Erzurum’da saklı bir cennet: Bozburun Yarımadası

Erzurum’da saklı bir cennet: Bozburun Yarımadası

Genel 4.10.2023 09:41:02 0
Erzurum’da saklı bir cennet: Bozburun Yarımadası
Tarih: 04.10.2023 09:41 Güncelleme: 04.10.2023 09:41
Erzurum’un saklı kalmış ve ziyaretçilerini adeta büyüleyen Tortum Gölü manzarası ile Bozburun Yarımadası akıllara Hint Okyanusu’ndaki Maldiv Adaları’nı getiriyor.
Erzurum’dan Karadeniz’e geçiş güzergahı üzerinde bulunan Tortum Gölü ve yanı başındaki yarımada, bugünlerde görüntüsüyle ziyaretçilerini adeta büyülüyor. Tortum Gölü kenarında ve Uzundere ilçesine bağlı Balıklı Mahallesi’nde bulunan Bozburun Yarımadası, suların azalmasıyla birlikte renkli ve çekici manzaraları da beraberinde getirdi.

Mutlaka turizme kazandırılmalı
Her mevsim farklı bir güzelliğe ve renklere bürünen Tortum Gölü, 8 kilometre uzunluğuyla ortalama bin metre genişliğiyle dikkat çekiyor. Göl ortasına kadar uzanan yarımada ise, kampçıları ve doğa gezginlerini cezbediyor. Balıklı Mahallesi Muhtarı Selçuk Güner, köylerindeki yarımadanın ülkemizde az rastlanan özelliklere sahip olduğunu ifade ederek, “Buranın turizme kazandırılması ve değerlendirilmesi bizim için önemli. Şu anda burası keşfedilmeyi bekliyor. Bozburun Yarımadası birçok su sporuna elverişli. Dört mevsim buraya gelme ve kalma imkanı var” dedi.

Türkiye’nin en büyük şelalesi buradan doğuyor
Tortum Gölü, Erzurum’un Uzundere ilçesi sınırlarında Tortum Çayı üzerinde 18. yüzyılda oluşmuş bir heyelan set gölü. Kemerlidağ yamacından kopan kalker blokları çayın önünü kapatmış, yaklaşık 50 metre yüksekten düşen sular Tortum Şelalesi’ni oluşturmuştur. Heyelan setinin arkasında 8 kilometre büyüklüğünde, 100 metre ile bin metre arasında genişliği sahip göl oluşur. Gölün denizden yüksekliği bin metre, derinliği yaklaşık 100 metre. Balıklı köyü yakınında ve göle uzanan yarımada ile gölün çevresindeki ağaçlı alanlar mesire yeri olarak kullanılıyor. Balıklı köyü önlerinde göle doğru uzanan Bozburun Yarımadası turistlerin ve kamp severlerin önemli uğrak yerlerinden birisi. Tortum Gölü’nün güney ucunda küçük bir kuş cenneti de bulunuyor. Yırtıcı kuşların uğrak yeri olan gölün bulunduğu vadide, Türkiye’nin dört akbaba türünü de görmek mümkün.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Fenerbahçe Samsunspor Engeline Takıldı: 19 Mayıs'ta Golsüz Beraberlik


Van Spor

Iğdır FK - İstanbulspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 2 - İstanbulspor: 1


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 2- Aliağa Futbol Kulübü: 2


Van Spor

Yeni Malatyaspor 1- Somaspor 7


Van Spor

Bingöllü milli atletten Balkan Şampiyonası’nda bronz madalya


Van Spor

Galatasaray ve Beşiktaş'tan Heyecan Dolu Derbi: Rams Park'ta Skor 1-1


Van Spor

İngiliz Futbol Efsanesi Lineker, Galatasaray'ın Yıldızı Osimhen'den Özür Diledi


Van Spor

Korkut’ta tenis antrenmanları sürüyor


Van Spor

Elazığspor Asbaşkanı Şerifoğulları’na ceza


Van Spor

Fenerbahçe, Fransız ekibi Nice’i İstanbul’da 3. kez yendi


Van Spor

Erzurumspor’da borç engeli tamamen kalktı


Van Spor

Çıran’dan sağduyu çağrısı


Van Spor

Galatasaray - Beşiktaş derbisini Yasin Kol yönetecek


Van Spor

Erzurumspor FK, Vanspor FK maçının hazırlıklarını sürdürdü


Van Spor

Osimhen geri döndü! Galatasaray'dan tek golle tarihi zafer


Van Spor

Elazığspor’da Mustafa Sarıgül dönemi


Van Spor

Teknik Direktör Fırat Gül: "Elazığspor’a başarılar diliyorum"


Van Spor

Elazığspor’da Fırat Gül’le yollar ayrıldı


Van Spor

2026 Snowboard Dünya Kupası yeniden Erzurum’da


Van Spor

Elazığlı güreşçi Balkan Şampiyonasında


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ