Erzurum’da nitelikli işgücü yetiştirme programı için işbirliği protokolü imzalandı

Erzurum’da nitelikli işgücü yetiştirme programı için işbirliği protokolü imzalandı

Genel 25.11.2024 14:32:56 0
Erzurum’da nitelikli işgücü yetiştirme programı için işbirliği protokolü imzalandı
Tarih: 25.11.2024 14:32 Güncelleme: 25.11.2024 14:32
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) arasında 23 Eylül 2024 tarihinde imzalanan “Nitelikli İşgücü Yetiştirme Programı İşbirliği Protokolü” çerçevesinde Erzurum’da gerçekleştirilen törende protokol resmen imzalandı.
Bu kapsamda, Atatürk Üniversitesi, Erzurum Teknik Üniversitesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile İŞKUR’un işbirliğinde teorik ve pratik eğitimlerin birleştirildiği mesleki eğitim programlarının düzenlenmesi hedefleniyor. Kamu ve özel sektör işbirliğinde yürütülecek bu eğitimler, Erzurum’da işgücü piyasasının ihtiyaç duyduğu nitelikli işgücünün yetiştirilmesine katkı sağlayacak.
Törende konuşan Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, protokolün işleyişine dair önemli detaylar paylaştı. Çiftçi, işverenlerin taleplerini Erzurum Ticaret ve Sanayi Odasına (ETSO) yazılı olarak ileteceklerini belirterek, gelen başvuruların ETSO, Ticaret Borsası ve Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğünden oluşturulan İl Çalışma Grubu tarafından değerlendirileceğini ve uygun görülen mesleklerde eğitim programlarının başlatılacağını açıkladı.
Vali Çiftçi, program sürecine dair şunları söyledi: “Eğitim süresi azami 160 fiili gün olacak ve katılımcılara asgari ücret düzeyinde ödeme yapılacaktır. Bu süre zarfında, katılımcıların genel sağlık sigortası ve iş kazası meslek hastalıkları primleri İŞKUR tarafından karşılanacaktır. Şu an 27 firmanın yaklaşık olarak 500 kişilik talebi mevcut olup, en kısa zamanda komisyon değerlendirmelerini tamamlayarak programları başlatmayı planlıyoruz.”
Vali Çiftçi, devletin bu süreçte eğitim maliyetlerini üstleneceğini ve eğitim sonrası katılımcıların ilgili firmalarda istihdam edileceğini de sözlerine ekledi. Protokolün Erzurum’a, işverenlere ve işgücü piyasasına hayırlı olması temennisinde bulundu.
Protokol imza törenine, Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi’nin yanı sıra, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hacımüftüoğlu, Erzurum Teknik Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Naim Ürkmez, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Saim Özakalın, Ticaret Borsası Genel Sekreteri Ensar Korucuk, İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Yıldız, İŞKUR İl Müdürü Abdulkadir Mutlu ve 2. OSB Müdürü Fırat Karakaya katıldı.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Kars’ı gururlandıran başarı: Şampiyon takım yarı finalde


Van Spor

Elazığspor’da Erkan Sözeri etkisi


Van Spor

ETÜ’lü Bingül kardeşler, Zihinsel Engelliler Dünya Kayak Şampiyonası’nda 6 madalya kazandı


Van Spor

Nesine 2. Lig: Elazığspor: 3 - Beykoz Anadolu: 1


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor: 5 - Kahramanmaraş İstiklal Spor: 1


Van Spor

Bulanık’ta gençler spora kazandırılıyor


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 3 - Osmaniyespor: 2


Van Spor

Meşaleler Dadaşların özel gururları için yandı


Van Spor

Erzurum, Avrupa’nın en prestijli üniversite spor organizasyonuna ev sahipliği yapacak


Van Spor

AK Parti’den bin taraftara maç bileti hediyesi


Van Spor

Erzurum "Spor Şehri" unvanı ve tesis vizyonu ile EUSA 2028’e ev sahipliği yapacak


Van Spor

Elazığspor 59 yaşında


Van Spor

Başkan Sekmen; "Erzurum sadece kışın değil, sporun, gençliğin ve geleceğin de merkezi"


Van Spor

EUSA 2028, Erzurum’da düzenlenecek


Van Spor

Ova Beyleri tribünlerden süresiz çekildiğini açıkladı


Van Spor

Muş’ta futbol antrenmanları sürüyor


Van Spor

Elazığspor hata yapmak istemiyor


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un 26. hafta konuğu Osmaniyespor


Van Spor

Iğdır FK - Çorum FK maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 0 - Çorum FK: 2


Van Spor

Vali Taşolar tribünde taraftarlarla omuz omuza tezahürat yaptı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ