Türkiye’nin en yüksek rakımlı gözlem istasyonu, Doğu Anadolu Gözlemevinde kuruldu

Erzurum Meteoroloji 12. Bölge Müdürü Hüseyin Arabacı ile Atatürk Üniversitesi Astrofizik Araştırma ve Uygulama Merkezi (ATASAM) Müdürü Prof. Dr. Cahit Yeşilyaprak, Rektör Prof. Dr. Ömer Çomaklı’yı ziyaret etti. Ziyarette gündem, Doğ

Yerel 22.11.2021 14:29:44 0
Türkiye’nin en yüksek rakımlı gözlem istasyonu, Doğu Anadolu Gözlemevinde kuruldu
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 22.11.2021 14:29

Erzurum Meteoroloji 12. Bölge Müdürü Hüseyin Arabacı ile Atatürk Üniversitesi Astrofizik Araştırma ve Uygulama Merkezi (ATASAM) Müdürü Prof. Dr. Cahit Yeşilyaprak, Rektör Prof. Dr. Ömer Çomaklı’yı ziyaret etti. Ziyarette gündem, Doğu Anadolu Gözlemevine Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yerleştirilen ve 3148 metre ile Türkiye’nin en yüksek rakımlı istasyonu olma özelliğini taşıyan Otomatik Meteoroloji Gözlem İstasyonu (OMGİ) oldu.

“İç ve dış paydaşlarımız ile iletişim köprüsünü güçlendirdik”

İki kurum arasında yapılan ortak projeler ile hayata geçirilen iş birlikleri hakkında görüş alışverişinde bulunmak üzere gerçekleşen ziyaretten dolayı duyduğu memnuniyetini dile getiren Rektör Prof. Dr. Ömer Çomaklı, Yeni Nesil Üniversite Tasarım ve Dönüşüm Projesinin en büyük çıktıları arasında yer alan paydaşlarla olan ilişkileri güçlendirme vizyonuna yönelik gerçekleştirilen ziyaretlerin oldukça önemli olduğuna vurgu yaptı. İç ve dış paydaşlarla iletişim köprüsünün giderek güçlendiğine dikkat çeken Çomaklı, yapılan iş birlikleri ve çeşitli projeler kapsamında atılan adımların geri dönüşlerini elde edilen başarılı sonuçlarla aldıklarını söyledi.

“Yakın zamanda gelecek olan 4 metre çapındaki mercek ile önemli bir eşiği daha aşmış olacağız”

Erzurum Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğüyle de önemli projelerde ortak olduklarını aktaran Prof. Dr. Çomaklı, “ATASAM bünyesinde yapımı süren Doğu Anadolu Gözlemevimizde (DAG) tüm çalışmalar yoğun bir şekilde devam ediyor. Yakın zamanda Rusya’dan gelecek olan 4 metre çapındaki mercek ile önemli bir eşiği daha aşmış olacağız. Bir yandan fiziksel hazırlıklar devam ederken diğer yandan da bilimsel ve akademik iş birliklerini sürdürüyoruz. Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) tarafından DAG’a yerleştirilen ve Türkiye’nin en yüksek rakımlı istasyonu olma özelliğini taşıyan Otomatik Meteoroloji Gözlem İstasyonu (OMGİ) hakkında fikir alışverişinde bulunduğumuz Bölge Müdürü Hüseyin Arabacı’ya nazik ziyaretinden dolayı teşekkür ediyor birlik ve beraberlik içerisinde yapılan çalışmaların hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Arabacı: “DAG’ın Sağladığı İmkânlardan Faydalanmaya Başladık”

Atatürk Üniversitesinin bölgesi ve ülkesi için önemli bir değer olduğuna vurgu yapan Erzurum Meteoroloji 12. Bölge Müdürü Hüseyin Arabacı ise ATASAM ile MGM’nin karşılıklı iş birliği kapsamında hem ortak hazırlanan ve TÜBİTAK’a sunulan Ar-Ge çalışmalarının hem DAG yerleşkesine kurulan OMGİ’nin hem de ileriye dönük yapılması planlanan projelerin son durumları hakkında Rektör Çomaklı ile görüştüklerini aktararak DAG’ın atmosfer ile ilişkisi, atmosferik olayların gözlemlere etkileri, sunmuş olduğu altyapı hizmeti, sağladığı veri ve analiz bilgileri ile ekipman desteği için Rektör Çomaklı nezdinde tüm ATASAM çalışanlarına teşekkürlerini iletti.

Ziyaret, iki kurumun paydaş olarak yürüttüğü çalışmaların hızlanarak devam etmesi noktasında görüş birliğine varmasıyla sona erdi.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Voleybolda kadınlarda Erzincan Valiliği erkeklerde Milli Eğitim Müdürlüğü şampiyon oldu


Van Spor

Elazığspor’da Fuat Bavuk zirvede


Van Spor

Voleybolun kalbi Malatya’da atacak


Van Spor

Muş Lalezar Spor ilk maçında 3 puan kazandı


Van Spor

Elazığspor, Sarıgül’le 3’te 3 yaptı


Van Spor

Yeşilyurtspor son dakikalarda ya üzülüyor ya seviniyor


Van Spor

Evinde hata yapmadı! Fenerbahçe, Karagümrük engelini 2 golle geçti


Van Spor

Iğdır FK - Boluspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 1 - Boluspor: 1


Van Spor

Malatya temsilcisi Mardin deplasmanından puansız döndü


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 3 - Yeni Malatyaspor: 1


Van Spor

Erzurum Şengel Atlı Spor Kulübü finale yükseldi


Van Spor

Ardahan’ın koşan yıldızları Posof’ta parladı


Van Spor

Elazığspor ve Şanlıurfaspor’dan kardeş paylaşımlar


Van Spor

Yeşil beyazlı sevda sınır tanımıyor


Van Spor

Galatasaray hata yapmadı! Başakşehir'den 3 puanı 2 golle aldı


Van Spor

Rize'yi iki golle geçtiler! Karadeniz derbisinin kazananı Trabzon


Van Spor

Kartal evinde yıkıldı! Beşiktaş Gençlerbirliği'ne mağlup oldu


Van Spor

Vanspor, Pendikspor Karşısında Kazançtan Döndü: Penaltı Kaçırıldı, Puan Paylaşıldı


Van Spor

20. Uluslararası Turgut Özal Karakucak Güreşleri görkemli başladı


Van Spor

Kamu Spor oyunları sona erdi


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ