ETÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi 3 AB Erasmus+ projesi ile uluslararası başarıya imza attı

ETÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi 3 AB Erasmus+ projesi ile uluslararası başarıya imza attı

Genel 21.11.2025 18:00:11 0
ETÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi 3 AB Erasmus+ projesi ile uluslararası başarıya imza attı
Tarih: 21.11.2025 18:00 Güncelleme: 21.11.2025 18:00
Erzurum Teknik Üniversitesi (ETÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF), uluslararasılaşma vizyonu doğrultusunda yürüttüğü akademik ve proje odaklı çalışmalarına yenilerini ekledi. Fakülte akademisyenlerinin koordinasyonunda hazırlanan üç farklı proje, Avrupa Birliği Erasmus+ Programı kapsamında kabul edilerek hibe almaya hak kazandı.
Projeler, yapay zeka, akıllı turizm ve politika geliştirme gibi çağın gerekliliklerine odaklanıyor. İİBF Dekanı Prof. Dr. Hüseyin Daştan ve İİBF öğretim üyelerinden Doç. Dr. Mehmet Emirhan Kula’nın koordinatörlüğünde, Öğr. Gör. Ali Necip Nursoy’un proje uzmanlığında yürütülen çalışmalarda, Prof. Dr. Gürkan Çalmaşur, Doç. Dr. Burak Başkan, Doç. Dr. Demet Ekinci Hamamcı, Doç. Dr. Esra Sena Türko, Doç. Dr. İkram Yusuf Yarbaşı, Doç. Dr. Adem Türkmen, Dr. Öğr. Üyesi Harun Can, Dr. Öğr. Üyesi Sefa Özdemir, Dr. Öğr. Üyesi Şamil Şık, Arş. Gör. Dr. Fatmanur Oral, Arş. Gör. Burcu Yaşar, Arş. Gör. Muhammet Mutlu, Arş. Gör. Rıdvan Akın ve Osman Kızıler görev alıyor.
"Smart and Sustainable Tourism for a Fair Future (Adil Bir Gelecek İçin Akıllı ve Sürdürülebilir Turizm)" başlıklı proje, Erzurum Valiliği koordinatörlüğünde yürütülüyor ve gençler ile turizm işletmecilerinin yeşil ve akıllı turizm uygulamalarını benimsemelerini, kültürlerarası iş birliğini artırmalarını ve dijital becerilerini geliştirmelerini hedefliyor. Türkiye’den ETÜ ile birlikte Erzurum Bilim ve Sanat Derneği, İtalya’dan S.I.D.E.S. APS, Belçika’dan Brussels Education and Development ve İspanya’dan INDEPCIE SCA projede ortak olarak yer alıyor.
Yapay zekâ destekli gençlik katılımını hedefleyen "IMPACT HUB: AI-Powered Youth Participation Model for Inclusive Governance (Yapay Zekâ Destekli Gençlik Katılımı)" projesi, Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nin başvuru sahibi olduğu ve ETÜ’nün ortak olarak yer aldığı bir çalışma olarak, gençlerin yerel yönetim süreçlerine yapay zekâ destekli simülasyonlar ve dijital araçlarla aktif katılımını sağlamayı amaçlıyor. Ortaklar arasında İtalya’dan Comune di Ponte di Piave, Romanya’dan Alba Iulia Belediyesi ve Fransa’dan Kybele Derneği bulunuyor.
"Teaching AI to higher education students using an open-source and open-design educational robot (FOSSBot4AI) (Yükseköğretimde Açık Kaynaklı Robotik ve Yapay Zekâ Eğitimi)" başlıklı proje ise Fransa’daki EPMI yükseköğretim kurumunun koordinatörlüğünde yürütülüyor. Açık kaynak kodlu bir eğitim robotu ve sanal simülatör geliştirilmesini hedefleyen projede ETÜ, Polonya’dan Politechnika Poznanska, Yunanistan’dan Harokopio Üniversitesi ve GFOSS ile Hollanda’dan Atermon B.V. ile iş birliği yapıyor.

Dekan Daştan: Projeler geleceğin liderlerini ve inovatif düşünce yapısına sahip bireylerini yetiştirmemize katkı sağlayacak
Projelere ilişkin değerlendirmede bulunan Dekan Prof. Dr. Hüseyin Daştan, "Bu projeler sadece akademik bir başarıya işaret etmiyor; aynı zamanda gençlerin dijital ve kültürlerarası yetkinliklerini artırmayı hedefleyen somut bir eğitim ve iş birliği platformu sunuyor. Gençlerimizin bu süreçlerde aktif rol alması, geleceğin liderlerini ve inovatif düşünce yapısına sahip bireylerini yetiştirmemize katkı sağlayacak" ifadelerini kullandı.

Rektör Çakmak: Projeler hem akademik kaliteyi hem de öğrencilerimizin gelişimini destekleyecek
Rektör Prof. Dr. Bülent Çakmak ise projelerin ETÜ’nün uluslararası tanınırlığı ve bilinirliği açısından büyük önem taşıdığını belirterek: "ETÜ’nün uluslararası projelerdeki başarıları, üniversitemizin küresel ölçekteki akademik konumunu güçlendiriyor. İktisadi ve İdari Bilimler Fakültemizin özverili çalışmaları, disiplinlerarası yaklaşımı ve uluslararası iş birlikleriyle elde ettiği bu sonuçlar, hem akademik kaliteyi hem de öğrencilerimizin gelişimini destekliyor. Bu vesileyle projelerin hayate geçirilmesinde emek veren tüm paydaşlarımıza teşekkür ediyor, akademik kadromuzu kutluyor ve başarılar diliyorum" diye konuştu.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Ağrı’da Muay Thai Doğu Anadolu Bölge Şampiyonası başladı


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 5 - MKE Ankaragücü: 0


Van Spor

Kayakla Oryantiringde Milli Takım Seçmeleri Refahiye’de yapıldı


Van Spor

Fenerbahçe, Kadıköy'de Aston Villa'ya Geçildi! UEFA Avrupa Ligi'nde Kritik Maçı Kaybetti


Van Spor

Anderson Talisca'ya Brezilya'dan İki Büyük Talip! Corinthians ve Gremio, Yıldızlı Futbolcu İçin Harekete Geçti


Van Spor

Youssef En-Nesyri, Juventus'a Transfer Oldu! İtalyan Devinden Fenerbahçe'ye 5 Milyon Euro Teklif


Van Spor

Elazığ Atatürk Stadyumu karla kaplandı


Van Spor

BEÜ’den Kick Boks Türkiye şampiyonluğu


Van Spor

BEÜ’de kros takımı Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Uçan Türklerden önemli başarı


Van Spor

Iğdır FK, İbrahim Üzülmez ile yollarını ayırdı


Van Spor

Yusuf Demirtaş boccede Türkiye ikincisi


Van Spor

Atatürk Üniversitesi’ne "Spor dostu kampüs" sertifikası aldı


Van Spor

Elazığlı boksör Buse Özgür, WAKO Kick Boks Avrupa Kupası’nda


Van Spor

Hakkarili sporcular Erzurum’dan 22 madalyayla döndü


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’da yeni yönetim görev dağılımı


Van Spor

Elazığ’ın pehlivanları Türkiye şampiyonası yolunda


Van Spor

Iğdır FK - Sakaryaspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 1 - Sakaryaspor: 0


Van Spor

Elazığspor yoğun kar yağışı altında çalıştı


Van Spor

Adem Çağlayan: "Hayatımda hiçbir zaman bahis oynamadım"


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ