Erzurumspor FK - Çorum FK maçının ardından

Erzurumspor FK - Çorum FK maçının ardından

Van Spor 9.04.2025 17:57:59 0
Erzurumspor FK - Çorum FK maçının ardından
Tarih: 09.04.2025 17:57 Güncelleme: 09.04.2025 17:57
Trendyol 1. Lig’in 33. haftasında oynanan Erzurumspor FK-Çorum FK maçının ardından teknik direktörler açıklamalarda bulundu.
Trendyol 1. Lig’in 33. haftasında Erzurumspor FK, sahasında karşılaştığı Çorum FK ile 1-1 berabere kaldı. Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında Ezrurumspor Teknik Direktörü Hakan Kutlu ile Çorum FK Teknik Direktörü Tuncay Şanlı açıklamalarda bulundu. Hakan Kutlu, kazanmak için sahaya çıktıklarını ifade ederek, "Maça gelince, tabii ki kazanmak istediğimiz bir maçtı. Kazandığımız takdirde, lig ikincisiyle aramızdaki puan farkını koruyacak ve onların akşamki maçını bekleyecektik. Aslında ilk yarı, pozisyon anlamında çok zengin olmasa da gol girişimi açısından birçok pozisyon vardı. 90 dakika kontrol bizdeydi. Rakibimiz ikinci yarıda oyunun belli bölümlerinde oyuna ortak oldu. Birkaç geçiş yaptılar. Zannediyorum, tek attıkları şut da kalemize gol oldu" dedi.

"Eğer ikincilik hedefi gerçekleşmezse, üçüncü olarak doğrudan finale kalmak istiyoruz"
Maç boyunca rakibe pozisyon vermediklerini söyleyen Kutlu, açıklamasını şöyle sürdürdü:
"Bolca gol girişimimiz vardı. Bu yönüyle bakıldığında, ilk yediğimiz gol bizi biraz olumsuz etkiledi. Olumsuz tarafından bakarsak, akşamki rakibimizin yapacağı maçın sonucunu bekleyeceğiz. Bu maç, rakibimiz tarafından kazanılırsa, bizi biraz daha hedefimizden uzaklaştırabilir. Olumlu tarafından bakarsak, play-off içinde yer alan ve yeni hocasıyla birlikte son 5 maçtır yenilmeyen, bu maçların ikisini ya da üçünü kazanan, her maçtan puan çıkaran güçlü bir takıma karşı oynadık. Play-off içinde yer alan, hedefleri olan, dirençli bir takımla oynadık. Bu maçı kaybetmiş olsaydık, bizim için çok büyük sıkıntı olurdu. Beraberliğe çok üzüldük. Ancak ligin kalan maçlarında alınacak her puan çok önemli. Play-off içinde kalabilmek ve üst sıralarda yer almak büyük önem taşıyor. Eğer ikincilik hedefi gerçekleşmezse, üçüncü olarak doğrudan finale kalmak istiyoruz."

"Madem bu kadar isteniyor Süper Lig, bugün neden tribünde sadece 100 kişi vardı?"
Kutlu, tribünden gelen serzenişlerle ilgili olarak da, "Madem bu kadar isteniyor Süper Lig, bugün neden tribünde sadece 100 kişi vardı? Taraftarın verdiği enerji, geçmişte yaşadığımız zor süreçleri atlatmamızda çok etkili oldu. Özellikle iç sahadaki maçlarda verdikleri destek, takımın direncini artırıyor. Şampiyonluk isteniyorsa, sayıyı artırıp iç saha maçlarında daha fazla destek vermelerini bekliyoruz. Gelen takıma bir atmosfer oluşturmak çok önemli" diye konuştu.


Şanlı: "Mücadele anlamında zor geçeceğini biliyorduk"
Çorum FK Teknik Direktörü Tuncay Şanlı ise kaybetmeme alışkanlığının önemli olduğunu ifade ederek, "Şu anda kaybetmedik, çok fazla bir şey söylemek istemiyorum çünkü futbol bir oyundur. Oyuncuları burada izleyenler açısından o kadar kötüydü ki oyun adına bir şey çıkmadı. Mücadele anlamında zor geçeceğini biliyorduk. Duran toplarda etkili olan bir rakibimiz vardı ama oyuncu grubunu mücadelelerinden dolayı tebrik ettim. Skordan bağımsız olarak her zaman onlardan mücadele etmelerini istiyorum. Öncelik mücadele, sonra zaten oyunumuzu oynarız. Ama bugün sahaya baktığımızda oyun adına çok fazla yorum yapmak istemiyorum. Eleştirdiğimizde her şeyin üstü kapanıyor. Açıkçası bu şartlarda, bu imkanlarda ne oyuncular keyif alır ne de izleyenler. Biraz bunun altını çizmek istedim. Yoksa kazanırsınız, kaybedersiniz, bunda bir sorun yok. Hedefe ulaşmak için mücadele gösterirsiniz. Fakat bu oyun, iyi zeminde, iyi şartlarda oynandığında hem oyuncular keyif alır hem de izleyenler. Hedef, play-off’un içinde olmak. Çünkü play-off’un içinde olduğunuzda her an her şey olabilir. Konsantrasyon ve psikolojik anlamda sahada iyi durursanız istediğiniz hedefe ulaşırsınız. Bizim hedefimiz, geldiğimizden beri kalmak. Şu anda çok yakın bir konumdayız. Her hafta sıralama değişebiliyor, hemen altımızda büyük bir mücadele var. Herhalde yıllardır böyle bir puan sıralaması olmamıştır" ifadelerini kullandı.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

TFF 2. Lig: Elazığspor: 1 - Şanlıurfaspor: 0


Van Spor

24Erzincanspor yönetimi iftarda basınla buluştu


Van Spor

Deniz Çınar Doğan taekwondoda Türkiye 3’üncüsü


Van Spor

Elazığ’da amatör maçlar ertelendi


Van Spor

Elazığ’da basketbol bölge şampiyonası sona erdi


Van Spor

Avrupa ve dünya şampiyonu Erivan Barut, mezun olduğu okulda öğrencilerle buluştu


Van Spor

Elazığspor’dan 17 Yaş altı taraftarlara ücretsiz bilet


Van Spor

Elazığ’dan 4 büyük başarı


Van Spor

Erzurum GSK araç filosunu güçlendiriyor


Van Spor

Elazığspor - Şanlıurfaspor maç biletleri satışta


Van Spor

Elazığ’da suda nefes kesen mücadele sona erdi


Van Spor

Fenerbahçe, Kasımpaşa Maçında 90+11'de Yıkıldı! Zirve Fırsatı Kaçtı


Van Spor

Çakmur’dan stadyum açıklaması


Van Spor

Elazığspor’da Erkan Sözeri galibiyetle başladı


Van Spor

Beşiktaş, Göztepe'yi Farklı Geçerek Süper Lig'de Puanını 3'e Çıkardı


Van Spor

Erzurumspor FK - Serikspor maçının ardından


Van Spor

Kars 36 Spor: 2 Doğubayazıt Spor: 1


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 1 - 68 Aksaray Belediyespor: 1


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 1 - Diyarbekirspor: 0


Van Spor

Trendyol 1. Lig Erzurumspor FK: 4 - Serikspor: 0


Van Spor

Hakkârili sporculardan büyük başarı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ