ETÜ Spor Bilimleri Fakültesi’nin yeni hizmet binasının temeli atıldı

ETÜ Spor Bilimleri Fakültesi’nin yeni hizmet binasının temeli atıldı

Genel 8.11.2025 12:34:01 0
ETÜ Spor Bilimleri Fakültesi’nin yeni hizmet binasının temeli atıldı
Tarih: 08.11.2025 12:34 Güncelleme: 08.11.2025 12:34
Erzurum Teknik Üniversitesi (ETÜ) Spor Bilimleri Fakültesi’nin yeni hizmet binasının temel atma töreni gerçekleştirildi.
Törene ETÜ Rektörü Prof. Dr. Bülent Çakmak’ın yanı sıra Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, AK Parti Erzurum Milletvekili Fatma Öncü, Erzurum Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mehmet Akarsu, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hacımüftüoğlu, şehrin idari ve askeri erkanı ile akademik ve idari personel katıldı.
Enerji verimliliği esas alınarak tasarlanan yeni Spor Bilimleri Fakültesi binası, 1994 metrekarelik kapalı alana sahip olacak ve 3 antrenman salonu, 3 derslik ile 17 ofisi bünyesinde barındıracak.
Rektör Çakmak: Spor ve bilimin buluştuğu bir merkez inşa ediyoruz
Törende konuşan ETÜ Rektörü Prof. Dr. Bülent Çakmak, Spor Bilimleri Fakültesi’nin yeni binasının bilimin ve sporun geleceğine atılmış bir adım olduğuna vurgulayarak: "Bugün burada temeli atılan bu bina, öğrencilerimizin umutlarının yeşereceği, hedeflerinin filizleneceği ve başarılarının ilmek ilmek dokunacağı bir yuva olacak. Üniversitemiz öğrencileri, geçtiğimiz yıl Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu’nun düzenlediği müsabakalarda toplam 76 madalya kazanarak Türkiye şampiyonu oldular. Bu başarı, yalnızca madalyalarla değil; her bir öğrencimizin azim, disiplin ve kararlılığıyla anlam kazandı. Biz, bu başarıyı sürdürülebilir kılmak ve daha çok sporcu, daha çok bilim insanı yetiştirmek için bu temeli atıyoruz" dedi.
Vali Çiftçi: Burada yetişen öğrenciler hem Erzurum’un hem de Türkiye’nin adını gururla temsil edecekler
Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi ise törende yaptığı konuşmada, Spor Bilimleri Fakültesi’nin temelinin atılmasının şehre ve gençlere kazandıracağı değere dikkat çekerek: "Bugün burada, kadim ve kutlu şehir Erzurum için bir aradayız. Erzurum, tarih boyunca ilim, kültür ve sporun önemli merkezlerinden biri olmuştur. Şimdi ise yükseköğretimde sporu bilimle buluşturan bir vizyonla yeni bir döneme adım atıyoruz. Spor Bilimleri Fakültesi’nin temeli, gençlerimizin enerjisiyle bilimin gücünü birleştiren, geleceğe umutla bakmamızı sağlayan bir başlangıçtır. Erzurum Teknik Üniversitemiz, şehrimizin akademik ve bilimsel kapasitesini daha ileriye taşıyor. Bu yatırım sayesinde sadece sporcu yetiştirilmeyecek; bilimsel araştırmalar, spor teknolojileri ve sağlıklı yaşam alanlarında ülkemizin spor vizyonuna katkı sağlanacak. Burada yetişen öğrencilerimiz hem Erzurum’un hem de Türkiye’nin adını gururla temsil edecekler. Bu eserin ortaya çıkmasında emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum. Temelin hızla yükselerek kazasız belasız tamamlanmasını ve gençlerimizin hizmetine sunulmasını temenni ediyorum" ifadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından ETÜ Spor Bilimleri Fakültesinin yeni hizmet binasının temeli Erzurum İl Müftüsü Yaşar Çapçı’nın duasıyla birlikte atıldı.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Yeni Malatyaspor 3. Lig’e düştü


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Kulübü’nden hakem raporuna sert tepki


Van Spor

Elazığspor yönetimi, İskenderunspor maçının biletlerini ücretsiz dağıtacak


Van Spor

Elazığspor, Türkiye’de bu sezonun en çok gol atan takımı


Van Spor

Bakan Yardımcısı Eminoğlu, Muş’ta sporun geleceğini gençlerle konuştu


Van Spor

Başkan Dal, "Bahis sürecinde altı oyuncumuz ceza aldı"


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 2 - Fethiyespor: 0


Van Spor

Nesine 3.Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 0- Ağrı 1970 SK: 0


Van Spor

Erzurum GSİM buz salonlarının çehresini değiştiriyor


Van Spor

Elazığ’da yeni spor branşlarıyla geleceğe yatırım


Van Spor

Curling ve Buz Hokeyinde çifte şampiyonluk


Van Spor

Fenerbahçe Konyaspor'u Fırtına Gibi Geçti: Sahanın Hakimi Sarı-Lacivertliler!


Van Spor

Yeni Malatyaspor, Menemen maçına çıkmayacak


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un konuğu Ağrıspor


Van Spor

Malatya’da 2 hakem Avrupa Şampiyonası’nda görev aldı


Van Spor

Malatya İş İnsanları Platformu’ndan Yeşilyurtspor açıklaması


Van Spor

Hakkari Kadın Judo Takımı Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Yurtlig Masa Tenisi İl Birinciliği Yarışması tamamlandı


Van Spor

Erzincan GSB Yurtları Arası YurtLig Masa Tenisi İl Birinciliği sona erdi


Van Spor

Yüksekova’ya bin 500 kişilik spor salonu


Van Spor

Erzincan GSB yurtları arası YurtLig Satranç İl Birinciliği tamamlandı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ