Erzurum’da "Kahraman ailemle kitap okuyorum" programı

Erzurum’da "Kahraman ailemle kitap okuyorum" programı

Genel 10.04.2025 16:40:53 0
Erzurum’da
Tarih: 10.04.2025 16:40 Güncelleme: 10.04.2025 16:40
2025 yılının Aile Yılı ilan edilmesi kapsamında Erzurum Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen "Kahraman Ailemle Kitap Okuyorum" etkinliği anlamlı ve duygu yüklü anlara sahne oldu. Erzurum İl Halk Kütüphanesi’nde gerçekleştirilen programa şehit aileleri, gaziler, şehit yakınları, gaziler derneklerinin temsilcileri ve çocuklar katıldı.
Etkinlik, sadece bir okuma faaliyeti değil; nesiller arası bağların kitap sayfalarında örüldüğü, duyguların ortak cümlelerde buluştuğu bir vefa buluşması oldu.
Program sırasında basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Erzurum Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Hasan Aykut, etkinliğin önemine dikkat çekerek şunları söyledi: "Aile; bizi biz yapan, kimliğimizi oluşturan, değerlerimizi yaşatan en güçlü bağdır. Her bir şehidimizin arkasında bir dua, bir fedakârlık, bir hikâye var. Bugün burada çocuklarımızla birlikte aynı masada kitap okuyarak, geçmişten bugüne köprü kuruyoruz. Okunan her sayfa, aslında bir milletin hafızasında yer etmiş kahramanlıkların satırlara dökülmüş halidir. Biz, aile kavramını sadece kan bağıyla sınırlamıyor; değerler, inançlar, ortak acılar ve umutlarla güçlenen bir bağ olarak görüyoruz. Bugünkü program da bu anlayışın çok özel bir yansımasıdır. Her ailenin kendi içinde bir kahramanı vardır ve biz bu kahramanlıkları geleceğe taşımak istiyoruz."
Program boyunca şehit aileleri, gaziler, dernek temsilcileri ve çocuklar aynı masada bir araya gelerek aynı kitabı okudu. Ortak okuma sırasında kimi zaman gözler doldu, kimi zaman kahramanlık dolu cümleler yankılandı.
Etkinlik sonunda çocuklara mikrofon uzatılarak duygu ve düşünceleri alındı. Çocuklar, kitapların kahramanlık hikâyeleriyle kendi ailelerinin fedakârlıkları arasında bağ kurduklarını ifade ederken, bir çocuk "Bugün burada hem kitap okuduk hem de gerçek kahramanlarla tanıştık" sözleriyle duygularını dile getirdi.
Toplu fotoğraf çekimiyle ölümsüzleşen "Kahraman Ailemle Okuyorum" etkinliği; sadece kitap değil, aynı zamanda minnettarlık, birlik ve umut okunduğu bir gün olarak hafızalara kazındı.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

TFF 2. Lig: Elazığspor: 1 - Karacabey Belediyespor: 2


Van Spor

Erzurumspor FK - Adana Demirspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 7 - Adana Demirspor: 0


Van Spor

Malatya’da okul sporları tırmanış yarışmaları tamamlandı


Van Spor

Tekmanlı minik eskrimcilerden başarılı sonuçlar


Van Spor

Röveşata golünün kahramanları ödüllendirildi


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’dan toplu imza töreni


Van Spor

Iğdır FK - Ümraniyespor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 1 - Ümraniyespor: 1


Van Spor

Elazığ’da ‘Sağlıklı Yaşam’ kültürü gelişiyor


Van Spor

Elazığ’a bilek güreşinde 4 madalya


Van Spor

Kovancılar güreş takımı Elazığ’da 8 altın madalyayla zirveye çıktı


Van Spor

Şenkaya’da salon futbolu coşkusu


Van Spor

Teknik Direktör Çağlayan: "Bu hikayenin sonunda Elazığspor bir üst lige çıkacak"


Van Spor

Elazığ’da dart müsabakaları sona erdi


Van Spor

Değer Erzincan spor kulüpleri 20’ye ulaştı: Hedef 5 bin öğrenci


Van Spor

Yeni Malatyaspor’dan yeniden yapılanma açıklaması


Van Spor

Kars’ta strateji ve hamle günü: Okul Sporları Satranç Turnuvası sona erdi


Van Spor

Fuat Bavuk: "Çok üzgün olduğumu bilmenizi isterim"


Van Spor

Elazığspor’da Fuat Bavuk kadrodışı bırakıldı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ