ETB Başkanı Oral: “Enerji giderlerindeki maliyetler en asgariye indirilmeli”

ETB Başkanı Oral: “Enerji giderlerindeki maliyetler en asgariye indirilmeli”

Ekonomi 25.11.2022 12:53:09 0
ETB Başkanı Oral: “Enerji giderlerindeki maliyetler en asgariye indirilmeli”
Tarih: 25.11.2022 12:53 Güncelleme: 25.11.2022 12:53
Erzurum Ticaret Borsası ETB Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Oral, yaptığı açıklamada; “İlimiz ve Doğu Anadolu Bölgesinde kullanılan elektrik ve doğalgaz maliyetleri hem işletmeleri hem de haneleri olumsuz yönde etkiliyor” dedi.
Ağır kış şartlarının hüküm sürdüğü Doğu Anadolu bölgesinde yaklaşık 6-7 ayının kar ve soğuk ile mücadele ile geçtiğini belirten Erzurum Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Oral, Ağır kış şartları ve ekonomik sıkıntılar altında geçim mücadelesi veren esnaf ve vatandaşın Elektrik ve Doğalgaz’daki maliyetlerden olumsuz yönde etkilendiğini ve tabiri caizse kazandığını enerji giderlerine verdiğini belirtti.
Başkan Oral, İlimiz ve Bölgemizdeki İşletme ve hanelerin enerji giderleri noktasında büyük sıkıntılar çektiğini vurgulayarak sözlerine şöyle devam etti. “Soğuk havaların başlamasıyla birlikte ilimiz ve bölgemizde vatandaş elektrik ve doğalgaz kullanımı noktasında arayış içerisine girmektedir. Artan Enerji giderleri hem işletmelerde hem de hanelerde vatandaşları olumsuz yönde etkilemektedir. Mevsimin yaklaşık 6-7 ayını soğuk ve karla mücadele ile geçiren ilimiz ve Doğu Anadolu Bölgemizdeki illerimizde insanlar hayatların ideme ettirmek için mecburen ısınmak zorundadırlar. Ancak bu noktada hem ekonomik sebepler hem de enerji giderlerinin yüksek olması insanları kara kara düşündürmektedir. Bu noktada Bizler ilimiz ve bölgemiz için hükümetten enerji giderleri noktasında ya indirim ya da KDV’nin %1”e indirilmesini istiyoruz” dedi.
Başkan Oral: Enerji giderleri noktasında ilgili bakanlıklara talep de bulunduk
Doğalgaz ve elektrik maliyetleri hakkında özellikle son 1 ayda üyelerimiz, esnafımız ve sanayicilerimizden mağduriyet noktasında talepler aldıklarını belirten Erzurum Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Oral, “İşletmelerimizin mağduriyeti bizleri derinden üzmektedir. Bizlerde Enerji giderlerindeki maliyetleri en asgariye indirme noktasında Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımız Sn. Fatih Dönmez, Ticaret Bakanımız ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Yönetim Kurulu Başkanımız Sn. M. Rifat Hisarcıkloğlu’na bu konu’daki taleplerimizi yazılı olarak aktardık . Bu konuda bizim talebimiz İlimiz ve Bölgemizdeki hem esnafımız hem de vatandaşımız mağdur olmasın. Enerji giderleri olan Elektrik ve Doğalgaz’da indirim veya KDV’ oranın %1’e indirilmesini istiyoruz” Başta yerel yöneticilerimiz ve şehrin ekonomisine yön veren kurum, kuruluş ve STK’lar olmak üzere gerekli girişimlerin biran önce yapılması lazım. Bu konuda herkes birlik olmalı. İnsanların aylık gelirinin yarısını elektrik ve doğalgaz faturasına ödediği bölgemizde yapılacak olan indirimler işletmelerimize ve vatandaşımıza rahat bir nefes aldıracaktır. Vakit kaybetmeden girişimler yapılmalıdır” şeklinde konuştu.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Malatya Yeşilyurtspor’dan toplu imza töreni


Van Spor

Iğdır FK - Ümraniyespor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 1 - Ümraniyespor: 1


Van Spor

Elazığ’da ‘Sağlıklı Yaşam’ kültürü gelişiyor


Van Spor

Elazığ’a bilek güreşinde 4 madalya


Van Spor

Kovancılar güreş takımı Elazığ’da 8 altın madalyayla zirveye çıktı


Van Spor

Şenkaya’da salon futbolu coşkusu


Van Spor

Teknik Direktör Çağlayan: "Bu hikayenin sonunda Elazığspor bir üst lige çıkacak"


Van Spor

Elazığ’da dart müsabakaları sona erdi


Van Spor

Değer Erzincan spor kulüpleri 20’ye ulaştı: Hedef 5 bin öğrenci


Van Spor

Yeni Malatyaspor’dan yeniden yapılanma açıklaması


Van Spor

Kars’ta strateji ve hamle günü: Okul Sporları Satranç Turnuvası sona erdi


Van Spor

Fuat Bavuk: "Çok üzgün olduğumu bilmenizi isterim"


Van Spor

Elazığspor’da Fuat Bavuk kadrodışı bırakıldı


Van Spor

Malatya’da okul sporları futbol müsabakasında ayakta alkışlanan gol


Van Spor

Elazığspor ile Elazığ MEM arasında işbirliği protokolü


Van Spor

Doğum gününde Türkiye ikincisi oldu


Van Spor

Otizmli İkiz Milli Kayakçılara Erzurum’da coşkulu karşılama


Van Spor

GSB Kış Kulübü binleri ağırladı


Van Spor

AK Parti Doğubayazıt İlçe Başkanı Geçit’ten maç sonrası yaşandığı iddia edilen olaylara tepki


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 1 - Mazıdağ Fosfat Spor:0


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ