Erzurum’un Türkiye’ye attığı imza: Aşkale Çimento yine ilk 500’de

Erzurum’un Türkiye’ye attığı imza: Aşkale Çimento yine ilk 500’de

Ekonomi 26.06.2024 17:39:46 0
Erzurum’un Türkiye’ye attığı imza: Aşkale Çimento yine ilk 500’de
Tarih: 26.06.2024 17:39 Güncelleme: 26.06.2024 17:39
İstanbul Sanayi Odası tarafından düzenli şekilde açıklanan Türkiye’nin en büyük 500 Sanayi Kuruluşu “İSO İlk 500 2023 Listesi” yayınlandı ve her zaman olduğu gibi Erzurum’un gururu Aşkale Çimento yine listede yerini aldı.
Bir önceki yıla göre 30 sıra birden yukarı yükselerek 334. Sırada yerini alan Aşkale Çimento’nun sağladığı başarı tüm Erzurum sanayicilerine örnek bir hikâyeyi ortaya koyarken, Aşkale Çimento’nun ve bağlı bulunduğu Erçimsan Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik, bu başarıya ilişkin özet bir değerlendirmede bulundu.
Her ne kadar listede 334. Sırada görünse de, aslında Aşkale Grubuna bağlı Kavçim Entegre Çimento Fabrikasının ayrı bir tüzel kişiliği bulunması sebebiyle hesaplamalara dahil edilmediğini, Kavçim’in de dahil edilmesi durumunda 243. sıraya yükselmiş olacağını vurgulayan Yücelik sözlerine şu şekilde devam etti:
“Erçimsan Holding ve Aşkale Çimento bizim için sıradan bir şirket değil. 30 yıllık bir emeğin, bir gönül seferberliğinin meyvesidir. Yüzde yüz yerli ve Türk sermayesine sahip bir şirket olarak bizi pek çok şirketten farklı kılan şey, hayır dualarının üzerine inşa edilmiş bir geçmişe sahip olmamızdır. 30 yıl önce bir fabrika ile çıktığımız yolda, bugün Türkiye’nin en büyük dördüncü çimento üreticisi olarak kimsenin hayal dahi etmeyi düşünmediği bir noktaya geldik. Aşkale Çimento’yu Türkiye’nin 500 Dev şirketi içerisine taşıyabilmiş olmak ve uzun yıllardır bu listede yer alıyor olmak elbette memnuniyet ve gurur veriyor. Listedeki pek çok şirket birden farklı sektördeki faaliyetleriyle ilk 500’e girerken, bizim bunu sadece çimento sektörüyle başarmış olmamız da ayrı bir nokta. Üstelik, Aşkale Grubumuzun listedeki yeri hesaplanırken Kavçim fabrikamız bu hesaplamaya dahil edilmiş olsa, 334 değil de 243. sıraya kadar yükselmiş olacağız.”
Dev 500 Sanayici içerisinde yer alabilen tek Erzurum şirketi olarak Aşkale Çimento’nun yıllardır yakalanmış olduğu bu başarının sebebi sorulduğunda ise, Yücelik şu hususları vurguladı: “Biz Aşkale Çimento’yu bir evlat gibi görüp 30 yıllık emekle büyüttük. Bunu, çıktığımız yolda sırt sırta verdiğimiz hemşerilerimizle birlikte başardık. Az önce ifade ettiğim gibi, bu bir gönül seferberliğiydi ve başarının sırrı da tam olarak budur. Gelecek hayalimizden hiçbir zaman vazgeçmedik, ama günün şartlarını da asla görmezden gelmedik. Ayaklarımız yere basarak attığımız planlı ve stratejik adımlar sayesinde bizim asıl hedefimiz Türkiye’nin ilk 10 Dev Şirketi arasına girebilmek. Bu dediklerimi okuyacak olanların bir kısmı muhtemelen bu hayalimize de güleceklerdir. Ama biz bu konularda tecrübeliyiz. 30 yıl önce gülünen hayallerimiz nasıl bugün tek tek gerçeğe döndüyse, 30 yıl sonra da bugünkü hayallerimizi bir bir alkışlayacakları günler gelecektir. Bu başarı, emekleriyle gece gündüz demeden Aşkale Çimento’yu omuzlarında taşıyan çalışma arkadaşlarımızın sayesinde elde edildi. Çalışma arkadaşlarımızın her birine ve bizlere olan güvenini hiçbir zaman esirgemeyen Erzurumlu kardeşlerime tek tek teşekkür ediyorum.”
Lütfü Yücelik, Erzurum’dan başka bir şirketin de bu listede yer almamış olmasının en büyük üzüntüsü olduğunu belirtirken, ilerleyen yıllarda Erzurum’daki farklı şirketlerle birlikte ilk 500’de yer almanın mutluluğunu yaşama isteğinin en büyük duası olduğunu vurguladı.
Bu başarıların önümüzdeki yıllarda katlanarak büyüyeceğini ümit eden Erzurum halkının, ilerleyen dönemlerde Aşkale Çimento tarafından yapılacak atılımları da merakla beklediği görülüyor.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Iğdır’da öğrenciler floor curling ile tanışıyor


Van Spor

Spor Köyü atletizm pisti inşaatına başlandı


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası: Erzurumspor: 4 - Keçiörengücü: 2


Van Spor

Muş’ta karate antrenmanları hız kesmeden sürüyor


Van Spor

ETÜ 2026 kış oyunlarının şampiyonu oldu


Van Spor

Oltu’ya dev yatırım: Modern spor salonu için imzalar atıldı


Van Spor

Elazığspor’dan seremoni açıklaması


Van Spor

Kars 36 Spor Başkanı Osman Yaşar Uluman görevi bıraktı


Van Spor

24Erzincanspor ailesi iftar sofrasında buluştu


Van Spor

Elazığspor üst üste 2. kez kazandı


Van Spor

Elazığ Valisi Hatipoğlu, iftarda gençlerle buluştu


Van Spor

İstanbul Doğa Sporları Kulübü’nden Süphan Dağı’na kış tırmanışı


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 1 - Şanlıurfaspor: 0


Van Spor

24Erzincanspor yönetimi iftarda basınla buluştu


Van Spor

Deniz Çınar Doğan taekwondoda Türkiye 3’üncüsü


Van Spor

Elazığ’da amatör maçlar ertelendi


Van Spor

Elazığ’da basketbol bölge şampiyonası sona erdi


Van Spor

Avrupa ve dünya şampiyonu Erivan Barut, mezun olduğu okulda öğrencilerle buluştu


Van Spor

Elazığspor’dan 17 Yaş altı taraftarlara ücretsiz bilet


Van Spor

Elazığ’dan 4 büyük başarı


Van Spor

Erzurum GSK araç filosunu güçlendiriyor


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ