Esenler’den acıya gözyaşı, yaraya merhem

Esenler’den acıya gözyaşı, yaraya merhem

Genel 10.02.2023 17:08:08 0
Esenler’den acıya gözyaşı, yaraya merhem
Tarih: 10.02.2023 17:08 Güncelleme: 10.02.2023 17:08
Esenler Belediyesi, asrın felaketinde vatandaşıyla omuz omuza çalışarak acıya gözyaşı, deprem yarılarına merhem olmaya çalışıyor. Barınma sorununun çözümü için konteyner kent kuruluyor, depremzedelere her gün 10 bin kişilik sıcak yemek ikram ediliyor.
Felaketin ilk saatlerinden itibaren deprem bölgesinde arama kurtarma çalışmalarına hız kesmeden devam eden Esenler Belediyesi, bölgede yaşanan barınma ihtiyacını gidermek için de çalışmalara başladı. Depremin yaşandığı ilk günden itibaren bölgede bulunan Esenler Belediyesi arama kurtarma ekibi ESKAT, Adıyaman’ın Gölbaşı ilçesinde AFAD ve diğer kurtarma ekipleri ile birlikte çok sayıda depremzedeyi canlı olarak kurtardı. ESKAT, enkaz altında kalan bir kişiyi daha kurtarabilmek için canla başla çalışıyor. Esenler Belediyesi arama kurtarma ekibi, AFAD’ın koordinasyonunda bölgedeki çalışmalarını sürdürecek.

Bölgeye konteyner kent kuruluyor
Esenler Belediyesi arama kurtarma faaliyetlerini sürdürülürken, bir yandan da bölgede bundan sonra doğacak insani ihtiyaçlara yönelik çözümler üretiyor. Bunların başında gelen barınma ihtiyacı için Esenler Belediyesi tarafından Gölbaşı ilçesinde bin konteynerden oluşan bir kent kurulması için hazırlıklara başlandı. Altyapı çalışmalarına başlanan konteyner kentin kısa sürede kurulması için çalışmalar hızlandırıldı.
Zorlu hava şartlarıyla da mücadele eden depremzedelerin barınma ihtiyacının dışında beslenme sorununu çözmek için de uğraşan Esenler Belediyesi, bölgede mobil ve sabit aşevlerinde her gün 10 bin kişilik sıcak yemek ikramı yapıyor. Aynı zamanda depremzedeler için bin metrekarelik bir alana çadır kuruluyor. 24 saat açık olacak ve taziye evi olarak da kullanılacak çadırda sıcak yemek, su, çay ve kahve ikramı yapılacak.

Esenler’den 150 tır yardım gitti
Esenler Belediyesi’nin koordinasyonunda başlatılan deprem bölgesine yardım kampanyası da Esenlerli hayırseverlerin desteğiyle devam ediyor. Depremin ilk gününden bugüne kadar Esenler’den 150 tır yardım malzemesi bölgeye gönderildi. 150 bin battaniye, 25 bin ısıtıcı, 20 bin uyku seti, 70 bin giysi, 78 bin koli gıda, 7 tır su ve diğer her türlü insani yaşam malzemeleri tırlara yüklenerek deprem bölgesine gönderildi. Esenler’den yardımların sevkiyatı devam ediyor.

Seyyar tuvalet ve duşlar yola çıktı
Deprem bölgesinde en çok ihtiyaç duyulanlar arasında seyyar tuvalet ve duşlar da bulunuyor. Daha ziyade Adıyaman Gölbaşı’ndaki arama kurtarma ve lojistik çalışmalarına katılan Esenler Belediyesi, seyyar tuvaletler ve duşları da bölgeye ulaştırmak üzere yola çıkardı.
30 kişilik arama kurtarma personelinden zabıta ekiplerine, ihtiyaç ve gıda malzemesi dağıtım görevlilerinden teknik ekiplere, Esenlerli gönüllülere kadar deprem bölgesindeki çalışmalara yaklaşık bin kişi ile katkı sunduklarını söyleyen Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, “Bugün kardeşliğimizi gösterme günüdür. Belediye olarak tüm mesai ve performansımızı deprem bölgesine yoğunlaştırdık. Amacımız bir fazla can kurtarmak ve depremin yaralarını en hızlı şekilde sarmak” dedi.
Bölgeye 150 tır yardım malzemesi gönderilmesine rağmen Tekstilkent’teki birinci deponun dolduğunu ve Esenler Stadyumu otoparkını ikinci bir yardım malzemesi deposu ve lojistik merkezi haline getirdiklerini kaydeden Göksu, “Esenlerli hayırsever kardeşlerimizden Allah razı olsun. Dayanışmanın ve hayırseverliğin en güzel örneklerini sergiliyorlar. Esenler’in dört bir köşesinde 7’den 70’e herkes yardım seferliğine katıldı ve adeta birbirleriyle yarışıyor. Esenler halkının kadirşinaslığını bir kez daha gördük. Devlet yetkililerimiz tamam diyene kadar kampanyamız sürecek. Çünkü bu afetin yaralarını sarmak hiç de kolay olmayacak” şeklinde konuştu.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Furkan Akar: "Hedefim ülkemi en iyi şekilde temsil etmek""


Van Spor

Turgut Özal Gençlik Merkezi’nin temeli atıldı


Van Spor

Elazığspor’da hazırlıklar başlıyor


Van Spor

Şampiyon taekwondocular ödüllendirildi


Van Spor

Hakemler iftar yemeğinde buluştu


Van Spor

Atatürk Üniversitesi sporcularından dünya arenasında çifte gurur


Van Spor

Milli sporcu Furkan Akar çiçeklerle karşılandı


Van Spor

Elazığspor’da 3 gün izin


Van Spor

Elazığ, trıatlonda yeni bir döneme ev sahipliği yaptı


Van Spor

Ardahan Kura Kadın Futbol Takım’ının yeni başkanı Songül Çelik oldu


Van Spor

Süphan Dağı tırmanışına tipi ve kar engeli


Van Spor

Kars’ta "Kadınlar Satranç İl Birinciliği Turnuvası" tamamlandı


Van Spor

Beşiktaş, Gençlerbirliği'ni 2-0 Mağlup Etti: Orkun Kökçü ve Olaitan Farkı Yarattı


Van Spor

Elazığspor son 5 maçından 13 puan çıkardı


Van Spor

Erzurumspor FK - Hatayspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 3 - Hatayspor: 0


Van Spor

Kopspor maçı ertelendi


Van Spor

Bitlisli taekwondocu Nurcihan Ekinci’nin hedefi 2032 Paralimpik Oyunları


Van Spor

Furkan Akar’dan tarihi madalya


Van Spor

Zirvede fark açılıyor! Galatasaray 10 kişilik Başakşehir'e fark attı


Van Spor

Rize'yi tek golle geçtiler! Karadeniz derbisi Trabzonspor'un!


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ