Eşek sırtında dağ bayır dolaşarak kaya balı arıyor

Eşek sırtında dağ bayır dolaşarak kaya balı arıyor

Genel 28.10.2024 10:37:23 0
Eşek sırtında dağ bayır dolaşarak kaya balı arıyor
Tarih: 28.10.2024 10:37 Güncelleme: 28.10.2024 10:37
Hakkari’de arıcılıkla uğraşan Recep Kurt, eşek sırtında dağ bayır dolaşarak kaya balının izini sürerek bu eşsiz ürünü satışa sunuyor.
Kent merkezine 45 kilometre mesafedeki geçitli köyüne bağlı Pınarca Taşlıca mezrasında arıcılıkla uğraşan Recep Kurt hakiki kaya balına ulaşmak için arıların izini sürüyor. Eşek sırtında dağ, tepe demeden gezen Kurt, kayalıklara yuva yapan arıları tespit ettikten sonra körükle sakinleştirdiği arıların elde ettiği saf balın hasadını yapıyor.
Babasıyla birlikte 15 yıldır arıcılık yaptıklarını ifade eden Recep Kurt, "Hakiki karakovan, süzme bal ve sepet balı üretiyoruz. Bunun yanı sıra bölgemizin yüksek rakımlarında arıların ürettiği kaya balını da bulup satışını yapıyoruz. Zorlu şartlarda eşek sırtında seyahat ederek, kayalıklara yuva yapan arıları tespit ediyoruz” dedi.
Yaz mevsiminde kayalar arasında iki ayrı yuva bulduklarını belirten Kurt, hasat döneminde ekipmanlarıyla bölgeye geldiklerini ifade ederek, "Kayaları kırarak içindeki taze, hakiki kaya balını alıyoruz. Bu balı özel müşterilerimize sunuyoruz. Özellikle şeker hastaları bu balı rahatlıkla tüketebiliyor. Ayrıca pek çok hastalığa iyi geldiği biliniyor" diye konuştu.
Kaya balına olan talebin yüksek olduğunu, ancak piyasada sahte balın da yaygın olduğunu ifade den Recep Kurt, "Bizim tek geçim kaynağımız arıcılık. Bu nedenle kış mevsimini bu şekilde geçiriyoruz. Ancak sahte ballar yüzünden bazı sezonlar elimizde bal kalabiliyor. Ucuz satılan sahte balların tüketiciler üzerinde yanlış algı oluşuyor. "Özellikle zincir marketlerde sudan ucuz fiyatlarla satılan ballar, hakiki bal gibi gösteriliyor. Bu durum emeğimizin sömürülmesine neden oluyor. Yetkililerin bu konuda önlem almasını ve vatandaşlarımızın bilinçlendirilmesini umuyoruz" şeklinde konuştu.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

İngiliz Futbol Efsanesi Lineker, Galatasaray'ın Yıldızı Osimhen'den Özür Diledi


Van Spor

Korkut’ta tenis antrenmanları sürüyor


Van Spor

Elazığspor Asbaşkanı Şerifoğulları’na ceza


Van Spor

Fenerbahçe, Fransız ekibi Nice’i İstanbul’da 3. kez yendi


Van Spor

Erzurumspor’da borç engeli tamamen kalktı


Van Spor

Çıran’dan sağduyu çağrısı


Van Spor

Galatasaray - Beşiktaş derbisini Yasin Kol yönetecek


Van Spor

Erzurumspor FK, Vanspor FK maçının hazırlıklarını sürdürdü


Van Spor

Osimhen geri döndü! Galatasaray'dan tek golle tarihi zafer


Van Spor

Elazığspor’da Mustafa Sarıgül dönemi


Van Spor

Teknik Direktör Fırat Gül: "Elazığspor’a başarılar diliyorum"


Van Spor

Elazığspor’da Fırat Gül’le yollar ayrıldı


Van Spor

2026 Snowboard Dünya Kupası yeniden Erzurum’da


Van Spor

Elazığlı güreşçi Balkan Şampiyonasında


Van Spor

Derbi öncesi moral buldu! Beşiktaş 3 puanı 3 golle aldı


Van Spor

Galatasaray, Liverpool’u konuk edecek


Van Spor

Elazığspor: "Hakem maçın gidişatını tamamen değiştirmiştir"


Van Spor

Hakkarili Zehra Özdemir dünya 6’ncısı oldu


Van Spor

Plaj futbolu Adilcevaz etabı sona erdi


Van Spor

Erzincan’da "Avrupa Spor Haftası" pedallarla kutlandı


Van Spor

Erzincanlı milli sporcu badmintonda şampiyon oldu


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ