Esnafı Boykot Pankartı Yüzünden Cezalandıran İBB'ye Tepkiler Büyüyor

İBB Cezası Esnafları Ayağa Kaldırdı: Pankart Devriminde Kara Listede!

Genel 17.09.2024 21:44:00 0
Esnafı Boykot Pankartı Yüzünden Cezalandıran İBB
Tarih: 17.09.2024 21:48 Güncelleme: 17.09.2024 21:54

İSTANBUL'DA ESNAF VE İBB ARASINDA BOYKOT GERGİNLİĞİ

İstanbul'un Pendik ilçesinde, zabıta ekipleri boykot kararı alarak iş yerine "Bu işletmede boykot ürünleri kullanılmamaktadır" pankartı asan bir esnafa ceza kesti. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne (İBB) ait zabıta ekipleri, pankartın indirilmemesi durumunda işletmeciye 64 bin TL ceza uygulama tehdidinde bulunduktan sonra, 2.052 TL para cezası yazdı. İşletme sahibi Ferhat Sevgi konuya ilişkin, 7 Ekim'den itibaren boykota dikkat ettiklerini ve bu hareketin onlar için bir şeref madalyası olduğunu ifade etti.

“BU CEZA BİZİM İÇİN ŞEREF MADALYASIDIR”

7 Ekim'den bu yana boykot ürünlerine dikkat eden işletme sahibi Ferhat Sevgi, pankartı asma kararını hayata geçirerek dükkanının bereketlendiğini ve cirosunun arttığını belirtti. Sevgi ayrıca, boykot etmek isteyip sesini çıkaramayan insanları da boykot yapmaya teşvik ettiğini söyledi. İBB'nin kesmiş olduğu cezayı "şeref madalyası" olarak tanımlayan Sevgi, esnaf meslektaşlarına da boykot yapmaları ve bunu dükkanlarında belirtmeleri çağrısında bulundu.

AK PARTİ GRUP SÖZCÜSÜ İBB'YE TEPKİ GÖSTERDİ

Konuya ilişkin İstanbul Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Sözcüsü Murat Türkyılmaz'dan tepki geldi. Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, esnafın boykot afişi asmak gibi bir "kabahat" nedeniyle ceza aldığını ve İBB tesislerinde boykot ürünlerinin satıldığını belirterek İBB'nin bu durumu eleştirdi. Türkyılmaz, paylaşımında zabıta tutanağına ve Kabahatler Kanunu'nun ilgili maddesine de yer vererek olayın yankı bulmasını sağladı.

Bu gelişme, boykot ürünlerine karşı duyarlılık gösteren esnaf ve tüketiciler arasında geniş yankı uyandırdı ve İBB'nin uyguladığı idari işlem sosyal medyada ve kamuoyunda tartışma konusu oldu.