Eşinin tavsiyesiyle başladığı diyetle 7 ayda 38 kilo verdi

Eşinin tavsiyesiyle başladığı diyetle 7 ayda 38 kilo verdi

Sağlık 10.10.2025 10:35:04 0
Eşinin tavsiyesiyle başladığı diyetle 7 ayda 38 kilo verdi
Tarih: 10.10.2025 10:35 Güncelleme: 10.10.2025 10:35
Malatya’da yaşayan adam, eşinin yönlendirmesiyle başvurduğu sağlıklı hayat merkezinde 7 ayda 38 kilo verdi. 143 kilodan 105 kiloya düşen adam, hedefinin 85 kilo olduğunu söyledi.
Fazla kiloları nedeniyle günlük yaşamında zorluk yaşayan Samet Güler, eşi Dilek Güler’in yönlendirmesiyle Yeşilyurt Çarmuzu Sağlıklı Hayat Merkezi’ne başvurdu. Diyetisyen hekim Faruk Atalan’ın hazırladığı kişiye özel beslenme programını eksiksiz uygulayan Güler, 7 ayda 38 kilo vermeyi başardı.

"Eşim çocuğunu kucağına alamıyordu"
Samet Güler’in eşi Dilek Güler, o dönemde eşinin çocuğunu dahi kucağına alamadığını belirterek, "Zor günler geçirdik. Şimdi o günleri geride bıraktık. İnşallah hedefimize de ulaşacağız" dedi.

"Hedefim 85 kiloya inmek"
Sürecin başında çekingen olduğunu ifade eden Samet Güler ise, "Başta başarabileceğime çok inanmıyordum ama zamanla motivasyonum arttı. Yaklaşık 7-8 ayda 38 kilo verdim. Şu anda 105 kiloyum ve hedefim 85 kiloya kadar inmek" dedi.

"Bu başarıyı sadece diyetle elde ettik"
Samet Güler’in diyete ocak ayında başladığını belirten Diyetisyen Faruk Atalan da, "Samet Bey başta çok kararsız ve çekingendi. Ancak kendisine güvendi ve diyete eksiksiz uydu. Spor yapmaya vakti olmadığını söyledi ancak sadece beslenme ile bu başarıyı elde ettik. Ayda ortalama 5-6 kilo verdi. Temmuz ayı sonu itibariyle 105 kiloya ulaştık" dedi.

"90 kilonun altında tatlı ödülü var"
Atalan, sürecin sonunda Samet Güler’e bir ödül vaadinde bulunduklarını da belirterek, "Kendisi tatlıyı çok seviyordu. 99 kiloya düştüğünde bir defaya mahsus ödül olarak tatlı yiyebileceğine söz verdik. Normalde kesinlikle tatlı vermiyoruz ama bu onun için bir motivasyondu" ifadelerini kullandı.
Vatandaşlara sağlıklı yaşam merkezlerine başvurmaları çağrısında da bulunan Atalan, "Bu merkezlerde tüm hizmetler ücretsiz. Özel diyetisyen hizmetini burada devlet desteğiyle ücretsiz şekilde alabilirsiniz. Samet Güler gibi onlarca başarılı danışanımız var. Sağlıklı yaşama adım atmak isteyen herkesi merkezlerimize bekliyoruz" diye konuştu.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Güreşte Elmira Yasin Türkiye Şampiyonu oldu


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 4 - İnegölspor: 2


Van Spor

Karslı atletler Avrupa Kros Şampiyonası’nda altın madalya için koçacak


Van Spor

TFF, Yeni Malatyaspor’u hükmen mağlup saydı


Van Spor

Malatya’da spor tesislerinin hizmet kalitesi değerlendirildi


Van Spor

Erzurum’da Basketbol hakem kursu açıldı


Van Spor

Malatya Büyükşehir’den amatöre 43 milyonluk yatırım


Van Spor

Ağrı’da taekwondo çalışmaları geleceğin sporcularını yetiştiriyor


Van Spor

Oltulu liseliler bilek güreşinde rakiplerine geçit vermedi


Van Spor

Sakaryasporlu Kaleci Yunus Emre Tekoğul'un "İlla Ki Gol Yerim Ben" Mesajlarıyla Tutuklanması Şike Soruşturmasını Alevlendirdi


Van Spor

Elazığ Belediyespor Kadın Voleybol Takımı, deplasmandan galibiyetle ayrıldı


Van Spor

Teknik Direktör Adem Çağlayan: "Kötü günler geride kalacak"


Van Spor

Çakmur’dan spor tesislerinde çalışan personele teşekkür belgesi


Van Spor

Yeni Malatyaspor’a ‘talimatlara aykırı hareket’ sevki


Van Spor

Yeni Malatyaspor’dan geriye kusursuz stat zemini kaldı


Van Spor

Korkmaz kardeşlerden çifte başarı


Van Spor

Erzincan’da cirit gösterisine davet


Van Spor

Havalı silahlar seçmelerinde Erzincan rüzgârı


Van Spor

Malatya’dan 7 sporcu milli takım kampına gitmeye hak kazandı


Van Spor

Erzurum Teknik Üniversitesi, ÜNİLİG Türkiye şampiyonluğunu kutladı


Van Spor

Elazığ dartta Türkiye 3’üncüsü oldu


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ