Erzurum’da şehit aileleri ve gazilere yeni hizmet binası

Erzurum’da şehit aileleri ve gazilere yeni hizmet binası

Genel 22.11.2025 11:37:54 0
Erzurum’da şehit aileleri ve gazilere yeni hizmet binası
Tarih: 22.11.2025 11:37 Güncelleme: 22.11.2025 11:37
Emniyet Teşkilatı Vazife Malulü ve Şehit Aileleri Vakfı (EMŞAV) Erzurum Hizmet Binası, Erzurum Valisi Mustafa Çitçi’nin katılımı ile gerçekleştirilen törenle hizmete girdi.
"Kahramanlıklarıyla geçmişimize sahip çıkan bir toplumuz"
Kurdela kesimi öncesi konuşma yapan ’Şehit Polis Memuru Abadulkadir Güngör’ün Babası, EMŞAV Doğu Anadolu Bölge Başkanı Muktedir Güngör, "1998 yılında şehit ailelerimiz ve gazilerimiz tarafından İçişleri Bakanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü desteğiyle dernek olarak kurulmuş 2011 yılında Vakıf statüsü almıştır. Emniyet teşkilatında görevli iken görevinin etkisi ve tesiri ile hayatını kaybeden şehit polislerimizin kutsal emanetleri olan aileleri ile vazife malulü olan gazilerimizin, her bir şehit ve gazi adayı olan polislerimizin her konuda yanındadır. Şehitlerimiz bizim gururumuz, kahramanlarımız. Ülkemizin en güzel yanı birlik ve beraberliğimizdir. Biz kahramanlıklarıyla geçmişimize sahip çıkan bir toplumuz. Hem hukuki hem de maddi manevi olarak hizmet vermektedir. Şehit ailelerimiz , gazilerimiz ve polisimiz için sosyal içerikli proje çalışmalarımız aynı çatı altında paylaşacağız. Kahraman Şehitlerimizi minnetle rahmetle şükranla anıyoruz. Allah Devletimize Milletimize Zeval Vermesin. Hizmet binamızın hayırlara vesile olması temennisi ile EMŞAV adına katılımınızdan dolayı teşekkür ediyorum’’ dedi.
"Bu vatanın asli sahipleri şehitlerimizdir"
Açılışta konuşan Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, derneğin uzun süredir bir hizmet binası arayışı içerisinde olduğunu belirterek, "Şehitlerimiz, bu toprakların tapusunu canlarıyla mühürlemişlerdir. Bu vatanın asli sahipleri şehitlerimizdir. Onlar bu toprakların tapusunu canlarıyla mühürlemiş olanlardır. Milletimize armağan ettikleri bu emanetin kıymetini bilmek hepimizin boynunun borcudur. Hem Doğu Anadolu Bölge Başkanlığı’nın hem de İl Başkanlığı’nın Palandöken Belediyemizin tahsisiyle bu binada faaliyete geçmesi herkese hayırlı olsun. İnşallah terörsüz Türkiye süreciyle birlikte burada güzel faaliyetler yürütülecek. Şehit ailelerimiz, gazilerimiz bu çatı altında bir araya gelip; dayanışma ve yardımlaşma içerisinde bu binayı güzel işlerde kullanacaklar’’ diye konuştu.
EMŞAV Erzurum İl Başkanı Mikail Akpınar ise törende yaptığı konuşmada vakfın şehit ve gazi aileleri için yürüttüğü faaliyetlere değinerek yeni hizmet binasının bu çalışmalara güç katacağını ifade etti.
Açılışa, Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, Erzurum Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcısı Ünal Bingül, Palandöken Belediye Başkanı Muhammet Sunar, Polis Meslek Yüksek Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Özdemir, Emniyet Müdürü Onur Karaburun, Erzurum İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Hakan Uğurlu, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Zafer Aynalı, AK Parti Erzurum İl Başkanı Av. İbrahim Küçükoğlu, EMŞAV Erzurum İl Başkanı Mikail Akpınar, şehit yakınları ile gaziler katıldı.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığspor’dan olaylara ilişkin açıklama


Van Spor

Hakkari’de karlar üzerinde ilk adımlar


Van Spor

Güreşte Elmira Yasin Türkiye Şampiyonu oldu


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 4 - İnegölspor: 2


Van Spor

Karslı atletler Avrupa Kros Şampiyonası’nda altın madalya için koçacak


Van Spor

TFF, Yeni Malatyaspor’u hükmen mağlup saydı


Van Spor

Malatya’da spor tesislerinin hizmet kalitesi değerlendirildi


Van Spor

Erzurum’da Basketbol hakem kursu açıldı


Van Spor

Malatya Büyükşehir’den amatöre 43 milyonluk yatırım


Van Spor

Ağrı’da taekwondo çalışmaları geleceğin sporcularını yetiştiriyor


Van Spor

Oltulu liseliler bilek güreşinde rakiplerine geçit vermedi


Van Spor

Sakaryasporlu Kaleci Yunus Emre Tekoğul'un "İlla Ki Gol Yerim Ben" Mesajlarıyla Tutuklanması Şike Soruşturmasını Alevlendirdi


Van Spor

Elazığ Belediyespor Kadın Voleybol Takımı, deplasmandan galibiyetle ayrıldı


Van Spor

Teknik Direktör Adem Çağlayan: "Kötü günler geride kalacak"


Van Spor

Çakmur’dan spor tesislerinde çalışan personele teşekkür belgesi


Van Spor

Yeni Malatyaspor’a ‘talimatlara aykırı hareket’ sevki


Van Spor

Yeni Malatyaspor’dan geriye kusursuz stat zemini kaldı


Van Spor

Korkmaz kardeşlerden çifte başarı


Van Spor

Erzincan’da cirit gösterisine davet


Van Spor

Havalı silahlar seçmelerinde Erzincan rüzgârı


Van Spor

Malatya’dan 7 sporcu milli takım kampına gitmeye hak kazandı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ