Projeleri TÜBİTAK tarafından desteklendi

ARDEB (1001) Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı kapsamında ETÜ’lü akademisyenlerin projeleri TÜBİTAK tarafından desteklendi.Erzurum Teknik Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. D

Yerel 12.01.2019 11:47:42 0
Projeleri TÜBİTAK tarafından desteklendi
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 12.01.2019 11:47

ARDEB (1001) Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı kapsamında ETÜ’lü akademisyenlerin projeleri TÜBİTAK tarafından desteklendi.

Erzurum Teknik Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İrfan Kaymaz’ın yürütücü, Dr. Öğr. Üyesi İsmail Hakkı Korkmaz’ın araştırmacı olarak sundukları "Poroz yapılı implantların tasarımında yeni bir güvenirlilik esaslı topoloji optimizasyon yönteminin geliştirilmesi" adlı proje ve Fen Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Ömer Faruk Kartaş’ın “İnsan Larenks Skuamöz Hücreli Karsinomunda POFUT1 ve miR-1825’in Rollerinin Belirlenmesi” projesi TÜBİTAK tarafından destekleme kararı alındı.

Prof. Dr. İrfan Kaymaz proje ile ilgili yaptığı açıklamada “Bu projede, yerleştirildiği kemiğin rijitliğine mümkün olabildiğince yaklaştırılmış poroz yapılı bir implant tasarım probleminin topoloji optimizasyon yöntemi kullanılarak çözülmesinde karşılaşılan güçlükleri giderecek bir yöntem geliştirilmesi hedeflenmektedir. Bu proje sonucunda, ülkemizin özgün biyomedikal ürünler tasarlama ve üretme alanındaki eksikliğini önemli ölçüde dolduracak bilgi birikiminin elde edilmesi de amaçlanmaktadır” dedi.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Dr. Öğr Üyesi Ömer Faruk Karataş “Ülkemizde de toplam nüfus içerisinde (aynı zamanda erkeklerde) en sık görülen 8. kanser çeşidi olan larenks kanserinin insidansı son 10 yıl içerisinde aynı sekilde çok fazla değişiklik göstermeden 100.000’de 10 civarında seyretmiştir. Son dönemlerde larenks kanserinin tanı ve tedavisinde önemli gelişmeler olmasına rağmen hala kanser nedenli ölümlerin dikkate deger sebeplerinden birisidir ve özellikle ileri larenks kanseri vakalarına karşı yeni tedavi yaklaşımlarının geliştirilmesine acil bir ihtiyaç vardır. Bu proje ile elde edilen veriler larenks kanserinin oluşumu ve gelişimi ile ilgili önemli bilgiler sunacaktır. Bu durum başta larenks kanseri olmak üzere diger kanserlerin de tanısı adına önemli bulgular ortaya koyacaktır.” dedi.

ETÜ olarak bilim ve teknoloji alanlarında etkin çalışmalar yaparak, ulusal ve uluslararası arenada söz sahibi olunacağının altını çizen ETÜ Rektörü Prof. Dr. Bülent Çakmak, kabul edilen bu projelerin gelecek dönemde gösterilecek başarıların birer habercisi olduğunu ifade ederek, “Projeleri desteklenen akademisyenlerimizi tebrik eder, başarılarının devamını dilerim.” ifadelerini sözlerine ekledi.
Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Galatasaray, Rams Park'ta Fırtına Gibi Esti: Kayserispor'u 4-0 Mağlup Etti!


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’da "Murat Yıldırım" dönemi başladı


Van Spor

Burak Altıparmak Elazığspor’da


Van Spor

Iğdır FK - Antalyaspor maçının ardından


Van Spor

Erzincanlı halterci Özbay Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası: Iğdır FK: 6 - Antalyaspor: 0


Van Spor

Satrançta Elazığ gururu: Türkiye şampiyonu ve milli davetler


Van Spor

Ergan Dağı’nda Minikler Festivali ödül töreni düzenlendi


Van Spor

Erzincanlı karateciler Türkiye Yıldızlar Ligi finallerinden 5 madalya ile döndü


Van Spor

Elazığlı sporcular gümüş madalya kazandı


Van Spor

Ergan Dağı Kayak Merkezi’nde yarışma heyecanı başladı


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 2 - Altınordu: 0


Van Spor

PFDK’dan Malatya Yeşilyurtspor’a para cezası


Van Spor

Erzincanlı sporcular Trabzon’daki havalı silahlar müsabakalarına damga vurdu


Van Spor

Erzincanlı kayakçılar Hakkari’den 6 madalya ile döndü


Van Spor

Iğdır FK - Manisa FK maçının ardından


Van Spor

Serkan Özbalta: "Önümüzde 15 hafta var ve çok sayıda final maçı oynayacağız"


Van Spor

Iğdır’ın yeni stadyumunun açılışını Bakan Osman Aşkın Bak gerçekleştirdi


Van Spor

Ümit İnal: "4-0’lık yenilgi ağır oldu"


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 0 - Manisa FK: 0


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 4 - Sarıyer: 0


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ