Esnafın ‘Anadol’ sevdası

Esnafın ‘Anadol’ sevdası

Genel 20.02.2023 11:01:43 0
Esnafın ‘Anadol’ sevdası
Tarih: 20.02.2023 11:01 Güncelleme: 20.02.2023 11:01
Denizli’nin Çivril ilçesinde esnaf, tutkusu olan ‘Anadol’ marka araçları satın alarak koleksiyonunu yapmaya başladı.

Çivril’de yaşayan Ahmet Gürsoy, arkadaşının vesilesiyle ‘Anadol’ marka araçla tanıştı. Arabaya tutku salan Gürsoy, aynı marka araçtan 6 pikap bir otomobil olmak üzere 7 aracı satın aldı. Sayıyı artırmayı düşünen esnaf, bakımını yaptığı araçları işyerinde ve günlük işlerinde kullanıyor. Araçların usta ve parçalarının bulmak zor olsa da uğraşmak ve yeniden çalıştırmak keyif veriyor diyen Gürsoy, “Bir yerde Anadol araç var diye duyduğum zaman hemen irtibata geçmeye çalışıyorum. Araç satılacaksa alıcı oluyorum araçta ilk baktığım motor aksamı. Yedek parça bulmak zor olduğu için genelde çalışan araç almaya dikkat ediyorum. Aracın estetik güzelliği en son dikkat ettiğim konu. Motoru ve yürüyen aksamı sorunsuz araçları almaya çalışıyorum” dedi.

Anadol marka araçların Türkiye’de üretilen ilk yerli araçlardan olduğunu ve uzun yıllar kullanıldığını ifade eden Ahmet Gürsoy, “Bu araçlar Türkiye’de üretilen ilk araçlardan, uzun yıllar üretimi devam etti ve çok kullanıldı. Bu araçların en yenisi 1981 model, dolaysıyla yedek parça bulmak zor oluyor o sebepten yürüyen ve motor kısmı bizim için önemli. Yoksa Anadol marka araçların hepsi güzel ve kurtarılmalı. Aldığım ve bakımını yaptığım pikapları işyerimde kullanıyorum. Bir pikabım ile yazın şeftali ve elma taşıdım. Şu an kullandığım özel aracım 1979 model Anadol bir otomobil. Uşak ve Isparta’daki işyerlerime bu araçla gidiyorum. Balıkesir’den Antalya’ya birçok kente Anadol aracımla gittim. Günlük yaşamımda bu araçları kullanmaktan vazgeçmiyorum” dedi.

Gürsoy ardından, “Elimde 6 pikap bir de otomobil olmak üzere 7 araç var. İlgilendiğim birkaç araç daha var işlerimi ayarlayabilirsem o araçları göremeye gideceğim. Bulduğum kadar araç alacağım. İşyerimin bir kısmı otopark oldu sadece Anadol araçlarımı buraya park ediyorum” ifadelerini kullandı.
Haber Kaynak : İHA
Anahtar Kelimeler: esnafın ‘anadol’ sevdası
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığlı sporcular gümüş madalya kazandı


Van Spor

Ergan Dağı Kayak Merkezi’nde yarışma heyecanı başladı


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 2 - Altınordu: 0


Van Spor

PFDK’dan Malatya Yeşilyurtspor’a para cezası


Van Spor

Erzincanlı sporcular Trabzon’daki havalı silahlar müsabakalarına damga vurdu


Van Spor

Erzincanlı kayakçılar Hakkari’den 6 madalya ile döndü


Van Spor

Iğdır FK - Manisa FK maçının ardından


Van Spor

Serkan Özbalta: "Önümüzde 15 hafta var ve çok sayıda final maçı oynayacağız"


Van Spor

Iğdır’ın yeni stadyumunun açılışını Bakan Osman Aşkın Bak gerçekleştirdi


Van Spor

Ümit İnal: "4-0’lık yenilgi ağır oldu"


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 0 - Manisa FK: 0


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 4 - Sarıyer: 0


Van Spor

Elazığspor yönetimi, taraftar grup liderleriyle buluştu


Van Spor

Hakan Canbazoğlu Elazığspor’da


Van Spor

Fernando Andrade, Erzurumspor FK’da


Van Spor

Göztepe Hatice Akbaş Yarı Olimpik Yüzme Havuzu’nda yeni dönem eğitimleri


Van Spor

Elazığlı sporcu U16 milli takım kampında


Van Spor

Teknik Direktör Çağlayan: "Bir galibiyet serisi yakalayıp, üstleri zorlamamız lazım"


Van Spor

Elazığspor’da Kaleci Muammer sözleşmesini feshetti


Van Spor

Battalgazi Belediyespor’un milli gururları Başkan Taşkın’ı ziyaret etti


Van Spor

Kaymakam Uzun, Türkiye şampiyonunu ziyaret etti


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ