Erzurum’da bal üretimi sektöre değer katıyor

Erzurum’da bal üretimi sektöre değer katıyor

Genel 12.09.2025 10:01:43 0
Erzurum’da bal üretimi sektöre değer katıyor
Tarih: 12.09.2025 10:01 Güncelleme: 12.09.2025 10:01
Erzurum İl Tarım Ve Orman Müdürü Alpaslan Kenger, Erzurum’un arıcılık açısından büyük bir potansiyele sahip olduğunu ifade etti.
Bu potansiyelini güçlü kılan unsurların başında kirlenmemiş doğal florası geldiğini vurgulayan Kenger, "Geniş çayır mera varlığı, tarımsal faaliyetlerde kimyasal kullanımının minimum düzeyde olması, yüksek rakımı, ballı bitki çiçek varlığı, farklı iklim ve flora oluşmasını sağlayan topoğrafik yapılar sayıla bilinir. İlimizde mevcut durumda bin 800 civarında yerli arıcımız, 132 bine yakın koloni varlığı ile üretim yapmaktadır. Bu mevcut varlığın dışında bin 600 e yakın gezginci arıcı 200 bine yakın koloni varlığı ile üretim yapmaktadır. Bu durum ilimizi kendi varlığından daha fazla arıyla ülkemiz bal üretimine değer ürettiğini göstermektedir " dedi.
"Sektörü desteklemeye devam edeceğiz"
İl Tarım Ve Orman Müdürü Alpaslan Kenger daha sonra sözlerine şöyle devam etti, "Arıcılık faaliyeti tarımsal faaliyetleri destekleyen, bereketin temsilcilerinde birisidir. Arı çalışkanlığı ile insanlara örnek olmuş sosyal bir canlı olması yanında doğaya katkısı ve sürdürülebilirlik teriminin temsilcisidir. İlimizin bu potansiyelin farkındayız bu amaçla arıcılık sektörünü geliştirmek adına sektörü destekleyecek yaklaşımlarla sahada olacağız"
Fuarın en tatlı bölümünde arıcılar vardı
2-7 Eylül 2025 tarihleri arasında Erzurum’da gerçekleştirilen tarım fuarında arıcılık faaliyetine dair farkındalık oluşturmak adına "Bal Tadında Arıcı ve Arıcılık Şehri Erzurum" yaklaşımı ile stant kurulmuştu. Fuarda altı gün boyunca Erzurum’da arıcılık potansiyelini ortaya koyabilmek, arı ürünleri hakkında tüketicilere doğru bilgilendirme yapabilmek arıcılıkta organik üretimi yaygınlaştırmak adına yaklaşımlarda bulunuldu. Bu kapsamda ilçelerden gelen farklı lokasyonlara ait ballar sergilenirken arı akvaryumu ile arının faaliyetlerini vatandaşların görmeleri sağlandı. Ayrıca organik üretim yapan arıcıların doğrudan faaliyetlerini tanıtma imkanı sunuldu. Bu arada tarımsal alanda organik ve iyi tarım uygulamalarına dair gerek yetiştiricilere gerekse tüketicilere bilgilendirme yapıldı.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Kars 36 Spor, Bitlis 1916 Spor maçının hakemleri belli oldu


Van Spor

Yeni Malatyaspor’un 3 puanı silindi


Van Spor

Genç’e 750 kişilik yeni spor salonu


Van Spor

Elazığ paletli yüzme yarışlarında dünya 3.’sü oldu


Van Spor

Elazığspor’da Adem Çağlayan dönemi resmen başladı


Van Spor

25 Mart Spor Kulübü için tek yürek oldu


Van Spor

24Erzincanspor’da mali kriz büyüyor: Futbolcular alacakları için dava açtı


Van Spor

Genç sporcular sahada: Voleybol İl Birinciliği finali devam ediyor


Van Spor

Maça çıkmayan Yeni Malatyaspor, PFDK’ya sevk edildi


Van Spor

Ağrı Gençlik Merkezi’nden anlamlı buluşma


Van Spor

Elazığspor’da Adem Çağlayan dönemi


Van Spor

Bitlis 1916’dan dikkat çeken performans


Van Spor

Şampiyonluk kupası Şehriban Günata’nın


Van Spor

Elazığspor’dan Mustafa Sarıgül’e veda


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası: Muş SK: 1- Konyaspor: 4


Van Spor

Avrupa üçüncüsü Curling Milli Takımı’ndan Çakmur’a ziyaret


Van Spor

Elazığ’da basketbol turnuvası tamamladı


Van Spor

Erzurum ETÜ Atıcılık takımı Mersin’de birinci oldu


Van Spor

Elazığspor’da Sarıgül dönemi sona erdi


Van Spor

Aşkale İbrahim Polat Ortaokulu il müsabakalarında ikincilik elde etti


Van Spor

380 sporcu Okul Sporları Oryantiring Yarışması’nda ter döktü


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ