Eski Van Şehrini Denetleyen Van Valisi Balcı, 'Tarihi Mirasa Can Veren Restorasyonlar Devam Ediyor!'

Van Valisi Dr. Ozan Balcı, tarihi mirası yeniden canlandırıyor.

Van Haberleri 2.08.2024 15:34:00 0
Eski Van Şehrini Denetleyen Van Valisi Balcı,
Tarih: 02.08.2024 15:38

RESTORASYON ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

Van Valisi Ozan Balcı, Eski Van Şehri'nde devam eden restorasyon çalışmalarını yerinde inceleyerek, tarihi Ulu Cami, Kızıl Minareli Cami, Tarihi Han ve Miri Ambarı'ndaki ilerleme hakkında bilgi aldı. Selçuklu dönemi eserleri de dahil olmak üzere birçok medeniyetin izlerini barındıran bölgedeki yenileme faaliyetleri, bölgenin tarihi ve turistik yapılarını korumayı ve canlandırmayı amaçlıyor.

YENİDEN AYAĞA KALDIRILAN TARİHLER

750 yıllık geçmişe sahip Ulu Cami ile başta olmak üzere, Kızıl Minareli Cami, Tarihi Han ve Miri Ambarı gibi önemli yapılar restorasyon sonrasında eski görkemlerine kavuşturulacak. Restorasyon projelerinin Van'ın kültür ve turizm potansiyeline önemli katkılar sağlaması bekleniyor. Vali Balcı'nın incelemeleri sonucu bölgedeki çalışmaların tüm hızıyla sürdüğü ve önemli bir ilerleme kaydedildiği belirtildi.

VALİ BALCI: “BÜYÜK KATKI SAĞLAYACAK”

Vali Balcı, Eski Van Şehri'ni ayağa kaldırma çalışmaları hakkında açıklamalarda bulundu. Tarihi yapılardaki restorasyon mutluluğunu dile getirerek, bölgenin ve Van'ın kültürüne, turizmine ve tarihine büyük katkılar sunacağını ifade etti.

TARİHİ ESKİ VAN ŞEHRİ VE VAN KALESİ

Eski Van Şehrinin, Van Kalesi'nin güneyinde konumlandığı ve çevresinin surlarla çevrili olduğu aktarıldı. Burada bulunan eserlerin yeni kazı çalışmalarıyla gün yüzüne çıkarıldığı ve bölgenin önemli ölçüde dikkat çektiği ifade edildi. Eski Van Ulu Camii'nin sadece minaresinin bir bölümünün ayakta olduğu, arkeoloji kazılarının yeni kalıntıları ortaya çıkardığı belirtildi.

ANADOLU'NUN KÜLTÜR MİRASI VAN

Van'ın uzun tarihi içerisinde birçok devlete ev sahipliği yaptığı, MÖ 4000 yıllarından itibaren yerleşim yeri olarak kullanıldığı ve ilk ayrıntılı bilgilerin Urartu Devleti'nin kurulmasıyla elde edildiği vurgulandı. Bölgenin İslam orduları, Abbasiler ve daha sonra Türkler tarafından fethedildiği ve büyük medeniyetlere ev sahipliği yaptığı ifade edildi. Son olarak Osmanlı Devleti'nin kalıcı hakimiyet kurduğu ve bölgenin zor zamanlar geçirdiği tarihi hatırlatıldı.

Kaynak: Van Postası Gazetesi


Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Öğretmen Adayları Dikkat: 2024 KPSS ÖABT Giriş Belgeleri Yayında!


İş İlanları

Beklenen An Geldi: Özel Güvenlik Görevlileri Sınav Sonuçları EGM'nin Sitesinde


İş İlanları

SGK'ye 344 sözleşmeli personel alınacak


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar Trump'a yönelik suikast girişimini de bildi mi? Trump Suikastını Öngörmüşler mi?


Öteki Gündem

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem