Erzurum’a e-spor akademisi kazandırılıyor

Erzurum’a e-spor akademisi kazandırılıyor

Genel 14.12.2022 15:18:21 0
Erzurum’a e-spor akademisi kazandırılıyor
Tarih: 14.12.2022 15:18 Güncelleme: 14.12.2022 15:18
Dijital çağın sporu olarak tanımlanan e-spor alanında kendini geliştirmek isteyen gençlerin teknolojik yeteneklerine yatırım yapması ve antrenörler öncülüğünde eğitim alması amacıyla hazırlanan “Erzurum E-Spor Akademisi” güdümlü projesinde imzalar atıldı.
Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı’nda gerçekleşen sözleşme imza törenine; KUDAKA Genel Sekreteri Oktay Güven, Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürü Birdal Öztürk ile projeden sorumlu kurum yetkilileri katıldı.
Proje ile Erzurum’da e-spor faaliyetlerine yönelik sağlıklı bir ekosistem ve altyapı oluşturulması, gençlerin kendini dijital dünyada tanıtabilmesi ve bu alanda kariyer imkanlarının geliştirilmesi amacıyla bir merkez oluşturulması planlanıyor. Kurulacak tesisin e-spor oyuncularının yetiştirileceği, ulusal ve uluslararası turnuvalar ile gençlerin e-spora profesyonel olarak adım atma fırsatı yakalayacağı bir merkez olması hedefleniyor.
Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde Erzurum il merkezi ve Narman ilçesinde bir uygulama atölyesi kurulacak, Erzurum merkezinde yer alan atölye kendine ait ayrı bir yerleşkesi olan ilk e-spor atölyesi olma özelliğine sahip olurken atölyeler için gerekli olan donanım ve ekipmanlar proje bütçesinden karşılanacak.
Proje çerçevesinde gençlere ve ailelere e-spor konusunda sağlık, güvenlik ve farkındalık eğitimleri verilecek, profesyonel e-sporcuların yetiştirilmesi sağlanacak. Aynı zamanda projeye katılan 13-25 yaş arası gençler arasında eğitim sonrasında yapılan sınav sonuçlarının yanı sıra e-sporda göstereceği performans ve e-sporcu testleri sonucuna göre değerlendirmenin gerçekleştirileceği bir tarama yapılacak. Tarama ve test sonuçlarına göre 75 genç profesyonel e-spor oyuncu, koç, yayıncı, hakem eğitimlerine katılmak üzere seçilecek.
Hedef kitleye yönelik projedeki temel faaliyetlerin tamamlanması ve atölyelerin kurulmasının ardından profesyonel eğitimlerini tamamlayan gençlere hitap eden turnuvalar düzenlenecek.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Ergan Dağı’nda Minikler Festivali ödül töreni düzenlendi


Van Spor

Erzincanlı karateciler Türkiye Yıldızlar Ligi finallerinden 5 madalya ile döndü


Van Spor

Elazığlı sporcular gümüş madalya kazandı


Van Spor

Ergan Dağı Kayak Merkezi’nde yarışma heyecanı başladı


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 2 - Altınordu: 0


Van Spor

PFDK’dan Malatya Yeşilyurtspor’a para cezası


Van Spor

Erzincanlı sporcular Trabzon’daki havalı silahlar müsabakalarına damga vurdu


Van Spor

Erzincanlı kayakçılar Hakkari’den 6 madalya ile döndü


Van Spor

Iğdır FK - Manisa FK maçının ardından


Van Spor

Serkan Özbalta: "Önümüzde 15 hafta var ve çok sayıda final maçı oynayacağız"


Van Spor

Iğdır’ın yeni stadyumunun açılışını Bakan Osman Aşkın Bak gerçekleştirdi


Van Spor

Ümit İnal: "4-0’lık yenilgi ağır oldu"


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 0 - Manisa FK: 0


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 4 - Sarıyer: 0


Van Spor

Elazığspor yönetimi, taraftar grup liderleriyle buluştu


Van Spor

Hakan Canbazoğlu Elazığspor’da


Van Spor

Fernando Andrade, Erzurumspor FK’da


Van Spor

Göztepe Hatice Akbaş Yarı Olimpik Yüzme Havuzu’nda yeni dönem eğitimleri


Van Spor

Elazığlı sporcu U16 milli takım kampında


Van Spor

Teknik Direktör Çağlayan: "Bir galibiyet serisi yakalayıp, üstleri zorlamamız lazım"


Van Spor

Elazığspor’da Kaleci Muammer sözleşmesini feshetti


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ