Esnaftan Kredi Kartı Komisyonlarına Çözüm Çağrısı: Hem Vatandaş Hem de İşletmeler Sıkıntılı!

TESK Başkanı Palandöken: "Tavan-Taban Belirlenmezse Kredi Kartı Alışverişi Risk Altında"

Ekonomi 9.08.2025 15:33:00 0
Esnaftan Kredi Kartı Komisyonlarına Çözüm Çağrısı: Hem Vatandaş Hem de İşletmeler Sıkıntılı!
Tarih: 09.08.2025 15:34 Güncelleme: 09.08.2025 15:34

Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, kredi kartı komisyonlarının yarattığı mağduriyetlere dikkat çekerek hükümete çözüm çağrısı yaptı. Yıllardır kayıtlı ekonomi için önemli bir araç olan kredi kartı alışverişinin, yüksek komisyonlar nedeniyle hem esnafı hem de vatandaşı zor durumda bıraktığını vurguladı.

Kredi Kartı Komisyonları Esnafı ve Vatandaşı Karşı Karşıya Getiriyor

Palandöken, kredi kartlarına uygulanan yüksek faizlerin işletmeleri, kart kullanıldığında ek ücret talep etmeye zorladığını belirtti. Bu durumun hem esnafın banka komisyonlarını karşılayamamasına hem de vatandaşın ek ücret ödemek zorunda kalmasına neden olduğunu ifade etti. "Esnaf mağdur oluyor, çünkü banka komisyonunu karşılayamıyor. Vatandaş da diyor ki, ‘Kardeşim, bu kartta böyle bir şey olmaması lazım’" şeklinde açıklama yapan Palandöken, sorunun çözümü için acil adımlar atılması gerektiğini vurguladı.

Bankalar Birliği ve Hazine'den Uzlaşı Beklentisi

TESK Başkanı, Bankalar Birliği ve ilgili bankaların konuya hassasiyetle eğilmesi ve bir uzlaşıya varması gerektiğini belirtti. "Tavan ve taban oranları belirlenirse vatandaşın mağduriyeti ortadan kalkar" diyen Palandöken, bu düzenlemenin kredi kartı alışverişinin güvenini yeniden sağlayacağını ifade etti. Kredi kartının nakit demek olduğunu, banka teminatı altında vatandaşın güvenle kullandığını hatırlatan Palandöken, mevcut durumun abesle iştigal olduğunu vurguladı.

Kayıtlı Ekonomi İçin Bakanlık Devreye Girmeli

Palandöken, kayıtlı ekonominin korunması için Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın devreye girmesi gerektiğini söyledi. Her bankanın kendi giderine göre masraf talebinde bulunmasının sorunlu bir durum olduğunu belirten Palandöken, "Kredi kartı, sonuçta o bankanın müşterisinin hem mevduatının hem de işlemlerinin takip edildiği bir alandır. Dolayısıyla böyle bir kesinti yapılması, vatandaşı da esnafı da karşı karşıya getiriyor" şeklinde konuştu. TESK Başkanı, sorunun çözümü için bir an evvel bu uygulamanın sonlandırılması gerektiğini vurgulayarak, hükümetten ve ilgili kurumlardan hızlı bir çözüm beklediklerini ifade etti.

Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

25 Mart Spor liderlik koltuğuna oturdu


Van Spor

Elazığlı sporcu Türkiye 3’üncüsü oldu


Van Spor

Uluslararası arenada Tunceli’den 6’da 6 şampiyonluk


Van Spor

Türkiye’nin en genç hokey takımından büyük başarı


Van Spor

Furkan Akar ve Denis Örs’ün hedefi olimpiyat madalyası


Van Spor

Tatvan’da Uluslararası Muaythai Şampiyonası düzenlendi


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Takımı, Silopi’den 3 puanla döndü


Van Spor

Battalgazi Belediyespor’dan Millî Takıma bir genç sporcu daha


Van Spor

Mergabütan Kayak Merkezi’nde sezon açıldı


Van Spor

Elazığspor U16 Ligi’nde şampiyon oldu


Van Spor

Iğdır FK - Sivasspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 1 - Sivasspor: 1


Van Spor

Aşkale voleybolda il ikincisi oldu


Van Spor

Ağrı Spor Lisesi hentbolda Türkiye yarı finallerine yükseldi


Van Spor

Teknik Direktör Çağlayan: "Atmaktan çok, kaçırdıklarımızı sorgulamalıyız"


Van Spor

Elazığ’da gençlik merkezleri ile gelecek inşa ediliyor


Van Spor

Karslı dağcılardan Kars’a Spor Tırmanış hakemliği


Van Spor

Oltu Anadolu Lisesi voleybolda finalde


Van Spor

Yeni Malatyaspor 3. Lig’e düştü


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Kulübü’nden hakem raporuna sert tepki


Van Spor

Elazığspor yönetimi, İskenderunspor maçının biletlerini ücretsiz dağıtacak


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ