ETÜ kampüsünde 3000 fidan toprakla buluştu

ETÜ kampüsünde 3000 fidan toprakla buluştu

Genel 12.11.2025 09:02:13 0
ETÜ kampüsünde 3000 fidan toprakla buluştu
Tarih: 12.11.2025 09:02 Güncelleme: 12.11.2025 09:02
Erzurum Teknik Üniversitesi (ETÜ) ve Erzurum Orman Bölge Müdürlüğü iş birliği ile Milli Ağaçlandırma Günü’nde ETÜ kampüsünde çok sayıda fidan toprakla buluştu.
Bu yıl "Şahidimiz toprak, imzamız fidan, sevdamız Yeşil Vatan!" sloganıyla tüm Türkiye’de eş zamanlı olarak düzenlenen etkinlik kapsamında ETÜ Kampüsünde toplam 3000 adet sarı çam, huş, karaağaç, batı ladini ve mavi ladin fidanı dikildi.
Doğal yaşamı koruma bilincini güçlendirmek, erozyonla mücadeleye katkı sağlamak, biyolojik çeşitliliği artırmak ve ülkemizin yeşil alan varlığını çoğaltmak amacıyla düzenlenen etkinliğe ETÜ Rektörü Prof. Dr. Bülent Çakmak ve Erzurum Orman Bölge Müdürü Serkan Karakurt’un yanı sıra Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, Erzurum Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mehmet Akarsu ile şehrin idari, mülki ve askeri erkanı ve çok sayıda ETÜ personeli ile öğrenci katıldı.
Programda konuşan Vali Mustafa Çiftçi, Erzurum’un yaklaşık iki buçuk milyon hektarlık yüzölçümüne sahip olduğunu belirterek bu alanın yüzde 60’ının meralardan, 480 bin hektarının tarım arazilerinden ve yaklaşık 290-300 bin hektarlık bölümünün ise ormanlık alanlardan oluştuğunu ifade etti. İlin yalnızca yüzde 10-12 oranında ormanlık alana sahip olduğunu hatırlatan Çiftçi, bu oranı artırmanın ortak bir sorumluluk olduğunun altını çizdi. Millî Eğitim Bakanlığının yeni Maarif Modeli ile "yeşil vatan, mavi vatan, gök vatan" kavramlarının eğitim müfredatına girdiğini aktaran Çiftçi, bu yaklaşımın genç nesillerde vatan bilincini güçlendirdiğini söyledi. Geçtiğimiz hafta Aşkale’de gerçekleştirilen 32 bin 500 fidan dikim etkinliğini hatırlatan Çiftçi, Tarım ve Orman Bakanlığının Kızılay ile yürüttüğü "Hayata Kan, Ormana Can" protokolü kapsamında bağışlanan her kan için üç fidan dikildiğini, hızlı tren yolcuları ve hastalar adına da fidan dikiminin sürdüğünü belirtti. Bu toprakların miras değil, emanet olduğuna dikkat çeken Vali Çiftçi, "Emanete sahip çıkmak ve onu daha zengin bir şekilde gelecek nesillere teslim etmek hepimizin sorumluluğudur" diye konuştu.
Ağaç dikmenin bir çevre faaliyetinden öte, geleceğe bırakılan en değerli miraslardan biri olduğuna dikkat çeken Rektör Çakmak ise: "Ağaç dikmek, geleceğe bıraktığımız en anlamlı emanetlerden biridir. İnsanoğlu kimi zaman doğayı tahrip eden bir varlık olabiliyor; ancak aynı insan, toprağa bir fidan bıraktığında doğayı onaran, güzelleştiren ve yaşatan bir güç hâline geliyor. Bugün kampüsümüzde yaklaşık 3.000 fidanı toprakla buluşturuyoruz. 11 Kasım saat 11.11’de ülkemizin dört bir yanında milyonlarca fidanın aynı anda dikilecek olması gerçekten heyecan verici. Peygamber Efendimiz ‘Kıyametin kopacağını bilseniz bile elinizdeki fidanı dikiniz.’ buyuruyor. Bu anlayış, umudun ve üretmenin hiçbir şart altında ertelenmemesi gerektiğini gösteriyor. Bugün diktiğimiz her fidan; doğayla kurduğumuz bağın, geleceğe duyduğumuz inancın ve yaşama olan saygımızın sembolüdür. Bu anlamlı etkinliğe katkı veren herkese teşekkürlerimi sunuyorum" ifadelerini kullandı.
Rektör Çakmak’ın konuşmasının ardından katılımcılara Erzurum Orman Bölge Müdürlüğü görevlileri tarafından fidan dikiminde dikkat edilmesi gereken hususlar anlatıldı ve katılımcılar fidanları dikerek can sularını verdi.
Etkinlik fidanların dikilmesinin ardından hatıra fotoğrafı çekilmesiyle sona erdi.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Kars 36 Spor Başkanı Osman Yaşar Uluman görevi bıraktı


Van Spor

24Erzincanspor ailesi iftar sofrasında buluştu


Van Spor

Elazığspor üst üste 2. kez kazandı


Van Spor

Elazığ Valisi Hatipoğlu, iftarda gençlerle buluştu


Van Spor

İstanbul Doğa Sporları Kulübü’nden Süphan Dağı’na kış tırmanışı


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 1 - Şanlıurfaspor: 0


Van Spor

24Erzincanspor yönetimi iftarda basınla buluştu


Van Spor

Deniz Çınar Doğan taekwondoda Türkiye 3’üncüsü


Van Spor

Elazığ’da amatör maçlar ertelendi


Van Spor

Elazığ’da basketbol bölge şampiyonası sona erdi


Van Spor

Avrupa ve dünya şampiyonu Erivan Barut, mezun olduğu okulda öğrencilerle buluştu


Van Spor

Elazığspor’dan 17 Yaş altı taraftarlara ücretsiz bilet


Van Spor

Elazığ’dan 4 büyük başarı


Van Spor

Erzurum GSK araç filosunu güçlendiriyor


Van Spor

Elazığspor - Şanlıurfaspor maç biletleri satışta


Van Spor

Elazığ’da suda nefes kesen mücadele sona erdi


Van Spor

Fenerbahçe, Kasımpaşa Maçında 90+11'de Yıkıldı! Zirve Fırsatı Kaçtı


Van Spor

Çakmur’dan stadyum açıklaması


Van Spor

Elazığspor’da Erkan Sözeri galibiyetle başladı


Van Spor

Beşiktaş, Göztepe'yi Farklı Geçerek Süper Lig'de Puanını 3'e Çıkardı


Van Spor

Erzurumspor FK - Serikspor maçının ardından


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ