Erzurum’un sürgün yeri gösterilmesine tepki

Erzurum’un sürgün yeri gösterilmesine tepki

Genel 2.11.2022 11:41:41 0
Erzurum’un sürgün yeri gösterilmesine tepki
Tarih: 02.11.2022 11:41 Güncelleme: 02.11.2022 11:41
TRT’de yayınlanan Gönül dağı dizisinde Erzurum’un sürgün yeri olarak lanse edilmesi büyük tepki çekti. Yeniden Refah partisi MKYK üyesi ve Erzurum sorumlusu Sadık Çat yayıncı kuruluş TRT ve Gönül dağı dizisinin senaristlerini kınadı.
Dizide Erzurum skandalı!
TRT’de yayınlanan Gönül dağı dizisinde Erzurum’un sürgün yeri olarak lanse edilmesi büyük tepki çekti. Yeniden Refah partisi MKYK üyesi ve Erzurum sorumlusu Sadık Çat yayıncı kuruluş TRT ve Gönül dağı dizisinin senaristlerini kınadı.
TRT’nin sevilen dizisi gönül dağında Belediye Başkanın kızı olan Asuman karakterinin yazılan senaryoda rol icabı çalıştığı kurum tarafından Erzurum a sürgün olarak gönderileceği, ancak dizideki Asuman karakterinin babası, ve aile efradının, Erzurum a tayinin çıkmasını çok kötü bir durum olarak lanse etmesi dizide ekranlara getirildi. Dizinin yayınlanmasının ardından Erzurum’un sürgün yeri olarak lanse edilmesi ile birlikte tepkilerde çığ gibi büyüdü.
Yeniden Refah Partisi MKYK üyesi ve Erzurum Sorumlusu Sadık Çat’ta TRT gibi devletin televizyonunda ve de en çok izlenen dizilerden biri olan Gönül dağı dizisinde Erzurum isminin kötü bir şekilde senaryoya yazılmasına ve yer verilmesine çok sert tepki gösterdi. Çat, "Hem bir siyasi parti temsilcisi olarak hem de bir Erzurumlu olarak dizide Erzurum’un sürgün yeri olarak lanse edilmesini şiddetle kınıyorum. İlimizi bu şekilde gündeme getirmek kimsenin haddine değildir. Erzurum Cumhuriyetin temellerinin atıldığı İl ve Doğunun da sınır taşıdır. Gerek rol icabı gerekse gerçek hayatta ülkemizin kadim şehri Erzurum’u kötü bir yer olarak insanlara aksettiren sorumluları kınıyor, değil Erzurum, Hakkari’den Edirne’ye Sinop’tan Mersine memleketimizin her yeri en az bir İstanbul kadar bir Ankara kadar bir İzmir kadar değerli olduğunu hatırlatmak istiyorum. Başta TRT yetkilileri olmak üzere Dizi yapım şirketi ve senaristlerin başta Erzurum’dan ve tüm izleyicilerden özür dilemelerini bekliyorum" dedi.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığ Gençlik Spor hentbolda 5’te 5 yaptı


Van Spor

24Erzincanspor kendi evinde Ankaragücü’ne 2-0 yenildi


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 1 - Kapadokyaspor: 1


Van Spor

Fenerbahçe, Guendouzi ve Oosterwolde'nin Golleriyle Galatasaray'ı Devirdi ve Süper Kupa'nın Sahibi Oldu!


Van Spor

Erzincan’da Yıldızlar Badminton İl Birinciliği tamamlandı


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor güçlü bir yapılanmayla yoluna devam edecek


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’da yönetim değişikliği


Van Spor

Gençler Güreş Müsabakaları Elazığ’da sürüyor


Van Spor

İnönü Üniversitesi Basketbol takımı şampiyon oldu


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un olağanüstü genel kurul toplantısı yarın yapılacak


Van Spor

Hakkari’de Küçükler Voleybol İl Birinciliği sona erdi


Van Spor

GSİM 2025’de 540 milyonluk yatırımla rekora koştu


Van Spor

Atatürk Üniversitesi Vakıf Okulları küçük kızlar voleybol takımı il üçüncüsü oldu


Van Spor

Elazığspor’da yeni transferlerin forma numaraları belli oldu


Van Spor

Elazığspor, 4 transferini açıkladı


Van Spor

Çakmur şampiyon atletleri ödüllendirdi


Van Spor

Şehriban Günata Anadolu Lisesi, Malatya’yı bölge müsabakalarında temsil edecek


Van Spor

Galatasaray, Trabzonspor'u 4-1 Mağlup Ederek Süper Kupa Finali'ne Yükseldi!


Van Spor

Serdal Adalı’dan Elazığ Medilines Hospital’a teşekkür mesajı


Van Spor

Vali Ahmet Karakaya, kayak il birinciliği müsabakalarında sporcularla buluştu


Van Spor

Hazırlık maçı: Elazığspor: 3 - Kırklarelispor: 2


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ