ETÜ’de Kentsel Arama Kurtarma Stratejileri eğitimi başladı

ETÜ’de Kentsel Arama Kurtarma Stratejileri eğitimi başladı

Eğitim 28.05.2024 15:36:07 0
ETÜ’de Kentsel Arama Kurtarma Stratejileri eğitimi başladı
Tarih: 28.05.2024 15:36
Erzurum Teknik Üniversitesi (ETÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi Acil Yardım ve Afet Yönetimi Bölümü tarafından düzenlenen Kentsel Arama Kurtarma Stratejileri Eğitim Programı başladı.
Sağlık Bilimleri Fakültesi Acil Yardım ve Afet Yönetimi Bölümü akademisyenlerinden Dr. Öğr. Üyesi Vildan Oral’ın yürütücülüğünü yaptığı ve TÜBİTAK 2237-A Bilimsel Eğitim Etkinlikleri Destek Programı kapsamında desteklenen Kentsel Arama Kurtarma Stratejileri Eğitimin açılış etkinliğine ETÜ Rektörü Prof. Dr. Bülent Çakmak, Sağlık Bilimleri Fakültesi Prof. Dr. Elanur Yılmaz Karabulutlu, akademisyenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.
Deprem afetine müdahalede kullanılan mevcut kentsel arama kurtarma stratejilerinin değerlendirilmesi ve kurtarma organizasyonu için yerel, bölgesel ve ulusal düzeylerde uygun afet müdahale stratejilerinin ele alınması amacıyla düzenlenen programın açılışında konuşan Rektör Çakmak, ETÜ’de ilk kez böyle bir programın düzenlendiğine dikkat çekerek: “Geçtiğimiz yıl yaşadığımız Kahramanmaraş merkezli depremler bu tip konulara daha fazla önem vermemiz gerektiğini bizlere gösterdi. ETÜ olarak felaketin ardından bölgeye ilk ulaşan ekiplerden biriydik. Arkadaşlarımız orada birçok hayata dokundu. Devletimiz ve milletimiz yaşanan felaketin üstesinden gelebilmek için kenetlendi. Bu süreçte bazı noktalarda toplum olarak eksikliklerimizi ve zafiyetlerimizi gördük. Aksayan noktaları düzeltmek için her birimizin üzerine vazifeler düşüyor. Temennimiz odur ki bu tür felaketler olmasın. Ancak her zaman bu tür kriz ve afet durumlarına karşı hazırlıklı olmamız gerektiğini asla unutmamız gerekiyor. Bu anlamda düzenlediğimiz etkinliğin hem öğrencilerimiz hem de misafirlerimiz için çok faydalı olacağına inanıyor, bilgi ve tecrübesini aktarmak için programımıza katılan herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Üç gün boyunca Sağlık Bilimleri Fakültesi Konferans Salonu’nda devam edecek programda uzmanlar ve akademisyenler tarafından enkazda tıbbi müdahaleden arama kurtarma çalışmalarında koordinasyona, uluslararası arama kurtarma örgütleri ve gönüllü organizasyonlardan enkaz işaretleme sistemlerine pek çok konu hakkında uygulamalı ve teorik bilgiler verilecek.

Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

SGK'ye 344 sözleşmeli personel alınacak


İş İlanları

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem