Eski Van Şehrinin ayağa kaldırılması için toplantı düzenlendi

Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan V. Ozan Balcı ve Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdür Vekili Birol İnceciköz'ün katılımı ile eski Van şehrinin ayağa kaldırılması için toplantı düzenlendi.

Van Haberleri 20.12.2023 14:10:00 0
Eski Van Şehrinin ayağa kaldırılması için toplantı düzenlendi
Tarih: 20.12.2023 14:18 Güncelleme: 20.12.2023 14:52

Eski Van Şehrinin ayağa kaldırılması projesi için düzenlenen toplantı ile ilgili Van Valiliği tarafından yapılan açıklamada; “Valimiz Sn. Ozan Balcı başkanlığında, Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdür Vekili Sn. Birol İnceciköz’ün de katıldığı toplantıda, Eski Van Şehrinin ayağa kaldırılması, fonksiyonel hale getirilmesi ve işlevleştirilmesi için yapılacak çalışmalar değerlendirildi.” İfadelerine yer verildi.

Van Kalesi'nin güneyinde birçok medeniyete ev sahipliği yapan "Eski Van Şehri", Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının Cazibe Merkezlerini Destekleme Programı kapsamında başlatılan kazı ve restorasyon çalışmalarıyla yeniden ayağa kaldırılıyor.  Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen "Eski Van Şehri'nin Canlandırılması projesinde çalışmalar hızla devam ediyor. Başta Urartular olmak üzere Ahlatşahlar, Eyyubiler, İlhanlılar, Anadolu Selçuklu, Akkoyunlu ve Osmanlı devletlerince yerleşim yeri olarak kullanılan Van Kalesi'nin güneyindeki "Eski Van Şehri"nin turizme kazandırılması için çalışmalar devam ediyor. 


Haber Kaynak : Vansesi Gazetesi
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

SGK'ye 344 sözleşmeli personel alınacak


İş İlanları

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem