Erzurum’da 88 haftadır kesintisiz süren sessiz yürüyüş

Erzurum’da 88 haftadır kesintisiz süren sessiz yürüyüş

Genel 20.07.2025 12:54:23 0
Erzurum’da 88 haftadır kesintisiz süren sessiz yürüyüş
Tarih: 20.07.2025 12:54 Güncelleme: 20.07.2025 12:54
Erzurum’da sağlık çalışanları, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarını protesto etmek ve zulme dikkati çekmek amacıyla 88 haftadır kesintisiz olarak yaptıkları sessiz yürüyüşü devam ettiriyor.
Kent merkezindeki Lala Mustafa Paşa Cami önünde bir araya gelen doktor, sağlık çalışanları ve tıp fakültesi öğrencilerinden oluşan grup, Türk, Filistin ve Doğu Türkistan bayrakları eşliğinde, taşıdıkları döviz ve pankartlarla Yakutiye Medresesi’ne kadar yürüdü. Yürüyüşe vatandaşlarda destek verdi.
"Sadece Suriye’ye değil, ümmetin tamamına bir meydan okumadır"
Yürüyüş sonrası byapılan açıklamada, ne bir siyaset parçasının ne bir kurumun çağrısıyla değil; kalplerindeki merhametle, vicdanlarındaki sorumlulukla ve ümmet bilinciyle toplandıkları ifade edilerek, "Bu sessizliğimiz, duyarsızlık değil; vakardır. Bu suskunluğumuz, teslimiyet değil; direniştir. Bugün Filistin’de, özellikle Gazze’de yaşananlar, sadece bir savaş değil; topyekûn bir soykırımdır. Binlerce masum çocuk, kadın, yaşlı, gencecik insanlar; bir bombanın, bir kurşunun, bir ambargonun altında hayattan koparılıyor. Dünyanın gözleri önünde İsrail, tüm uluslararası hukukları çiğneyerek, destekçileri ABD ve Batılı müttefikleriyle birlikte bir halkı yok etmeye çalışıyor. Ancak İsrail’in zulmü yalnızca Filistin’le sınırlı kalmıyor. Şimdi de Suriye topraklarında yeni bir cephe açma derdine düşmüş durumda. Suriye’yi defalarca bombalayan bu işgalci rejim, artık askerî birlikler yerleştirerek bölgeyi fiilen işgal etmeye çalışıyor. Yetmedi mi Gazze? Yetmedi mi yüzyıllık kan? Şimdi bir başka toprakta daha kaos, ölüm ve işgalin tohumlarını ekiyorlar. Bu sadece Suriye’ye değil, ümmetin tamamına bir meydan okumadır" denildi.
"Biz sustukça değil, konuştukça büyüyoruz"
Yapılan açıklamada daha sonra şöyle devam edildi, "Zulümde yarışan bu küresel zalimler şunu bilsin ki: Biz sustukça değil, konuştukça büyüyoruz. Biz yoruldukça değil, direndikçe güçleniyoruz. Ne bu topraklarda nede ümmetin bulunduğu hiçbir coğrafyada Müslümanlar tarihin hiçbir döneminde yenilmemiştir. Bazen Uhud oluruz, geri çekiliriz ama Bedir’in ve Hendek’in zaferi bizimdir. Çünkü zafer, sabredenlerindir. Çünkü Allah sabredenlerle beraberdir. Bugün burada, 15 Temmuz 2016 gecesinde aziz milletimizin yazdığı direniş destanını anmak içinde toplandık. O gece vatan hainleri tankları bizim üzerimize yürüttü ama biz geri çekilmedik, bedenimizle tanklara kafa tuttuk. Uçaklar alçaldı ama yüreklerimiz uçaklardan daha yükseğe yükseldi. O karanlık gecede milletimizin destanını yazdık, şimdi ise 2025 yılında, her anı canlı yayınlanan Gazze’deki soykırımın ve bu soykırıma boyun eğmeyen başka bir milletin direniş destanının tanığıyız"
"Zulmün, nerede ve kime karşı olursa olsun karşısında olmak"
Doğu Türkistan’da bir ulusun kimliğiyle, diliyle, inancıyla yok edilmeye çalışılmasına ve halkın sessiz direnişine tanık olunduğu ifade edilen açıklamada daha sonra şöyle denildi, "Biz bu kıymetli vatanın evlatları olarak, İslâm’dan aldığı izzet ile asırlarca dünyaya adaletle hükmetmiş ecdadımızdan kalan mirasla, nerede bir mazlum görürsek ona kol kanat gereriz. Bayrağımıza uzanan kirli elleri bir gecede kıranlar olarak; bugün Gazze’nin direnişini ve çırpınışını görmezden gelemeyiz, gelmeyiz! Çinin Doğu Türkistan’ı asimile etme çabalarına ve annelerim, babaların, evlatların çaresizliğine gözümüzü kapatamayız, kapatmayız! Zulmün, nerede ve kime karşı olursa olsun karşısında olmak, mazlumun ise her daim yanında olmak imanımızın ve ahlaki mirasımızım bir gereğidir"
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığspor’da 3 gün izin


Van Spor

Elazığ, trıatlonda yeni bir döneme ev sahipliği yaptı


Van Spor

Ardahan Kura Kadın Futbol Takım’ının yeni başkanı Songül Çelik oldu


Van Spor

Süphan Dağı tırmanışına tipi ve kar engeli


Van Spor

Kars’ta "Kadınlar Satranç İl Birinciliği Turnuvası" tamamlandı


Van Spor

Beşiktaş, Gençlerbirliği'ni 2-0 Mağlup Etti: Orkun Kökçü ve Olaitan Farkı Yarattı


Van Spor

Elazığspor son 5 maçından 13 puan çıkardı


Van Spor

Erzurumspor FK - Hatayspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 3 - Hatayspor: 0


Van Spor

Kopspor maçı ertelendi


Van Spor

Bitlisli taekwondocu Nurcihan Ekinci’nin hedefi 2032 Paralimpik Oyunları


Van Spor

Furkan Akar’dan tarihi madalya


Van Spor

Zirvede fark açılıyor! Galatasaray 10 kişilik Başakşehir'e fark attı


Van Spor

Rize'yi tek golle geçtiler! Karadeniz derbisi Trabzonspor'un!


Van Spor

Eren Stadyumu’nda kar temizliği


Van Spor

Iğdır FK’da teknik direktörlük görevine Hikmet Karaman getirildi


Van Spor

Elazığspor’da 3 sakat, 1 cezalı


Van Spor

Erzincanlı sporcular Havalı Silahlar Coşkun Abiş Kupası’ndan derecelerle döndü


Van Spor

Erzincan Anadolu Lisesi badmintonda Türkiye ikincisi oldu


Van Spor

Kars Emniyet Futbol takımı Doğu Anadolu Şampiyonu oldu


Van Spor

Iğdır FK’de Kenan Koçak dönemi sona erdi


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ