ETÜ kampüsünde 3000 fidan toprakla buluştu

ETÜ kampüsünde 3000 fidan toprakla buluştu

Genel 12.11.2025 09:02:13 0
ETÜ kampüsünde 3000 fidan toprakla buluştu
Tarih: 12.11.2025 09:02 Güncelleme: 12.11.2025 09:02
Erzurum Teknik Üniversitesi (ETÜ) ve Erzurum Orman Bölge Müdürlüğü iş birliği ile Milli Ağaçlandırma Günü’nde ETÜ kampüsünde çok sayıda fidan toprakla buluştu.
Bu yıl "Şahidimiz toprak, imzamız fidan, sevdamız Yeşil Vatan!" sloganıyla tüm Türkiye’de eş zamanlı olarak düzenlenen etkinlik kapsamında ETÜ Kampüsünde toplam 3000 adet sarı çam, huş, karaağaç, batı ladini ve mavi ladin fidanı dikildi.
Doğal yaşamı koruma bilincini güçlendirmek, erozyonla mücadeleye katkı sağlamak, biyolojik çeşitliliği artırmak ve ülkemizin yeşil alan varlığını çoğaltmak amacıyla düzenlenen etkinliğe ETÜ Rektörü Prof. Dr. Bülent Çakmak ve Erzurum Orman Bölge Müdürü Serkan Karakurt’un yanı sıra Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, Erzurum Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mehmet Akarsu ile şehrin idari, mülki ve askeri erkanı ve çok sayıda ETÜ personeli ile öğrenci katıldı.
Programda konuşan Vali Mustafa Çiftçi, Erzurum’un yaklaşık iki buçuk milyon hektarlık yüzölçümüne sahip olduğunu belirterek bu alanın yüzde 60’ının meralardan, 480 bin hektarının tarım arazilerinden ve yaklaşık 290-300 bin hektarlık bölümünün ise ormanlık alanlardan oluştuğunu ifade etti. İlin yalnızca yüzde 10-12 oranında ormanlık alana sahip olduğunu hatırlatan Çiftçi, bu oranı artırmanın ortak bir sorumluluk olduğunun altını çizdi. Millî Eğitim Bakanlığının yeni Maarif Modeli ile "yeşil vatan, mavi vatan, gök vatan" kavramlarının eğitim müfredatına girdiğini aktaran Çiftçi, bu yaklaşımın genç nesillerde vatan bilincini güçlendirdiğini söyledi. Geçtiğimiz hafta Aşkale’de gerçekleştirilen 32 bin 500 fidan dikim etkinliğini hatırlatan Çiftçi, Tarım ve Orman Bakanlığının Kızılay ile yürüttüğü "Hayata Kan, Ormana Can" protokolü kapsamında bağışlanan her kan için üç fidan dikildiğini, hızlı tren yolcuları ve hastalar adına da fidan dikiminin sürdüğünü belirtti. Bu toprakların miras değil, emanet olduğuna dikkat çeken Vali Çiftçi, "Emanete sahip çıkmak ve onu daha zengin bir şekilde gelecek nesillere teslim etmek hepimizin sorumluluğudur" diye konuştu.
Ağaç dikmenin bir çevre faaliyetinden öte, geleceğe bırakılan en değerli miraslardan biri olduğuna dikkat çeken Rektör Çakmak ise: "Ağaç dikmek, geleceğe bıraktığımız en anlamlı emanetlerden biridir. İnsanoğlu kimi zaman doğayı tahrip eden bir varlık olabiliyor; ancak aynı insan, toprağa bir fidan bıraktığında doğayı onaran, güzelleştiren ve yaşatan bir güç hâline geliyor. Bugün kampüsümüzde yaklaşık 3.000 fidanı toprakla buluşturuyoruz. 11 Kasım saat 11.11’de ülkemizin dört bir yanında milyonlarca fidanın aynı anda dikilecek olması gerçekten heyecan verici. Peygamber Efendimiz ‘Kıyametin kopacağını bilseniz bile elinizdeki fidanı dikiniz.’ buyuruyor. Bu anlayış, umudun ve üretmenin hiçbir şart altında ertelenmemesi gerektiğini gösteriyor. Bugün diktiğimiz her fidan; doğayla kurduğumuz bağın, geleceğe duyduğumuz inancın ve yaşama olan saygımızın sembolüdür. Bu anlamlı etkinliğe katkı veren herkese teşekkürlerimi sunuyorum" ifadelerini kullandı.
Rektör Çakmak’ın konuşmasının ardından katılımcılara Erzurum Orman Bölge Müdürlüğü görevlileri tarafından fidan dikiminde dikkat edilmesi gereken hususlar anlatıldı ve katılımcılar fidanları dikerek can sularını verdi.
Etkinlik fidanların dikilmesinin ardından hatıra fotoğrafı çekilmesiyle sona erdi.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Muş Lalezar Spor, ilk yarıyı galibiyetle tamamladı


Van Spor

İbrahim Hacıosmanoğlu: "Adaletten taviz vermeyeceğiz"


Van Spor

Ersin Destanoğlu: "Federasyonumuz ismimizi lekeleme çabasına girmiş"


Van Spor

Kırşehirspor’un eski başkanı Bıçakçı’dan şok iddia: "Almanya’da bana milyonluk şike teklifi yapıldı"


Van Spor

Korkut’ta okçuluk antrenmanları yoğun katılımla sürüyor


Van Spor

Elazığspor: "Gelişmeler kulübümüz tarafından izlenmekte"


Van Spor

Erzincan Belediyesi Birimler Arası Halı Saha Futbol Turnuvası sona erdi


Van Spor

Erzincanlı milli sporcu Afal’dan Türkiye rekoru


Van Spor

24 Erzincanspor’dan bahis soruşturmasıyla ilgili açıklama


Van Spor

Elazığspor’dan 5 futbolcu PFDK’ya sevk edildi


Van Spor

Zirvede puan farkı 1'e indi! Fenerbahçe evinde hata yapmadı


Van Spor

Curling milli takımı Prag’da ikinci oldu


Van Spor

Elazığ Gençlik ve Spor Kulübü’nden 5 şampiyonluk, 11 madalya


Van Spor

Kick Boks Milli Takımı Erzurum’da


Van Spor

Kocaelispor, Galatasaray'ı Devirdi! Süper Lig'de Tarihi Sürpriz: 1-0


Van Spor

Nesine 3.Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 2 Hacettepe A.Ş. Türk Metal 1963 Spor: 3


Van Spor

Osman Özköylü: "Bir hakem çıkıp bizim geleceğimizle oynayamaz"


Van Spor

Serkan Özbalta: "Bütün amacımız bu takımın ilk 7’nin içinde olabilmesi"


Van Spor

TFF 3. Lig: 12 Bingölspor: 2 - Diyarbekirspor:0


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 1 - Esenler Erokspor: 1


Van Spor

Karslı atlet balkan şampiyonu oldu


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ