ETÜ MUCİTPARK bilimi eğlenceye dönüştürdü

ETÜ MUCİTPARK bilimi eğlenceye dönüştürdü

Bilim ve Teknoloji 20.05.2024 13:32:18 0
ETÜ MUCİTPARK bilimi eğlenceye dönüştürdü
Tarih: 20.05.2024 13:32 Güncelleme: 20.05.2024 13:32
Erzurum Teknik Üniversitesi (ETÜ) MUCİTPARK Bilim ve Fikir Atölyesi’nin düzenlediği 2. Stem Günleri Erzurumluların yoğun ilgisiyle tamamlandı.
Çocukları bilim ve teknolojiyle buluşturan MUCİTPARK Bilim ve Fikir Atölyesi tarafından MNG Alışveriş ve Yaşam Merkezi’nde 2.’si düzenlenen Stem Günlerinde çocuklar aileleriyle birlikte ahşaptan sanal gerçekliğe, robotik yazılımdan 3 boyutlu modellemeye, video oyunu yapımından insansı robot ve otonom cihaz üretimine 14 farklı stantta birçok etkinliğe katılarak eğitmenler eşliğinde hem eğlendi hem de öğrendi. Aynı zamanda ETÜ Teknoloji takımları tarafından geliştirilen insansız hava araçlarının da sergilendiği etkinlikte ziyaretçiler araçları inceleyerek merak ettiği sorulara cevap buldu.
Birbirinden renkli ve ilgi çekici deneylerin gerçekleştirildiği stantlarda bilim yolculuğuna çıkan yetişkinler ise ekzotermik reaksiyon, ışık enerjisi, asit baz, rüzgar enerjisi ve karbondioksit deneylerine katılarak atölye çalışmalarını deneyimleme fırsatı yakaladı.
Etkinliğe ilişkin açıklamalarda bulunan MUCİTPARK Bilim ve Fikir Atölyesi Koordinatörü Öğr. Gör. Ali Necip Nursoy, etkinliğin bilimsel farkındalık açısından çok kıymetli olduğunu dile getirerek: “Bu yıl ikincisini düzenlediğimiz Stem Günlerini beklentilerimizin çok daha üzerinde bir katılımla gerçekleştirdik. 10 bine yakın çocuğumuz ebeveynleriyle birlikte deneylere katılırken toplamda 30 bine yakın ziyaretçi stantlarımızı gezdi. Çocuklarımızın bu heyacını yaşaması bizler için büyük bir mutluluk oldu. Ayrıca iki gün süren etkinlikte MUCİTPARK’ta eğitim alan öğrencilerimiz 3 Boyutlu Modelleme, Kodlama, Bilgisayar Oyun Tasarımı ve Endüstriyel Tasarım olmak üzere 4 kategoride düzenlediğimiz yarışmalarda hünerlerini sergiledi. Bu süreçte 540 öğrencimiz ön elemelere katıldı. 221’i yarı finale yükseldi. Bugün ise 63 öğrencimiz kabiliyetlerini jürilerimizin beğenisine sundu. Önümüzdeki günlerde bu yarışmaların da galipleri belli olacak ve ödüllerini takdim edeceğiz. Geleceğimizin bilim insanları ve liderleri olan çocuklarımız için düzenlediğimiz etkinlik sürecinde bizlere her türlü desteği veren Rektörümüz Prof. Dr. Bülent Çakmak başta olmak üzere tüm ekip arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

TFF 2. Lig: Elazığspor: 5 - MKE Ankaragücü: 0


Van Spor

Kayakla Oryantiringde Milli Takım Seçmeleri Refahiye’de yapıldı


Van Spor

Fenerbahçe, Kadıköy'de Aston Villa'ya Geçildi! UEFA Avrupa Ligi'nde Kritik Maçı Kaybetti


Van Spor

Anderson Talisca'ya Brezilya'dan İki Büyük Talip! Corinthians ve Gremio, Yıldızlı Futbolcu İçin Harekete Geçti


Van Spor

Youssef En-Nesyri, Juventus'a Transfer Oldu! İtalyan Devinden Fenerbahçe'ye 5 Milyon Euro Teklif


Van Spor

Elazığ Atatürk Stadyumu karla kaplandı


Van Spor

BEÜ’den Kick Boks Türkiye şampiyonluğu


Van Spor

BEÜ’de kros takımı Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Uçan Türklerden önemli başarı


Van Spor

Iğdır FK, İbrahim Üzülmez ile yollarını ayırdı


Van Spor

Yusuf Demirtaş boccede Türkiye ikincisi


Van Spor

Atatürk Üniversitesi’ne "Spor dostu kampüs" sertifikası aldı


Van Spor

Elazığlı boksör Buse Özgür, WAKO Kick Boks Avrupa Kupası’nda


Van Spor

Hakkarili sporcular Erzurum’dan 22 madalyayla döndü


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’da yeni yönetim görev dağılımı


Van Spor

Elazığ’ın pehlivanları Türkiye şampiyonası yolunda


Van Spor

Iğdır FK - Sakaryaspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 1 - Sakaryaspor: 0


Van Spor

Elazığspor yoğun kar yağışı altında çalıştı


Van Spor

Adem Çağlayan: "Hayatımda hiçbir zaman bahis oynamadım"


Van Spor

Snowbike Türkiye Dağ Bisikleti Şampiyonası sona erdi


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ