ETSO Başkanı Alan: "125 işletmemize 8 milyon 400 bin lira hibe kazandırdık"

ETSO Başkanı Alan: "125 işletmemize 8 milyon 400 bin lira hibe kazandırdık"

Ekonomi 21.11.2023 13:01:44 0
ETSO Başkanı Alan:
Tarih: 21.11.2023 13:01 Güncelleme: 21.11.2023 13:01
Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) ve Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası işbirliğiyle gerçekleşen hibe programının imza töreni Elazığ TSO Vali Murat Zorluoğlu konferans salonunda gerçekleştirildi.
125 işletmeye toplamda 8 milyon 400 bin lira kazandırılan hibe programının imza töreni, Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İdris Alan, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı Mukim Temsilcisi Louisa Vinton, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı Bölge Koordinatörü Hamit Doğan, Yerel Ekonomik Kalkınma Projeleri Yöneticisi Arzu Karaarslan Azizoğlu’nun ve Hibe desteğinden faydalanmaya hak kazanan işletme yetkililerinin katılımlarıyla gerçekleşti.
Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İdris Alan, “Bugün burada, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı ile odamız işbirliğinde, depremden ciddi anlamda etkilenen 125 İşletmemize toplamda 8 milyon 400 bin lira hibe sağlanması sebebiyle bir aradayız. Az önce isimlerini zikrettiğin çok değerli Birleşmiş Milletler heyeti nezdinde Deprem Bölgemize yönelik olarak başlatılan bu programda emeği geçen herkese teşekkürlerimi iletmek istiyorum. Elazığ gerek 24 Ocak 2020 depreminde, gerekse 6 Şubat depremlerinde ağır bedeller ödedi. Haliyle iş dünyamız da bu ağır yükün altında ezildi. Bu sebeple devlet destekleri, teşvikleri ve hibe programlarını son derece önemsiyor, bu gibi konularda üzerimize düşen sorumluluk her ne ise fazlasıyla yerine getireceğimizi ifade etmek istiyorum. Geri ödemesi olmaksızın Elazığ’ımıza kazandırdığımız bu 8 milyon 400 bin lira, 125 İşletmemize tekrardan hayırlı olsun. Emeği geçen bütün profesyonelleri kutluyor, hızlıca toparlanabilmek adına bu gibi önemli desteklerin sayısının artmasını temenni ediyorum, çok teşekkür ederim’’ dedi.

’’Pes etmediğiniz ve güçlü olduğunuz için biz teşekkür ederiz’’
Programda konuşan Kalkınma Programı Mukim Temsilcisi Louisa Vinton, “Öncelikle Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanımız İdris Alan nezdinde bütün ekip arkadaşlarına teşekkür ediyorum. Elazığ’da çok güzel ağırlandık. Elazığlılara da teşekkür etmek istiyorum. İşletmelerinizi terk etmediniz, Elazığ’ı terk etmediniz, güçlü durdunuz ve pes etmediniz. Sorunların çözümlerine ilişkin çalıştınız. Depremin hemen ardından başlamak üzere sürekli sahayı geziyoruz. Elazığ Depremden en az etkilenen iller arasında gösterilse de biz bunun ne kadar göreceli bir kavram olduğunu gördük. Elazığ’a geldiğimizde yıkımların şiddetini, sosyal, psikolojik ve ekonomik olarak aldığı hasarı gözlemlemiş olduk. İdris Alan Başkanımızla sabah yaptığımız görüşmede, Elazığ’ın depremden hasar almasına rağmen, çevre illere hızlıca koştuklarını anlattı ve hala daha çevre illerdeki birçok depremzedeyi misafir ettiklerini anlattı. Elazığ halkına sonsuz teşekkürlerimizi sunuyorum. Bugün burada gerçekleştirdiğimiz bu program, 300 bin Dolar ile sınırlı gibi görünebilir ancak, 11 ilde 10 milyon Dolarlık bir kaynak aktarıyoruz. İsveç hükümetine de teşekkürlerimi sunuyorum’’ diye konuştu.
Program, hibe alan işletmelerin yetkililerinin konuşmaları, imza töreni ve soru cevapların ardından sona erdi.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

A Milli Takım'ın play-off'taki rakibi Romanya oldu


Van Spor

3 Temmuz Stadı’nda sporcular daha güvenli ortamda spor yapacak


Van Spor

Iğdır’da "Çok Amaçlı Spor Salonu"nun temeli atıldı


Van Spor

Elazığ’da düzenlenen satranç turnuvası sona erdi


Van Spor

Elazığspor, hazırlıklarını sürdürüyor


Van Spor

Elazığ’da basketbol müsabakaları sona erdi


Van Spor

Yüksekova’da 24 kasım öğretmenler günü voleybol turnuvası başladı


Van Spor

Varto’da futbol kursu sürüyor


Van Spor

24Erzincansporlu 6 futbolcuya hak mahrumiyeti


Van Spor

Elazığsporlu futbolcuların cezaları belli oldu


Van Spor

TFF 2.Lig’de Yeni Malatyaspor, Adanaspor’a konuk olacak


Van Spor

Patnos’ta "Okul Sporları" müsabakaları başladı


Van Spor

Muş’ta 35 amatör spor kulübüne 2 milyon TL malzeme desteği


Van Spor

Erzurum Büyükşehir Belediyespor Kick Boksta Türkiye finallerinde


Van Spor

Tunceli’den kick boksta büyük başarı


Van Spor

Badmintonda Erzincan Telekom Spor ikinci oldu


Van Spor

Erzincan’ın kızları Ağrı’ya 5-0 yenildi


Van Spor

Aleyna Korkut’tan Çekya’da altın madalya


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Takımı, Erzincan’ı 5-0 mağlup etti


Van Spor

Trabzonspor, deplasmanda Hakkarigücü’nü 2-1 mağlup etti


Van Spor

Malatya temsilcisi Hakkari’yi 3-2 mağlup etti


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ