Erzurum’da yaşlı il çalıştayı düzenlendi

Erzurum’da yaşlı il çalıştayı düzenlendi

Genel 14.08.2025 14:40:19 0
Erzurum’da yaşlı il çalıştayı düzenlendi
Tarih: 14.08.2025 14:40 Güncelleme: 14.08.2025 14:40
Yaşlı bireylerin yaşam kalitesinin artırılması ve aktif yaşlanma politikalarının geliştirilmesi amacıyla, 2. Yaşlılık Şurası Erzurum İl Yaşlı Ön Çalıştayı Engelsiz Yaşam Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi ev sahipliğinde gerçekleştirildi.
Çalıştay, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Açılış konuşmasını yapan Aile ve Sosyal Hizmetler Şube Müdürü Cevat Çimen, yaşlı bireylerin toplumsal hafızanın taşıyıcıları olduğunu belirterek, "Yaşlılarımızın tecrübelerini genç kuşaklara aktarmak, toplumumuzun geleceğini güvence altına almak demektir." dedi.
"Akil Yaşlı" unvanıyla davet edilen Erzurum Kalkınma Vakfı Başkanı Erdal Güzel ise yaşlılığın bir yük değil, toplum için rehber olduğunu vurguladı. Güzel, "Hayat yolculuğunun her anında biriktirdiğimiz tecrübeler, gençler için pusuladır. Yaşlılarımıza sahip çıkmak, geleceğimize sahip çıkmaktır." ifadelerini kullandı.
Vali Yardımcısı Didem Dinç Özay, konuşmasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın "İnsanı yaşat ki devlet yaşasın" anlayışını hatırlatarak, bu ilkenin sadece gençleri değil, ömrünü millet için harcamış, bilgi ve tecrübeleriyle topluma yön vermiş büyükleri de korumayı ve onurlandırmayı gerektirdiğini söyledi.
Erzurum Valiliği ve Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’nün bu vizyon doğrultusunda aktif ve sağlıklı yaşlanma, yaşlı dostu şehirler ve hak temelli sosyal hizmetler alanında çalışmalar yürüttüğünü belirten Özay, büyüklerin yaşam kalitesini yükseltmeyi, sosyal hayata katılımlarını artırmayı ve huzurlu bir yaşlılık dönemi geçirmelerini hedeflediklerini dile getirdi.
Yaşlı bireylerin sadece dünün şahitleri değil, yarının yol göstericileri olduğunu vurgulayan Özay, "Onlar, kültürümüzün hafızası, ailemizin çınarlarıdır. Büyüğüne hürmet etmeyen, küçüğünden vefa göremez. Bu nedenle bugün burada yapılacak tüm görüşmeler, Erzurum’un geleceği için değerli bir yol haritası olacaktır" dedi.
Özay, çalıştayda ortaya çıkacak fikirlerin yaşlı bakım hizmetlerinden sosyal katılım projelerine, kültürel mirasın korunmasından sağlık hizmetlerinin güçlendirilmesine kadar pek çok alanda somut adımların önünü açacağını belirterek, "Ortak akıl ve iş birliğiyle, büyüklerimizin huzurunu önceleyen politikalar üreteceğiz. Bu anlamlı organizasyona katkı sunan tüm kurum ve kuruluşlara, fikir ve önerileriyle çalıştayımıza değer katacak uzmanlarımıza, akademisyenlerimize ve en önemlisi, bu salonda bizlerle olan kıymetli büyüklerimize teşekkür ediyorum. Yaşlılarımızın huzuru, toplumun vicdanıdır. Onların mutluluğu, milletimizin onurudur" diye konuştu.
Çalıştayın ikinci bölümünde katılımcılar Aile ve Yaşlılık, Yaşlı Bakım Hizmetleri ve Aktif Yaşlanma başlıklarında masa çalışmaları yaptı. Oturumlarda, bakım hizmetlerinin çeşitlendirilmesi, aile içi dayanışmanın güçlendirilmesi, sosyal hayata katılımın artırılması ve dijital becerilerin geliştirilmesi gibi konularda öneriler sunuldu.
Programa Erzurum Vali Yardımcısı Didem Dinç Özay, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü yöneticileri, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, sivil toplum örgütü yetkilileri, akademisyenler, yaşlı bakım hizmetlerinde görev yapan personel ve çok sayıda davetli katıldı.
Program, katılımcılara Teşekkür Belgesi takdimiyle sona erdi.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

24Erzincanspor’da ekonomik kriz


Van Spor

Yeni Malatyaspor’a ‘sportmenliğe aykırı hareket’ sevki


Van Spor

TFF, Bundesliga Yıldızı Mert Kömür'ü Milli Takım İçin İstihbarat Çalışmasına Aldı


Van Spor

FIFA’dan Yeni Malatyaspor’a puan silme cezası


Van Spor

Ağrı Aile ve Sosyal Politikalar, mali nedenlerle Kadınlar 2. Ligi’nden çekilme kararı aldı


Van Spor

Muşspor Başkanı Cengiz’den hakem yönetimine sert tepki


Van Spor

Vali Aydoğdu, sporcuları makamında ağırladı


Van Spor

Elazığspor - Karaman FK maçı biletleri satışta


Van Spor

Arıcak’ta dama turnuvası başladı


Van Spor

Yeni Malatyaspor kalesini gole kapatamıyor


Van Spor

Atlı cirit ön eleme müsabakaları Erzincan’da yapıldı


Van Spor

Fenerbahçe Samsunspor Engeline Takıldı: 19 Mayıs'ta Golsüz Beraberlik


Van Spor

Iğdır FK - İstanbulspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 2 - İstanbulspor: 1


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 2- Aliağa Futbol Kulübü: 2


Van Spor

Yeni Malatyaspor 1- Somaspor 7


Van Spor

Bingöllü milli atletten Balkan Şampiyonası’nda bronz madalya


Van Spor

Galatasaray ve Beşiktaş'tan Heyecan Dolu Derbi: Rams Park'ta Skor 1-1


Van Spor

İngiliz Futbol Efsanesi Lineker, Galatasaray'ın Yıldızı Osimhen'den Özür Diledi


Van Spor

Korkut’ta tenis antrenmanları sürüyor


Van Spor

Elazığspor Asbaşkanı Şerifoğulları’na ceza


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ