ETÜ takımı uluslararası başarı

ETÜ takımı uluslararası başarı

Bilim ve Teknoloji 10.06.2024 16:52:19 0
ETÜ takımı uluslararası başarı
Tarih: 10.06.2024 16:52
Erzurum Teknik Üniversitesi Çin’in Shenzhen şehrinde düzenlenen Huawei ICT Competition 2023-2024 Global Finalinden ödülle döndü. Çin’in dev teknoloji şirketi Huawei’nin düzenlediği ICT Competition 2023-2024 küresel finali 26 Mayıs’ta Çin’in Shenzhen şehrinde gerçekleşti.
Erzurum Teknik Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölmünden Dr. Öğr. Üyesi Merve Yıldırım ve danışmanlığındaki ETÜ’lü öğrenciler Kadirhan Özdemir ve Mehmet Emin Bastem ile Ted Üniversitesinden Deniz Özcan’ın yer aldığı Computing Takımı, 2.000’den fazla üniversiteden 170.000’in üzerinde öğrencinin katıldığı küresel yarışmayı dünya üçüncülüğü ile tamamladı.
Bu yılki yarışma, 80’den fazla ülke ve bölgeden katılımcıyla bugüne kadarki en yüksek katılıma sahne oldu. Türkiye Cumhuriyeti Guangzhou Başkonsolosu Kaan Başkurt, 24 Mayıs’ta katılımcı öğrenciler ve eğitmenlerle bir araya geldi. Başkurt, Huawei Bilişim Akademisi’nin ve ICT Competition organizasyonunun önemine vurgu yaparak, finale kalan öğrencilere başarılar diledi. Huawei Stratejik Araştırma Enstitüsü Başkanı Zhou Hong, yaptığı açıklamada, “Dijitalleşmenin getirdiği faydalardan herkesin gerçek anlamda yararlanabilmesi için, dijital teknolojilerin herkese erişilebilir olmasını sağlamanın hayati öneme sahip olduğuna inanıyoruz” dedi. UNESCO işbirliğiyle düzenlenen yarışmada UNESCO Eğitimden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Stefania Giannini ise “UNESCO, dijital teknoloji ve yapay zeka kullanımında her öğrenicinin ve öğretmenin temel haklarını ve yetkinliklerini korumak için çalışıyor. Herkes için kapsayıcı, adil, açık ve güvenli bir dijital gelecek sağlamayı amaçlıyor. Huawei’in bu süreçteki destekleri için teşekkür ediyoruz” dedi.
Erzurum Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bülent Çakmak, Huawei ICT Competition 2023-2024 Küresel Finalinde başarı elde eden ekibi ve danışman hocalarını makamında kabul ederek tebrik etti. Prof. Dr. Çakmak, ekip üyelerine ve danışman hocalarına başarılarından ötürü teşekkür belgeleri ve plaketler takdim etti.

Haber Kaynak : İHA
Anahtar Kelimeler: etü takımı uluslararası başarı
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

SGK'ye 344 sözleşmeli personel alınacak


İş İlanları

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem