Erzurum’da istihdam zirvesi

Erzurum’da istihdam zirvesi

Ekonomi 30.07.2025 09:21:43 0
Erzurum’da istihdam zirvesi
Tarih: 30.07.2025 09:21 Güncelleme: 30.07.2025 09:21
İİMEK 2025 Yılı 3. Olağan Toplantısı Vali Çiftçi Başkanlığında ETSO’da gerçekleştirildi.
Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi’nin başkanlığında gerçekleşen İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu (İİMEK) 2025 Yılı 3. Olağan Toplantısı’nda Erzurum Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Abulkadir Mutlu ve Erzurum Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Hasan Aykut, kurula sunumda bulundular.
Gerçekleşen sunum sonrasında ise Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Saim Özakalın, Nitelikli İşgücü Yetiştirme Programı (NİYEP) kapsamında 5145 kişinin ETSO’ya başvurduğunu, 1639’unun istihdam edildiğini, Erzurum’da çağrı merkezi yatırımı yapan CCH Erzurum İletişim ve Hizmet Yönetimi A.Ş.’nin güncel durumda 164 kişi ile faaliyete geçtiğini, ilerleyen günlerde ise istihdam sayısının giderek artacağını dile getirdi.
İİMEK 2025 Yılı 3. Olağan Toplantısı’nın gündem maddeleri; 2025 yılı ilk 6 ayına ait İŞKUR faaliyetleri hakkında kurula sunum, 2025/2. Dönem Hibe Projeleri’nin Kurul onayına sunulması, Destekli İstihdam Projeleri hakkında bilgi verilmesi, Hükümlü ve yükümlülerin istihdamına yönelik yapılacak olan iş birliği hakkında Kurul’un bilgilendirilmesi, Mesleki teknik eğitim-istihdam bağlantısının Kurul gündemine alınması, Denetim Kurulu için ek araç görevlendirilmesi ve Çocuk işçiliğiyle mücadele konusunda Kurul’a bilgilendirme yapılması olarak belirlendi.
Vali Çiftçi başkanlığında gerçekleşen İİMEK 2025 Yılı 3. Olağan Toplantısı’na; Erzurum Vali Yardımcısı Didem Dinç Özay, Erzurum İl Emniyet Müdürü Kadir Yırtar, ETSO Yönetim Kurulu Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Saim Özakalın, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Abdulkadir Mutlu, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Hasan Aykut, Erzurum İl Milli Eğitim Müdürü Süleyman Ekici, Erzurum Ticaret Borsası Başkan Vekili Turhan Dinler, Erzurum 2. OSB Müdürü Fırat Karakaya, kamu, kurum, kuruluş ve STK temsilcileri katıldı.
Haber Kaynak : İHA
Anahtar Kelimeler: erzurum’da istihdam zirvesi
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığspor: "Hakem maçın gidişatını tamamen değiştirmiştir"


Van Spor

Hakkarili Zehra Özdemir dünya 6’ncısı oldu


Van Spor

Plaj futbolu Adilcevaz etabı sona erdi


Van Spor

Erzincan’da "Avrupa Spor Haftası" pedallarla kutlandı


Van Spor

Erzincanlı milli sporcu badmintonda şampiyon oldu


Van Spor

Konyaspor, Başakşehir'i Sahanında Devirdi: 2-1'lik Galibiyetin Ardındaki Dramatik Anlar


Van Spor

Kadıköy'de Fırtına Gibi Başlangıç: Fenerbahçe Öne Geçti!


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 1 - Batman Petrolspor: 2


Van Spor

Yüksekovalı kayakçılar can güvenliği olmayan yollarda ter döküyor


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor berabere kaldı


Van Spor

Genç Yıldız Arda Güler, Madrid Derbisinde Rüzgar Gibi Esti: 11 Dakikada Gol ve Asist


Van Spor

Elazığlı sporcular milli takım seçmelerine davet edildi


Van Spor

Ağrı’da Avrupa Spor Haftası etkinlikleri düzenlendi


Van Spor

Avrupa Cross Snowboard Yarışları 2026’da Erzincan’da!


Van Spor

Galatasaray’dan ligde üst üste 15. galibiyet


Van Spor

Vali Hatipoğlu, başarılı gençlerle bir araya geldi


Van Spor

Speed Skating spor kulübü yönetiminden Çakmur’a ziyaret


Van Spor

Sporla yükselen şehir Erzincan!


Van Spor

Teknik Direktör Gül, "Eksiklerimizi biliyoruz ve kendi içimizde analiz edip düzeltmek için yoğun çalışıyoruz"


Van Spor

Malatya Büyükşehir’den okullara spor malzemesi desteği


Van Spor

Yüksekova Spor, Trabzonspor maçına Kars’ta hazırlanıyor


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ