor


Van Spor

Battalgazi Belediyesi, 29 Ekim’e özel ödüllü futsal turnuvası düzenliyor


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ