Erzurum’da "Kadın yöneticiler buluşuyor" programı düzenlendi

Erzurum’da "Kadın yöneticiler buluşuyor" programı düzenlendi

Genel 8.03.2026 11:52:36 0
Erzurum’da
Tarih: 08.03.2026 11:52 Güncelleme: 08.03.2026 11:52
Erzurum Yeni Medya Derneği tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında düzenlenen "Kadın Yöneticiler Buluşuyor" programı, Erzurum Büyükşehir Belediyesi Gülümseyen Kafe’de gerçekleştirildi. Kadınların toplumsal hayattaki rolü, emeği ve liderlik gücüne dikkat çekilen programa kadın yöneticiler, akademisyenler ve çok sayıda davetli katıldı.
Program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.
Etkinliğin açılış konuşmasını Erzurum Yeni Medya Derneği Başkanı, Gazeteci Gamze İspirli yaptı. İspirli konuşmasında 8 Mart tarihinin yalnızca bir kutlama günü değil, aynı zamanda kadınların emeğinin, mücadelesinin ve toplumsal hayattaki katkılarının hatırlandığı önemli bir farkındalık günü olduğunu ifade etti.
Kadınların tarih boyunca hayatın her alanında önemli sorumluluklar üstlendiğini belirten İspirli, kadınların aileden iş hayatına, eğitimden yönetime kadar toplumun her alanında güçlü bir rol üstlendiğini vurguladı. Kadınların emeği, sabrı ve fedakârlığının toplumların gelişmesinde büyük bir değer taşıdığını ifade eden İspirli, kadınların karar alma mekanizmalarında daha fazla yer almasının önemine dikkat çekti.
Erzurum Yeni Medya Derneği olarak toplumun farklı kesimlerine yönelik sosyal sorumluluk projeleri yürüttüklerini belirten İspirli, kadınlara yönelik farkındalık çalışmaları, medya eğitimleri ve çeşitli sosyal projelerle toplumsal gelişime katkı sunmaya devam ettiklerini söyledi.
İspirli konuşmasının sonunda programın gerçekleşmesine katkı sunan kişi ve kurumlara da teşekkür ederek Erzurum Büyükşehir Belediyesi Aile ve Engelli Hizmetleri Şube Müdürlüğü’ne, Yakutiye Belediyesi’ne, katkılarından dolayı sponsor Selami Usta’ya, organizasyon komitesinde yer alan Gülcan Nazlı’ya ve Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Derya Öcal’a teşekkür etti. Ayrıca eserleriyle programa katkı sunan Dr. Derya Sahil Eroğlu’na ve emeği geçen Erzurum Yeni Medya Derneği yönetim kurulu üyelerine de şükranlarını iletti.
Programda daha sonra Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Derya Öcal konuşma yaptı. Öcal konuşmasında kadınların akademi, medya ve yönetim alanındaki katkılarına değinerek kadın dayanışmasının önemine dikkat çekti.
Programın devamında gerçekleştirilen serbest kürsü bölümünde katılımcılar düşüncelerini paylaşma fırsatı buldu.
Etkinlik kapsamında düzenlenen müzik programında Dr. Derya Sahil Eroğlu sahne alarak çeşitli eserler seslendirdi. Eroğlu’nun seslendirdiği eserler katılımcılar tarafından büyük beğeni topladı ve programa ayrı bir renk kattı.
Programın sonunda katılımcılara günün anısına hediyeler takdim edildi. Kadınların toplumsal hayattaki yerinin güçlendirilmesi ve kadın yöneticiler arasındaki dayanışmanın artırılması amacıyla düzenlenen program, hatıra fotoğraflarının çekilmesiyle sona erdi.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Dev Derbide Zafer Galatasaray'ın: Beşiktaş 0-1 Mağlup Oldu


Van Spor

Erzurumspor FK-Manisaspor FK maçının ardından


Van Spor

TFF 3. Lig: 12 Bingölspor: 1 - Erciyes 38 FSK: 1


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 2 - Niğde Belediye Spor: 1


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 8 - Manisa FK: 1


Van Spor

Başkan Sekmen’e Erzurum temalı forma


Van Spor

Yeşilyurtspor Teknik Direktörü Murat Yıldırım: "Takım henüz yüzde 60 seviyesinde"


Van Spor

Tahkim Kurulu’ndan 24Erzincanspor dosyalarında karar


Van Spor

Dünya’nın yıldızları Palandöken’de yarışıyor


Van Spor

ETÜ’lü Damla Köse Avrupa Şampiyonasında altın madalya kazandı


Van Spor

Erzurum’da FIS SBX Snowboard Dünya Kupası heyecanı


Van Spor

TFF Futsal Ligi Tatvan Etabı devam ediyor


Van Spor

Iğdır’da öğrenciler floor curling ile tanışıyor


Van Spor

Spor Köyü atletizm pisti inşaatına başlandı


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası: Erzurumspor: 4 - Keçiörengücü: 2


Van Spor

Muş’ta karate antrenmanları hız kesmeden sürüyor


Van Spor

ETÜ 2026 kış oyunlarının şampiyonu oldu


Van Spor

Oltu’ya dev yatırım: Modern spor salonu için imzalar atıldı


Van Spor

Elazığspor’dan seremoni açıklaması


Van Spor

Kars 36 Spor Başkanı Osman Yaşar Uluman görevi bıraktı


Van Spor

24Erzincanspor ailesi iftar sofrasında buluştu


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ