Eşinin kardeşine böbreğini verip hayatını kurtarmıştı, şimdi kendi hayatını kurtardı

Eşinin kardeşine böbreğini verip hayatını kurtarmıştı, şimdi kendi hayatını kurtardı

Sağlık 12.06.2024 15:06:28 0
Eşinin kardeşine böbreğini verip hayatını kurtarmıştı, şimdi kendi hayatını kurtardı
Tarih: 12.06.2024 15:06
Elazığ’da, yaklaşık 5 yıl önce eşinin kardeşine böbreğini ve onun hayatını kurtaran bir kişi, Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesinde geçirdiği mide ameliyatı sayesinde sağlığına kavuştu.
Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesine aşırı kiloları sebebiyle başvuran ve daha önce organ bağışında bulunan Yüksel G., başarılı bir obezite ameliyatı geçirdi. Tek böbreği olduğu için daha hassas olan ameliyat Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesinde başarıyla uygulandı. Bu tarz riskli hastaların da güvenli bir şekilde obezite cerrahisi ameliyatı olabildiklerini ifade eden Hastanenin Cerrahi Onkoloji Kliniğinde görevli Op. Dr. Serkan Yılmaz, ’’Hastamız bize şişmanlık ameliyatı olmak için başvurdu. Kendisinin de dediği gibi 5 yıl önce eşinin kardeşine böbreğini vermiş. Böbrek nakilli ve riskli bir hastamız. Bu tarz hastalar da yani organ bağışlayan hastalar da morbid obezite ameliyatları olabilmekte. Hastamız da böbreğini vererek bir başkasına fayda sağladıktan sonra şimdi kendisi için de kilolarından kurtularak, kendi sağlığı için daha iyi bir hayata geçmek için bu ameliyatı olmaya karar verdi ve ameliyatı başarılı geçti. Hastamıza sağlık ve şifalar diliyorum, geçmiş olsun’’ dedi.
Geçirdiği başarılı ameliyatın ardından duygularını dile getiren Yüksel G. ise ’’Bundan 5 yıl önce eşimin kardeşine böbreğimi verdim. Fazla kilolarımdan kurtulmak için şimdi de mide ameliyatı oldum. Dizlerim çok ağrıyordu, dizlerim iyi olsun diye. Hangi doktora gittiysem ameliyat dediler. Çok memnunum. Hocama da çok güvendim, çok güzel geçti ameliyatım. İnşallah bundan sonra daha iyi olacak’’ diye konuştu.

Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

SGK'ye 344 sözleşmeli personel alınacak


İş İlanları

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem