Erzurum’da bal üretimi sektöre değer katıyor

Erzurum’da bal üretimi sektöre değer katıyor

Genel 12.09.2025 10:01:43 0
Erzurum’da bal üretimi sektöre değer katıyor
Tarih: 12.09.2025 10:01 Güncelleme: 12.09.2025 10:01
Erzurum İl Tarım Ve Orman Müdürü Alpaslan Kenger, Erzurum’un arıcılık açısından büyük bir potansiyele sahip olduğunu ifade etti.
Bu potansiyelini güçlü kılan unsurların başında kirlenmemiş doğal florası geldiğini vurgulayan Kenger, "Geniş çayır mera varlığı, tarımsal faaliyetlerde kimyasal kullanımının minimum düzeyde olması, yüksek rakımı, ballı bitki çiçek varlığı, farklı iklim ve flora oluşmasını sağlayan topoğrafik yapılar sayıla bilinir. İlimizde mevcut durumda bin 800 civarında yerli arıcımız, 132 bine yakın koloni varlığı ile üretim yapmaktadır. Bu mevcut varlığın dışında bin 600 e yakın gezginci arıcı 200 bine yakın koloni varlığı ile üretim yapmaktadır. Bu durum ilimizi kendi varlığından daha fazla arıyla ülkemiz bal üretimine değer ürettiğini göstermektedir " dedi.
"Sektörü desteklemeye devam edeceğiz"
İl Tarım Ve Orman Müdürü Alpaslan Kenger daha sonra sözlerine şöyle devam etti, "Arıcılık faaliyeti tarımsal faaliyetleri destekleyen, bereketin temsilcilerinde birisidir. Arı çalışkanlığı ile insanlara örnek olmuş sosyal bir canlı olması yanında doğaya katkısı ve sürdürülebilirlik teriminin temsilcisidir. İlimizin bu potansiyelin farkındayız bu amaçla arıcılık sektörünü geliştirmek adına sektörü destekleyecek yaklaşımlarla sahada olacağız"
Fuarın en tatlı bölümünde arıcılar vardı
2-7 Eylül 2025 tarihleri arasında Erzurum’da gerçekleştirilen tarım fuarında arıcılık faaliyetine dair farkındalık oluşturmak adına "Bal Tadında Arıcı ve Arıcılık Şehri Erzurum" yaklaşımı ile stant kurulmuştu. Fuarda altı gün boyunca Erzurum’da arıcılık potansiyelini ortaya koyabilmek, arı ürünleri hakkında tüketicilere doğru bilgilendirme yapabilmek arıcılıkta organik üretimi yaygınlaştırmak adına yaklaşımlarda bulunuldu. Bu kapsamda ilçelerden gelen farklı lokasyonlara ait ballar sergilenirken arı akvaryumu ile arının faaliyetlerini vatandaşların görmeleri sağlandı. Ayrıca organik üretim yapan arıcıların doğrudan faaliyetlerini tanıtma imkanı sunuldu. Bu arada tarımsal alanda organik ve iyi tarım uygulamalarına dair gerek yetiştiricilere gerekse tüketicilere bilgilendirme yapıldı.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

İngiliz Futbol Efsanesi Lineker, Galatasaray'ın Yıldızı Osimhen'den Özür Diledi


Van Spor

Korkut’ta tenis antrenmanları sürüyor


Van Spor

Elazığspor Asbaşkanı Şerifoğulları’na ceza


Van Spor

Fenerbahçe, Fransız ekibi Nice’i İstanbul’da 3. kez yendi


Van Spor

Erzurumspor’da borç engeli tamamen kalktı


Van Spor

Çıran’dan sağduyu çağrısı


Van Spor

Galatasaray - Beşiktaş derbisini Yasin Kol yönetecek


Van Spor

Erzurumspor FK, Vanspor FK maçının hazırlıklarını sürdürdü


Van Spor

Osimhen geri döndü! Galatasaray'dan tek golle tarihi zafer


Van Spor

Elazığspor’da Mustafa Sarıgül dönemi


Van Spor

Teknik Direktör Fırat Gül: "Elazığspor’a başarılar diliyorum"


Van Spor

Elazığspor’da Fırat Gül’le yollar ayrıldı


Van Spor

2026 Snowboard Dünya Kupası yeniden Erzurum’da


Van Spor

Elazığlı güreşçi Balkan Şampiyonasında


Van Spor

Derbi öncesi moral buldu! Beşiktaş 3 puanı 3 golle aldı


Van Spor

Galatasaray, Liverpool’u konuk edecek


Van Spor

Elazığspor: "Hakem maçın gidişatını tamamen değiştirmiştir"


Van Spor

Hakkarili Zehra Özdemir dünya 6’ncısı oldu


Van Spor

Plaj futbolu Adilcevaz etabı sona erdi


Van Spor

Erzincan’da "Avrupa Spor Haftası" pedallarla kutlandı


Van Spor

Erzincanlı milli sporcu badmintonda şampiyon oldu


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ