Eskimalatya’daki sağlık merkezinin yapımına başlandı

Eskimalatya’daki sağlık merkezinin yapımına başlandı

Sağlık 2.11.2022 14:54:35 0
Eskimalatya’daki sağlık merkezinin yapımına başlandı
Tarih: 02.11.2022 14:54 Güncelleme: 02.11.2022 14:54
Eskimalatya’nın Sağlık Merkezi ihtiyacını gidermek için mülkiyeti Battalgazi Belediyesi’ne ait olan 5 dönümlük alanı Sağlık Bakanlığı’na devreden Malatya’nın Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, ihale sürecinin tamamlanmasının ardından yapımına başlanılan Sağlık Merkezi’nde incelemelerde bulundu.
Eskimalatya’da bulunan mevcut Semt Polikliniğinin ihtiyaca cevap verememesi ve vatandaşların sağlık alanında kaliteli hizmet alabilmesi için harekete geçen Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, meclis kararıyla Alacakapı Mahallesi Kırkgöz Caddesi üzerinde bulunan ve mülkiyeti Battalgazi Belediyesi’ne ait olan 5 dönümlük alanı, 2 katlı Sağlık Merkezi’nin yapımı için Sağlık Bakanlığı’na devretme kararı almıştı. 2021 yılının Ocak ayında Başkan Güder ve Malatya İl Sağlık eski Müdürü şuanda Turgut Özal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep Bentli arasında imzalanan protokol ile 5 dönümlük alanın devri Sağlık Bakanlığı’na sağlanmıştı. İhale sürecinin tamamlanmasının ardından Sağlık Merkezi’nin yapımı için ilk kazma vuruldu. Genel Cerrahi Polikliniği, Kadın Doğum Polikliniği, Çocuk Polikliniği, Dahiliye Polikliniği, Radyoloji Polikliniği, Kurak burun boğaz Polikliniği, Göz Polikliniği, Ortopedi Polikliniği ve Acil bölümünün de yer alması planlanan 2.katlı Sağlık Merkezi’nin temel kazı çalışmalarını Battalgazi İlçe Kaymakamı Erkan Savar ile birlikte yerinde inceleyen Başkan Güder, Eskimalatya’nın bir sorununu daha çözüme kavuşturduklarının altını çizdi. Yetkililerden bilgiler alan Başkan Güder, 2023 yılında tamamlanması hedeflenen Sağlık Merkezi’nin Battalgazi ve Malatya’ya hayırlı olsun temennisinde bulundu.

“Eskimalatya’ya büyük bir eser daha kazandırılıyor”
Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder’in yoğun gayretleri sonucunda Sağlık Merkezi’nin Eskimalatya’ya kazandırıldığını aktaran Alacakapı Mahallesi Muhtarı Nafız Sayın, “Bu alan Battalgazi Belediyemize aitti. Mevcut Semt Polikliniğinin ihtiyaca cevap verememesini üzerine harekete geçen Battalgazi Belediye Başkanımız Osman Güder, bu alanı Sağlık Merkezi’nin yapımı için Sağlık Bakanlığı’na devretti. Başkanımızın yoğun gayretleri oldu. Şuanda da yapımına başlandı ve büyük bir eser Eskimalatya’ya kazandırılıyor. İnşallah kısa süre içerisinde tamamlanacak ve vatandaşların hizmetine sunulacak. Emeği geçenlerden Allah razı olsun” şeklinde konuştu.

“Battalgazi’nin yarınları çok daha güzel olacak”
Battalgazi’nin yarınlarının çok daha güzel olacağı sözünü tutmanın haklı gururunu yaşadıklarını aktaran Başkan Güder, “Battalgazi’mizin belirlenen ihtiyaçlarını karşılamak için Battalgazi Belediyesi olarak gece demeden gündüz demeden çalışıyoruz. Hizmetlerimizde dur durak bilmiyoruz. İşimiz gücümüz vatandaşlarımıza hizmet etmek. Bugünde Eskimalatya’mızda yapımına başlayan Sağlık Merkezi’mizin alanında incelemelerde bulunduk. Burası Battalgazi Belediyemize aitti ve Eskimalatya’nın Sağlık Merkezi ihtiyacı vardı. Bu ihtiyacı karşılamak amacıyla aldığımız meclis kararıyla Sağlık Bakanlığı’na devrettik. Dönemin İl Sağlık Müdürü şuan ki Turgut Özal Üniversitesi Rektörü Recep Bentli ile güzel bir çalışma yürütmüştük. Bakanlığımıza yapmış olduğumuz girişimler sonucunda buraya güzel bir sağlık tesisi kazandırmış olacağız. Eskimalatya’ya sağlık birimleri ayrı ayrı yerde hizmet veriyordu ama tek bir çatı altına toparlamış olacağız. İnşallah 2023 yılında sağlık merkezimizi tamamlamayı hedefliyoruz. Battalgazi’mize ve Malatya’mıza hayırlı uğurlu olsun. Eskimalatya’ya şuanda büyük eserler kazandırıyoruz. Kırkgöz Sahil Parkı Projemiz ve Meydan Projemizde çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Projelerimizin tamamlanmasıyla ilçemizin yarınları çok ama çok güzel olacak” dedi.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığspor’da Erkan Sözeri dönemi


Van Spor

Elazığspor’da Fuat Bavuk affedildi


Van Spor

ÜNİLİG Muay Thai Türkiye Şampiyonası’nda BEÜ zirvede


Van Spor

Elazığ’da 9 bin öğrenciye yetenek taraması yapılacak


Van Spor

Ağrı Spor Lisesi öğrencilerinden Türkiye şampiyonasında başarı


Van Spor

Elazığspor’da Adem Çağlayan dönemi sona erdi


Van Spor

Erzurum GSİM’den ‘Fırsatları eşitliyoruz’ projesi


Van Spor

Elazığ’da geleneksel ezgilerle büyük rekabet


Van Spor

Oltu’da 6 köprülük dev yatırım hayata geçiyor


Van Spor

Hakkari’de Vatan Tepesi’ne zorlu kış tırmanışı


Van Spor

Oltulu taekwondocular Erzurum’dan madalyayla döndü


Van Spor

Kovancılarspor, Bölgesel Amatör Lig’e yükseldi


Van Spor

12 Bingölspor, seyircisiz maçta rakibini 7-1 mağlup etti


Van Spor

Bulanık Kopspor evinde kazandı


Van Spor

Erzincan 1. Amatör Küme’de yeni sezon heyecanı başladı


Van Spor

Türkiye şampiyonu Erzincan’dan


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 1 - Karacabey Belediyespor: 2


Van Spor

Erzurumspor FK - Adana Demirspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 7 - Adana Demirspor: 0


Van Spor

Malatya’da okul sporları tırmanış yarışmaları tamamlandı


Van Spor

Tekmanlı minik eskrimcilerden başarılı sonuçlar


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ