ETSO’dan meslek lisesine destek talebi

ETSO’dan meslek lisesine destek talebi

Eğitim 16.06.2024 13:53:15 0
ETSO’dan meslek lisesine destek talebi
Tarih: 16.06.2024 13:53 Güncelleme: 16.06.2024 13:53
ETSO Vakfı’na ait olan arazide meslek lisesi kurulması için yapılan çalışmalar hakkında Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Yusuf Tekin’e bilgi verildi ve destek istendi.
Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Yusuf Tekin, Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, AK Parti Erzurum Milletvekilleri Selami Altınok ve Abdurrahim Fırat, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Ak Parti İl Başkanı İbrahim Küçükoğlu, ilçe belediye Başkanları, kamu kurum ve kuruluşların temsilcileri ve beraberindeki heyetle birlikte, Erzurum-Aziziye Karayolu üzerinde mülkiyeti ETSO Vakfı’na ait olan arazide meslek lisesi kurulması çalışmaları hakkında detaylı incelemelerde bulundu. Bu arazi, 1. ve 2. Organize Sanayi Bölgelerine yakınlığı ile dikkat çekmekte olup, bu sanayi bölgelerindeki fabrikalara ara ve teknik eleman yetiştirme noktasında önemli bir ihtiyacı karşılamayı hedefliyor.
Mesleki Teknik Lise yapımı için ETSO Yönetim Kurulu Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Saim Özakalın, ETSO Yönetim Kurulu Üyesi ve 2. OSB Müdürü Fırat Karakaya ve ETSO Meclis Üyesi Abdullah Samancı, Bakan Tekin’e proje hakkında bir sunum yaptılar. Sunumda, okulun, bölgenin sanayi ihtiyaçlarına yönelik olarak özel mesleklere dair müfredatlarla eğitim vereceği ve öğrencilerin hem teorik hem de pratik bilgiyle donatılacağı vurgulandı.
Başkan Özakalın, meslek lisesinin kurulmasının, sanayi sektöründeki kalifiye eleman açığını kapatmada kritik bir rol oynayacağını belirtti. Özakalın, ayrıca, bu projenin gençlerin istihdam edilebilirliğini artırarak, bölgenin ekonomik kalkınmasına önemli katkılar sağlayacağını ifade etti. Bakan Tekin’den bu önemli projeye destek beklediklerini dile getirerek, okulun modern atölyeler, laboratuvarlar ve sınıflar ile donatılacağını, böylece öğrencilerin en güncel teknolojilerle eğitim alma fırsatına sahip olacaklarını belirtti.
Ziyaretin sonunda, Bakan Tekin ve beraberindeki heyet, arazide yapılacak çalışmalar hakkında bilgi alarak, projeyle ilgili görüş alışverişinde bulundu. Bu kapsamlı proje ile Erzurum’un sanayi ve eğitim alanında önemli bir merkez haline gelmesi hedefleniyor.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Sokak basketbolu Hakkâri’de nefes kesti


Van Spor

Hakkâri’de kurumlar arası basketbol heyecanı başladı


Van Spor

Tarihi 7 Gollü Düello! Gençlerbirliği, Trabzonspor'u 4-3 Mağlup Etti


Van Spor

Erzincan, Siyah Kuşak ve Dan Terfi Sınavına ev sahipliği yaptı


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 1 - İskenderunspor: 3


Van Spor

25 Mart Spor liderlik koltuğuna oturdu


Van Spor

Elazığlı sporcu Türkiye 3’üncüsü oldu


Van Spor

Uluslararası arenada Tunceli’den 6’da 6 şampiyonluk


Van Spor

Türkiye’nin en genç hokey takımından büyük başarı


Van Spor

Furkan Akar ve Denis Örs’ün hedefi olimpiyat madalyası


Van Spor

Tatvan’da Uluslararası Muaythai Şampiyonası düzenlendi


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Takımı, Silopi’den 3 puanla döndü


Van Spor

Battalgazi Belediyespor’dan Millî Takıma bir genç sporcu daha


Van Spor

Mergabütan Kayak Merkezi’nde sezon açıldı


Van Spor

Elazığspor U16 Ligi’nde şampiyon oldu


Van Spor

Iğdır FK - Sivasspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 1 - Sivasspor: 1


Van Spor

Aşkale voleybolda il ikincisi oldu


Van Spor

Ağrı Spor Lisesi hentbolda Türkiye yarı finallerine yükseldi


Van Spor

Teknik Direktör Çağlayan: "Atmaktan çok, kaçırdıklarımızı sorgulamalıyız"


Van Spor

Elazığ’da gençlik merkezleri ile gelecek inşa ediliyor


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ