Esad'dan Suriye'ye Dönüş Çağrısı: Yeni Genel Af Yolu Açıldı!

Beşar Esad'dan yeni genel af kararnamesi.

Dünya 22.09.2024 23:10:00 0
Esad
Tarih: 22.09.2024 23:15

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, ülkesinde yeni bir genel af ilan etti. Karar, 22 Eylül 2024'ten önce işlenmiş suçlar ve belirli bir süre içinde Suriye'ye geri dönen vatandaşları kapsıyor.

Suriye'de 2011 yılında başlayan ve halkı bölünmüşlüğe sürükleyen iç savaş, tarihe Arap Baharı adıyla geçti. Devam eden çatışmalar ve siyasi dağınıklık nedeniyle bölge istikrarsızlığını korurken, Beşar Esad'ın liderliğini sürdürdüğü Suriye'de alınan bu yeni af kararı ön plana çıkıyor.

Birçok kez ülke halkına af ilan eden ve savaş nedeniyle ayrılan vatandaşlarına geri dönme çağrısında bulunan Esad, bu hamle ile yine bir uzlaşma arayışında.

"YENİDEN GELEBİLİRSİNİZ" MESAJI

Suriye resmi haber ajansı SANA tarafından duyurulan habere göre, yayınlanan genel af kararnamesi, içeride 3 ay, dışarıda ise 4 ay içinde teslim olan suçlular için geçerli olacak. Rüşvet, sahtecilik ve genel ahlaka aykırı bazı suçlar hariç, çeşitli ihlalleri kapsayacak genel bir affı öngörüyor.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN SURIYE MESAJI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da Suriye'de tansiyonun düşürülmesi gerektiğine işaret ederek, Birleşmiş Milletler 79. Genel Kurulu'na hareket etmeden önce Esad'a çağrıda bulundu. Suriye ile normalleşme adımlarının atılması hususunda Türkiye'nin iradesini belirtti ve yanıt beklediklerini vurguladı.

Suriye'deki durumun iyileştirilmesi amacıyla ülkenin birçok kesiminden gelen çağrılar çerçevesinde Beşar Esad'ın bu son genel af kararı, ülke içi ve dışına olumlu sinyaller göndermektedir.


Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Öğretmen Adayları Dikkat: 2024 KPSS ÖABT Giriş Belgeleri Yayında!


İş İlanları

Beklenen An Geldi: Özel Güvenlik Görevlileri Sınav Sonuçları EGM'nin Sitesinde


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar Trump'a yönelik suikast girişimini de bildi mi? Trump Suikastını Öngörmüşler mi?


Öteki Gündem

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem