Erzurum’da halk kültürünün hafızası Muhsin Koç, 38 yılın ardından emekli oldu

Erzurum’da halk kültürünün hafızası Muhsin Koç, 38 yılın ardından emekli oldu

Genel 20.11.2025 09:37:45 0
Erzurum’da halk kültürünün hafızası Muhsin Koç, 38 yılın ardından emekli oldu
Tarih: 20.11.2025 09:37 Güncelleme: 20.11.2025 09:37
Erzurum’un önemli kültür simalarından, folklor araştırmacısı ve antropolog Muhsin Koç, 38 yıllık hizmetin ardından emekli oldu. Erzurum İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nde düzenlenen mütevazı törenle uğurlanan Koç, halk kültürüne yaptığı katkılarla kent hafızasında özel bir yer edindi.
38 yıllık hizmet, onlarca araştırma ve derleme
Elazığ Fırat Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Antropoloji Bölümü mezunu olan Muhsin Koç; Anadolu halk kültürü, halk hekimliği, halk edebiyatı ve âşıklık geleneği üzerine yaptığı araştırmalarla tanınıyor. Erzurum’da 38 yıldır sürdürdüğü çalışmalar, özellikle Türk halk kültürü alanında önemli bir arşiv niteliği taşıyor.
Uzun yıllardır TRT Erzurum Radyosu’nda halk kültürü üzerine yaptığı programlarla da geniş bir kitleye ulaşan Koç, Türk folklorunun yaşayan kaynaklarından biri olarak kabul ediliyor.
Kültür Müdürlüğü’nde veda töreni
Erzurum İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Yer’in makamında düzenlenen törene, akademi ve kültür dünyasından birçok isim katıldı. Ahmet Yer, Koç’a hizmetlerinden dolayı teşekkür ederek bir plaket takdim etti. Yer, "Muhsin Koç hem kurumumuzun hem de Erzurum’un hafızasıdır. Şehrimizin kültürüne bıraktığı katkılar unutulmayacaktır" dedi.
Törende Koç’u; Atatürk Üniversitesi KKEF önceki dekanı Prof. Dr. Samih Bayrakçeken, TRT Erzurum Radyosu prodüktörleri İsmail Bingöl ve Azer Yılmaz, gazeteci Orhan Bozkurt ile mesai arkadaşları yalnız bırakmadı.
"Devletime leke sürmeden hizmet ettim"
Veda töreninde konuşan Muhsin Koç, bugüne kadar yaptığı tüm araştırma ve derlemeleri Kültür Bakanlığı Arşivleri’ne teslim ettiğini belirterek duygulu anlar yaşadı: "Devletime hizmet etmiş olmanın gururunu yaşıyorum. Bana verilen görevleri hakkıyla yerine getirdim. Bu devlet beyaz bir kağıttır; ben o beyaz sayfaya tek bir leke sürmeden görevimi tamamlamış olmanın kıvancı içindeyim."
Erzurum’un kültür mirasına yarım asra yaklaşan emeğiyle katkı sunan Muhsin Koç, meslektaşlarının alkışları arasında uğurlandı.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

3 Temmuz Stadı’nda sporcular daha güvenli ortamda spor yapacak


Van Spor

Iğdır’da "Çok Amaçlı Spor Salonu"nun temeli atıldı


Van Spor

Elazığ’da düzenlenen satranç turnuvası sona erdi


Van Spor

Elazığspor, hazırlıklarını sürdürüyor


Van Spor

Elazığ’da basketbol müsabakaları sona erdi


Van Spor

Yüksekova’da 24 kasım öğretmenler günü voleybol turnuvası başladı


Van Spor

Varto’da futbol kursu sürüyor


Van Spor

24Erzincansporlu 6 futbolcuya hak mahrumiyeti


Van Spor

Elazığsporlu futbolcuların cezaları belli oldu


Van Spor

TFF 2.Lig’de Yeni Malatyaspor, Adanaspor’a konuk olacak


Van Spor

Patnos’ta "Okul Sporları" müsabakaları başladı


Van Spor

Muş’ta 35 amatör spor kulübüne 2 milyon TL malzeme desteği


Van Spor

Erzurum Büyükşehir Belediyespor Kick Boksta Türkiye finallerinde


Van Spor

Tunceli’den kick boksta büyük başarı


Van Spor

Badmintonda Erzincan Telekom Spor ikinci oldu


Van Spor

Erzincan’ın kızları Ağrı’ya 5-0 yenildi


Van Spor

Aleyna Korkut’tan Çekya’da altın madalya


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Takımı, Erzincan’ı 5-0 mağlup etti


Van Spor

Trabzonspor, deplasmanda Hakkarigücü’nü 2-1 mağlup etti


Van Spor

Malatya temsilcisi Hakkari’yi 3-2 mağlup etti


Van Spor

Erzincanlı genç raket uluslararası arenada yarı finalde


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ