Erzurum’un güçlü kadınları dayanışma sofrasında buluştu

Erzurum’un güçlü kadınları dayanışma sofrasında buluştu

Genel 19.10.2025 09:52:19 0
Erzurum’un güçlü kadınları dayanışma sofrasında buluştu
Tarih: 19.10.2025 09:52 Güncelleme: 19.10.2025 09:52
Erzurum’da sağlık, medya, eğitim ve iş dünyasının öncü kadınları, Op. Dr. Demet Say Kömeç’in ev sahipliğinde düzenlenen özel bir davette bir araya geldi. Kadın girişimciliğini, üretimi ve dayanışmayı merkezine alan buluşma, kentte geniş katılımla gerçekleştirildi.
Op. Dr. Demet Say Kömeç, şehre kazandırdığı özel hastane ve işletmesiyle sağlık ve sosyal alanlarda yaptığı çalışmalarla dikkat çekti. Etkinlik boyunca konuklarıyla tek tek ilgilenen Kömeç, kadınların toplumsal dönüşümdeki rolüne değindi.
Kömeç konuşmasında, "Kadın emeği toplumun vicdanıdır. Biz kadınlar hem üretir, hem iyileştirir, hem de umut oluruz. Erzurum gibi köklü bir şehirde kadın girişimcilerin birbirine destek olması çok kıymetlidir. Sağlıkta, eğitimde, medyada, ticarette ve sanatta kadınların varlığı şehrin gelişimine katkı sağlar. Kadın dayanışması sadece bir kavram değil, bir yaşam biçimidir. Kadınlar yan yana geldikçe şehir nefes alır, üretim artar, başarı çoğalır" ifadelerini kullandı.
Kömeç ayrıca medya alanında kadın temsiline dikkat çekerek, "Medya kadın elinde güçlü bir araçtır. Kadın kaleminin zarafeti, toplumun sesi ve vicdanı olur. Erzurum’da kadın gazetecilerin, yazarların ve basın emekçilerinin varlığı bizim için bir gurur kaynağıdır" dedi.
Etkinliğe katılan Dadaş Kızları Platformu Başkanı Zuhal İspirli, kadın dayanışmasının sosyal ve ekonomik kalkınmadaki önemine vurgu yaptı. İspirli konuşmasında, "Erzurum’da kadınların üretkenliği ve sosyal hayattaki görünürlüğü her geçen gün artmaktadır. Medya, iş ve eğitim dünyasında güçlü kadınların yer alması bizleri gururlandırmaktadır. Bu tür etkinlikler kadın girişimciliğini destekleyici niteliktedir" ifadelerini kullandı.
Programda davetliler arasında Erzurum’un tanınmış simaları, akademisyenler, gazeteciler ve iş insanları yer aldı.
Etkinlik, dostane sohbetler, canlı müzik ve paylaşımlar eşliğinde sona erdi.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Turkcell Kadın Futbol Süper Ligi: Hakkarigücü: 0 - Fenerbahçe: 2


Van Spor

Beşiktaş’ta Flaş Gelişme! Ersin Destanoğlu ve Necip Uysal’a Tedbir Kararı Kaldırıldı


Van Spor

Muş Lalezar Spor, ilk yarıyı galibiyetle tamamladı


Van Spor

İbrahim Hacıosmanoğlu: "Adaletten taviz vermeyeceğiz"


Van Spor

Ersin Destanoğlu: "Federasyonumuz ismimizi lekeleme çabasına girmiş"


Van Spor

Kırşehirspor’un eski başkanı Bıçakçı’dan şok iddia: "Almanya’da bana milyonluk şike teklifi yapıldı"


Van Spor

Korkut’ta okçuluk antrenmanları yoğun katılımla sürüyor


Van Spor

Elazığspor: "Gelişmeler kulübümüz tarafından izlenmekte"


Van Spor

Erzincan Belediyesi Birimler Arası Halı Saha Futbol Turnuvası sona erdi


Van Spor

Erzincanlı milli sporcu Afal’dan Türkiye rekoru


Van Spor

24 Erzincanspor’dan bahis soruşturmasıyla ilgili açıklama


Van Spor

Elazığspor’dan 5 futbolcu PFDK’ya sevk edildi


Van Spor

Zirvede puan farkı 1'e indi! Fenerbahçe evinde hata yapmadı


Van Spor

Curling milli takımı Prag’da ikinci oldu


Van Spor

Elazığ Gençlik ve Spor Kulübü’nden 5 şampiyonluk, 11 madalya


Van Spor

Kick Boks Milli Takımı Erzurum’da


Van Spor

Kocaelispor, Galatasaray'ı Devirdi! Süper Lig'de Tarihi Sürpriz: 1-0


Van Spor

Nesine 3.Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 2 Hacettepe A.Ş. Türk Metal 1963 Spor: 3


Van Spor

Osman Özköylü: "Bir hakem çıkıp bizim geleceğimizle oynayamaz"


Van Spor

Serkan Özbalta: "Bütün amacımız bu takımın ilk 7’nin içinde olabilmesi"


Van Spor

TFF 3. Lig: 12 Bingölspor: 2 - Diyarbekirspor:0


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ