Eskişehir’de umreye gitmek isteyen 200 kişinin dolandırıldığı iddiası

Eskişehir’de umreye gitmek isteyen 200 kişinin dolandırıldığı iddiası

Asayiş 24.02.2023 13:32:54 0
Eskişehir’de umreye gitmek isteyen 200 kişinin dolandırıldığı iddiası
Tarih: 24.02.2023 13:32 Güncelleme: 24.02.2023 13:32
Eskişehir’de umreye gitmek üzere bir turizm şirketiyle anlaşan yaklaşık 200 kişi, kendilerini kutsal topraklara götürecek firma yetkililerinin mali sorunları öne sürerek yolculuğu iptal etmesiyle dolandırıldıklarını iddia ederek firma önünde toplandılar.
İddialara göre Eskişehir’de umreye gitmek isteyen yaklaşık 200 kişi, kişi başı bin ve bin 500 dolar arasında değişen fiyatlarla bir turizm şirketiyle anlaştı. Anlaşma gereği ücretleri bankaya yatıran ve pasaportları toplanan vatandaşlara, 10 Şubat’ta yola çıkılacağı taahhüt edildi. Daha sonra firma yetkilileri mali sorunlardan dolayı ayın 21’ine ertelendiğini söyledi. Son olarak ayın 27’sinde gidileceğini söyleyen firma yetkilileri, bir kısa mesaj ile yolculuğun iptal edildiğini duyurdu. Turizm şirketi tarafından vatandaşların telefonuna gönderilen mesajda, Suudi Arabistan ile alakalı finansal sorundan dolayı yolcuğun iptal olduğu belirtildi. Umreye gidemeyeceklerini öğrenen vatandaşlar, dolandırıldıklarını iddia ederek sabah erken saatlerde turizm şirketinin kapısına geldi.

“Bu insanlar kötü niyetli olsa bugün kaçar giderler”
Firma sahiplerinin babası olduğunu söyleyen Süleyman isimli şahıs, sorunun çözülmesi için ellerinden geleni yaptıklarını söyledi. Kimsenin kötü niyetli olmadığı belirten şahıs, “İnsanların başına her türlü olay gelir, ben babalarıyım. Merakımdan buradayım. Çocuklar görevinin başında, ben görevli olmadığım için içeride değilim. Ben yetkili değilim. Lütfen içeriyle görüşün. Sizin oğlunuzun başına bir iş gelse ne yaparsınız. Ben babaları olarak bilgi sahibi değilim. Bu insanlar kötü niyetli olsa bugün kaçar giderler. Ben dedim ki ’Oğlum çıkın insanların karşısına, bu insanları mağdur etmeyeceğiz’ diye söyleyin. Siz oğullarımı dinleyin, onlar sizinle konuşacak” ifadelerini kullandı.

Bizden aldıkları parayı yatırmamışlar, borçlar varmış
Firma tarafından mağdur edildiğini iddia eden Yusuf Erçevik, “Biz umreye yazıldık, ben Ekim ayında yazıldım. Şubat’ın 4’ünde götüreceklerini söylediler. Ardından ’Ayın 10’unda göreceğiz’ dediler, sonra ’Ayın 21’inde götüreceğiz’ dediler. Ardından dükkânda toplantı yapıldı, ondan sonra 27’sinde göreceklerini söylediler. Bizden paraları ve pasaportları aldılar. Dün akşam saat 10 civarında mesaj gönderdiler. Mesajda yolculuğun iptal olduğunu belirterek paramızı vereceklerini söylediler, ama ne zaman ödeyeceklerini söylemediler. İçeride insanlar var, ama asıl yetkili kim bilmiyoruz. Bizden aldıkları parayı yatırmamışlar, borçlar varmış. Sadece beni değil, yaklaşık 200 kişi mağdur ettiler” dedi.

“Şimdi geldik bize “para yok” dediler”
Umreye gitmek için uzun süredir beklediğini belirten Ayşe Saç ise, “Biz hastalık başlamadan evvel umreye yazıldık. Bizim umreye gitmemize bir hafta kalmışken hastalık çıktığı için gidemedik. Şimdi geldik bize ’Para yok’ dediler. Arabistan’daki otellere para verdikleri için bizi gönderemeyeceklerini söylediler, biz de beklemeye başladık. Biz bin 50 dolar yatırdık buraya. Bana ’Şubat ayının başına kadar beklerseniz ekstra ücret almadan sizi götüreceğiz’ dediler. Ayın 20’lerine kadar sürekli tarih ertelendi. Onu da kabul ettik. En son ayın 27’sinde gideceğimiz söylendi, kâğıtlar da var” dedi.
Olay üzerine bölgeye polis ekipleri sevk edildi. Grup içinden bırkaç kişi içeri girip firma yetkilileri ile görüştü.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

TFF 2. Lig: Elazığspor: 1 - Karacabey Belediyespor: 2


Van Spor

Erzurumspor FK - Adana Demirspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 7 - Adana Demirspor: 0


Van Spor

Malatya’da okul sporları tırmanış yarışmaları tamamlandı


Van Spor

Tekmanlı minik eskrimcilerden başarılı sonuçlar


Van Spor

Röveşata golünün kahramanları ödüllendirildi


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’dan toplu imza töreni


Van Spor

Iğdır FK - Ümraniyespor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 1 - Ümraniyespor: 1


Van Spor

Elazığ’da ‘Sağlıklı Yaşam’ kültürü gelişiyor


Van Spor

Elazığ’a bilek güreşinde 4 madalya


Van Spor

Kovancılar güreş takımı Elazığ’da 8 altın madalyayla zirveye çıktı


Van Spor

Şenkaya’da salon futbolu coşkusu


Van Spor

Teknik Direktör Çağlayan: "Bu hikayenin sonunda Elazığspor bir üst lige çıkacak"


Van Spor

Elazığ’da dart müsabakaları sona erdi


Van Spor

Değer Erzincan spor kulüpleri 20’ye ulaştı: Hedef 5 bin öğrenci


Van Spor

Yeni Malatyaspor’dan yeniden yapılanma açıklaması


Van Spor

Kars’ta strateji ve hamle günü: Okul Sporları Satranç Turnuvası sona erdi


Van Spor

Fuat Bavuk: "Çok üzgün olduğumu bilmenizi isterim"


Van Spor

Elazığspor’da Fuat Bavuk kadrodışı bırakıldı


Van Spor

Malatya’da okul sporları futbol müsabakasında ayakta alkışlanan gol


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ